Basketbol, futbol ve ağırlık antrenmanı

Ben gün içinde akşam 4-5 gibi ağırlık antrenmanı, 2-3 saat dinlendikten sonra 1 saat basket maçı yapıyorum. Off günlerdede basket maçı yaıpyorum sevdiğimden dolayı. Ve haftada 1-2 gün halısaha oluyor. Vücut baya bitkin düştü son 1 aydır ağırlıklarda düşüş var, maçlardan önce bcaa almayı düşünüyorum. Benim durumu yaşayan varmı? Futbol basketbol oynayan vardır herhalde forumda :D

Bacak bölgesi ancak yüksek ağırlıklar ile uyarıldığında büyüme başladığından maçlardan önce whey almanın gelişimde bir faydası olacağını zannetmiyorum.Aksine antrenman düzenince yeterli dinlenmeyi sağlayamazsan yine büyüme olmaz.Vücuda dinlenme ve kasların yenilenmesi için gerekli zamanı vermen gerekir.

Aslında ben kasları korumak için demiştim. Bacak çalışıyorum ama her zaman değil. Çünkü ağırlık idmanımdan ertesi gün basket maçı yapıyorum yani bir nevi aerobik kardio.

Bacağı düzenli bir şekilde çalışmalısın bir göğüs,bir sırt gibi.Basketbolu profesyonel biçimde yapmıyorsun anladığım kadarıyla,bacağı basket yüzünden çalışmamak senin gelişmeni önemli biçimde sınırlar.Ben de basket oynuyorum,off günlerde oynanabilir ama her off günde oynamak ilerleyen zamanlarda çok yorucu olur senin için.

Evet haklısın. Kış boyunca basket oynamadım o süreçte bacak çalıştım. Şimdi 1 aydır çalışmıyorum basket yüzünden. Çünkü bacaktan ertesi gün basketi bırak yürümek zor oluyor. :( Plan yapıp ona göre çalışmam lazım sanırım.

524034_414240191922033_271376152875105_1600195_1076661397_n.jpg

benim durum bu

ben varım . haftada 2 gün çok sağlam maç yapardm.yapardım diyorum cunku tavşan sakatlıgı başlamış dikkatli olmak gerek ordaki kıkırdak sıvısını korumak gerek baya zedelenmiş bitmiş bir sıvı....bastan saglama al az koş :))

Arkadaslar peki bu hali saha macindan once iki gram bcaa alsak nasil olur? Normalde de antrmandan once. Iki ve off gunlerde sabah tek 1 gram aliyorum.

Back
Yukarı