basketbol ve sıçrama ile ilgili soru

selam arkadaşlar sitemizi uzun bir süredir takip ediyorum ve başlıkların coğunu okuyorum ama şimdi bende bir başlık açtım:D size zıplama ile sorularım var

arkadaşlar ben 193 cm boyunda ve 76 kilo olan basketbolcuyum.hm bu arada 95 doğumluyum.305 cmlik cemberlere zorlanarak smac basabiliyorum(tabiki bu zıplamayı artırmak istiyorum)

şu ana kadar yaptığım zıplama programı cok air alert 3(7 hafta)merdiven cıkmalar (7x100)jump squat squat dumbbel lunge vb cok program denedim

su an esneklik ve plymetric calısmalara bakıyorum

şimdi sizden istediğim sizin gibi büyüklerin zıplama konusunda bilgisini almak ben o kadar zıplama calıstım istedğim smacları hala yapamıyorum (ense, ters) vb

sizce ağır antrenmanlar mı ( dumbel lunge dumbel jump squat ve air alert egzersizleri mi)

yoksa daha hafif(plymetric flexiblity esneklik calısmaları mı )

hm bu arada karın kası egzersizlerine de baslıyorum onun da zıplamaya yardımı olur mu ya da ne kadar olur

teşekkürler

Tabiki,yani özellikle çalıştırayım mı derken her idmanına aynı kalite ve önemi göster.Calf kasım iyi diye çalıştırmayı bırakmak olmaz :)

her bölgenin etkisi var. şimdi buraya birşey yazacağım

zıplama tekniği de çok önemli. Mesela ben air alertin ilk 2 haftasını bitirebildim ancak ama zıplamada cidden çok büyük artış oldu (havada daha uzun süre kalıyorum) ama potaya asılamıyorum ne hikmetse.. zıplarken kollardan ve bacaklardan mutlaka destek al, kollarını sallayarak üst e çek bacaklarıda yapabildğin kadar karnına çek. Havada daha uzun süre kalmanı sağlayaacktır. Şu air alerte tekrar başlamayı düşünüyorum ama cidden çok çok zor. Motivasyonunu kaybediyor insan.

selam arkadaşlar sitemizi uzun bir süredir takip ediyorum ve başlıkların coğunu okuyorum ama şimdi bende bir başlık açtım:D size zıplama ile sorularım var

arkadaşlar ben 193 cm boyunda ve 76 kilo olan basketbolcuyum.hm bu arada 95 doğumluyum.305 cmlik cemberlere zorlanarak smac basabiliyorum(tabiki bu zıplamayı artırmak istiyorum)

şu ana kadar yaptığım zıplama programı cok air alert 3(7 hafta)merdiven cıkmalar (7x100)jump squat squat dumbbel lunge vb cok program denedim

su an esneklik ve plymetric calısmalara bakıyorum

şimdi sizden istediğim sizin gibi büyüklerin zıplama konusunda bilgisini almak ben o kadar zıplama calıstım istedğim smacları hala yapamıyorum (ense, ters) vb

sizce ağır antrenmanlar mı ( dumbel lunge dumbel jump squat ve air alert egzersizleri mi)

yoksa daha hafif(plymetric flexiblity esneklik calısmaları mı )

hm bu arada karın kası egzersizlerine de baslıyorum onun da zıplamaya yardımı olur mu ya da ne kadar olur

teşekkürler

kardeşim bende senle aynı boyda senin 10 kilon fazlanım ve 10 sene profesyonel basketbol oynadım 2. lig de dahil ilk başlarda bende senin gibi bu sorunla karşı karşıyaydım ama belki yaptın belki yapmadın ama statlardaki merdivenlere devam et takımda oynuyorsan takımda yapılan istasyon çalışmalarına çok önem ver ben smaç basmayı sadece bir yaz boyu süren bu tür antremanlarla başardım ve sonunda sadece tek ayak değil çift olsun ters olsun panyaya atarak olsun her tür smacı basmayı başarmıştım umarım sende aynı mutluluğu yaşarsın :)benden sana bir tavsiye smaca kalkarken potaya yöneldiğinde ilk adım attığın bacağınla değil 2. attığın adımınla bütün gücünle sıçra ve potaya direk değil biraz yanına doğru yap bunu bir kaç defa denediğinde bunun ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın iyi çalışmalar ;)

yas 16 boy 1.93 bu senin icin buyuk bir nimet basketbol acısından...ben senin yerinde olsam yasım 19-20 olana kadar duzgun beslenme ile boyumu daha da arttırırım teknigimi geliştirmeye bakarım body kas geliştirme programlarını max boya ulaştıktan sonra calışırım...Baketbol icin once boy sonra smac vs...

yas 16 boy 1.93 bu senin icin buyuk bir nimet basketbol acısından...ben senin yerinde olsam yasım 19-20 olana kadar duzgun beslenme ile boyumu daha da arttırırım teknigimi geliştirmeye bakarım body kas geliştirme programlarını max boya ulaştıktan sonra calışırım...Baketbol icin once boy sonra smac vs...

body boy uzamasını durdurmaz.

Back
Yukarı