sırt antrenmanı 2 hareket ile geçiyor yani ? Teşekkürler ben de öyle yapayım. Lat pull downun faydasını hiç görmedim zatenLat puldown hic yapma. Benim ana sırt hareketim barfiks agirlikla da giriyorum. Bir tane de row hareketi yapip bitiriyorum
Barfiksi genelde pull up pozisyonda yapiyorum ancak chin up ta daha ağır girilebildigi icin onu da yapmak iyidir bence
sırt antrenmanı 2 hareket ile geçiyor yani ? Teşekkürler ben de öyle yapayım. Lat pull downun faydasını hiç görmedim zaten
Tesekkurler.Full body ve upper,lower body seklinde calisiyorum ondan. Deadliftte koy yeter yani
Lat puldown barfiksi cekemeyenler icin zaten cekiyorsan hic çalışma
Tesekkurler.
Bir de soyle bir şey söyleyeyim. Ağustos gibi hiç spor yapmıyordum barfiks denemesi yaptım 3 tane çektim. Eylül ekim aylarında spora gittim. Sırt programım 3 hareketti ve hakkını veriyordum lat pulldown falan yaparken. Sporu bırakıp eve barfiks demiri aldım ve sonuç yine 3 barfiks. Sanki 2 aylık sırt antrenmanının hiç faydası olmamış gibi. 1 aydır düzenli barfiks çekiyorum şu an 9 barfikse ulaştım. Varmak istediğim nokta barfiks gerçekten aşırı temel bir egzersiz ve herkesin programında olması gerek diye düşünüyorum.
Barfiks bol ve temiz tekrarlar ile gelişen bir harekettir. Eğer 8 barfiks zor çekiyorsanız gidip de 8-7-6-6 diye zorlamak size pek bir şey kazandırmaz. Belki egonuzu tatmin eder. Ama 10 set 4 tekrar yaparsanız eğer tertemiz ve hatasız, işte sizi o geliştirecektir. Tertemiz ve net tekrarlar olmasına özen gösterin derim.
ikisi de çok farklı noktaları çalıştırıyor. ama deadliftte sırttan daha fazla yük geçtiği için deadlift derim kesinlikle. dediğin gibi ikisinin de önemi ayrı, ben ikisini de yapıyorum.Hocam sizce deadlift mi sırt icin daha iyi barfiks mi ? Ikisini de yapmak tabi gerekiyorda
ikisi de çok farklı noktaları çalıştırıyor. ama deadliftte sırttan daha fazla yük geçtiği için deadlift derim kesinlikle. dediğin gibi ikisinin de önemi ayrı, ben ikisini de yapıyorum.