Barfiksi sırt programınıza nasıl uyguluyorsunuz ?

Tek seferde en fazla 8-9 barfiks çekebiliyorum. Kaç set kaç tekrar yapmalıyım. Bir de mesela lat pull down falan girsem barfikse gücüm kalmıyor.

1- İlk barfiks mi girmeliyim?
2- kaç set kaç tekrar yapmalıyım ?
Bu sorulara cevap verebilecek var mı ?

barfikste güç değil süreklilik önemlidir programın sonuna doğru gir 2.yapabildiğin kadar yapman en mantıklısı bu benchpress değilki 10 kere yap desinler kendini zorladıkça açılacaksın :)

Lat puldown hic yapma. Benim ana sırt hareketim barfiks agirlikla da giriyorum. Bir tane de row hareketi yapip bitiriyorum

Barfiksi genelde pull up pozisyonda yapiyorum ancak chin up ta daha ağır girilebildigi icin onu da yapmak iyidir bence

Lat puldown hic yapma. Benim ana sırt hareketim barfiks agirlikla da giriyorum. Bir tane de row hareketi yapip bitiriyorum

Barfiksi genelde pull up pozisyonda yapiyorum ancak chin up ta daha ağır girilebildigi icin onu da yapmak iyidir bence
sırt antrenmanı 2 hareket ile geçiyor yani ? Teşekkürler ben de öyle yapayım. Lat pull downun faydasını hiç görmedim zaten

1. önce barfix çek
2.tukenişe kadar çek artık kaç sete denk gelirse 3-4 set yeter heralde
peşine barbell row ve deadlift eklesen işini görecektir.
az hareket oldu gözüme az göründü dersen 8-9 barfix çekebiliyorsan ağırlıklı çek yada değişik barfix çekilleri var onları dene.
lat pulldown bulaşmana değmez o ben gibi barfix çekemeyenler için zaten:D

Full body ve upper,lower body seklinde calisiyorum ondan. Deadliftte koy yeter yani

Lat puldown barfiksi cekemeyenler icin zaten cekiyorsan hic çalışma
Tesekkurler.

Bir de soyle bir şey söyleyeyim. Ağustos gibi hiç spor yapmıyordum barfiks denemesi yaptım 3 tane çektim. Eylül ekim aylarında spora gittim. Sırt programım 3 hareketti ve hakkını veriyordum lat pulldown falan yaparken. Sporu bırakıp eve barfiks demiri aldım ve sonuç yine 3 barfiks. Sanki 2 aylık sırt antrenmanının hiç faydası olmamış gibi. 1 aydır düzenli barfiks çekiyorum şu an 9 barfikse ulaştım. Varmak istediğim nokta barfiks gerçekten aşırı temel bir egzersiz ve herkesin programında olması gerek diye düşünüyorum.

[QUOT
Tesekkurler.

Bir de soyle bir şey söyleyeyim. Ağustos gibi hiç spor yapmıyordum barfiks denemesi yaptım 3 tane çektim. Eylül ekim aylarında spora gittim. Sırt programım 3 hareketti ve hakkını veriyordum lat pulldown falan yaparken. Sporu bırakıp eve barfiks demiri aldım ve sonuç yine 3 barfiks. Sanki 2 aylık sırt antrenmanının hiç faydası olmamış gibi. 1 aydır düzenli barfiks çekiyorum şu an 9 barfikse ulaştım. Varmak istediğim nokta barfiks gerçekten aşırı temel bir egzersiz ve herkesin programında olması gerek diye düşünüyorum.

Hocam temel hareketlerle izolasyon hareketleri veya vücut ağırlığı ile yapilan hareketle makinelerde böyle bir fark oluyor. Barfiks cekerek cok hizli güçlenip kütle kazanabilirsin ancak lat puldown yaparak kütle ve kuvvet kazanmak daha yavas oluyor. Ondan 2 tane 3 tane demeden barfikse alistirmak gerek zaten gerisi sonra geliyor. Salonda 1.5 sene full lat puldown seated cable row yaptim ancak 4 5 barfiks cekebiliyordum. Ancak bunu temel hareketim olarak kabul edince ve bunun üstünde durunca hızla artirabildim. Simdi agirlikli barfiks cekebiliyorum

ben son ayın barfiks programında denediğim sistemden iyi verim aldım , sırt günü şeklinde bölgesel çalışmıyorum tabi ama aynı mantık uygulanabilir. başlangıçta 20 kg ağırlıkla 5 tekrar yapabiliyordum ve 6. tekrarı çıkarma şansım yoktu , aynı ağırlıkla 2 set daha yapmaya çalışsam 5. tekrarı çıkarma şansım da aynı şekilde yoktu. her antrenmanda 1'er set ekleyerek 20 kg ile 5x5'e ulaştım ve şimdi 20 kg ile 6 tekrar yapabiliyorum. he neden ağırlık artırma yoluna gitmiyorsun derseniz ağırlık bağlama aparatım olmadığından 20'lik plakayı bacağıma sıkıştırıyorum ve salonda 20 kg üstü tek plaka olmadığından daha ağır girme şansım yok. :p

Barfiks bol ve temiz tekrarlar ile gelişen bir harekettir. Eğer 8 barfiks zor çekiyorsanız gidip de 8-7-6-6 diye zorlamak size pek bir şey kazandırmaz. Belki egonuzu tatmin eder. Ama 10 set 4 tekrar yaparsanız eğer tertemiz ve hatasız, işte sizi o geliştirecektir. Tertemiz ve net tekrarlar olmasına özen gösterin derim.

Barfiks bol ve temiz tekrarlar ile gelişen bir harekettir. Eğer 8 barfiks zor çekiyorsanız gidip de 8-7-6-6 diye zorlamak size pek bir şey kazandırmaz. Belki egonuzu tatmin eder. Ama 10 set 4 tekrar yaparsanız eğer tertemiz ve hatasız, işte sizi o geliştirecektir. Tertemiz ve net tekrarlar olmasına özen gösterin derim.

Hocam sizce deadlift mi sırt icin daha iyi barfiks mi ? Ikisini de yapmak tabi gerekiyorda

Hocam sizce deadlift mi sırt icin daha iyi barfiks mi ? Ikisini de yapmak tabi gerekiyorda
ikisi de çok farklı noktaları çalıştırıyor. ama deadliftte sırttan daha fazla yük geçtiği için deadlift derim kesinlikle. dediğin gibi ikisinin de önemi ayrı, ben ikisini de yapıyorum.

Back
Yukarı