Barfiks ve kol kasları.

Arkadaşlar spor yapan bi arkadaşımla tartışma yaşadık şu anda bende konuyu ustalarımıza soralım daha iyi olur dedim ben barfıks çekerek pazu kaslarımın gelişeceğini idda ettim arkdaşımda olmaz falan işte klasik:) Sizce barfiks çekerek kol kasları ne kadar geliştirilebilir ,en az dambılla yapılan hareketler kadar geliştirir mi?Ben şu an tamamen barfiksle kol kası yapmaya odaklandım tavsiyelriniz ve önerileriniz(şu kadar,şu şekilde şu set sayısı kadar çek vs.) benim için çok değerli iyi çalışmalar.

Barfix te ilk amaç sırt olsa da hareketi yapmayı saglayan kas grubu bicepsler dir. Yani bu demek oluyor ki barfix cekerken biceps calışır, özellikle chin-up biceps için mükemmel bir egzersiz olabilir barfix e örnek olarak Bruce Lee ustann bir sözü gayet acıklayıcıdır ;
'Bir insanın kuvveti Barfix sayısı ile dogru ölçüdedir , barfix çekebilmek için sırt ve kol kuvvetıne ihtiyac vardır.'

Barfiks çekerken biceps çokf azla çalışır bende her zman barfiks sonrası biceps ağrısı oluyor bicepsin daha çok dışına vuruyor tecrübem öyle

birde şu var barfiks komple üst vücudu çalıştıran bir hareket üst göğüsü bile vuruyor

Barfiks çekerken biceps çokf azla çalışır bende her zman barfiks sonrası biceps ağrısı oluyor bicepsin daha çok dışına vuruyor tecrübem öyle

birde şu var barfiks komple üst vücudu çalıştıran bir hareket üst göğüsü bile vuruyor

Bir düzeltme yapalım üst göğüs degil ön omuz olabilir falza bi derecede olmasada calıştırır.

Sırtımızı tek başına, diğer kaslardan bağımsız bir şekilde çalıştırmamız olanaksız. Bu yüzden kollar vasıtasıyla uygulanan gerilimle sırttaki kaslar çalıştırılabilir.

Bir düzeltme yapalım üst göğüs degil ön omuz olabilir falza bi derecede olmasada calıştırır.
hayır üst göğüsüde çalştırıyor omuzuda çalıştırıyor bir hata yok orda istersen bulup yazıyı koyabılırım üst göğüsü kısmı olarak çalıştırır demiyorum bech pess gibi çalıştırır ön omuz çalışınca her zaman üst göğüste etkilenır

barfiks demirini kullanarak kol kaslarını etkilemeyi bırakın "mükemmel kol "kasları oluşturabilirsiniz ...ve hatta oluşacak bu kaslar "halter ,dumbel "den daha oluşacak "natürel, esettik kol kasları" olacaktır...

hareket tiplemesi olarak "her türlü çekme hareketinde "bicesp " de devreye girer...

hele buna bir de "tesr ,ters dar, düz geniş, düz dar vb" varyasyonları ekler ve bi de "ağırlık bele bağlarsanız" efektif olur...)

Back
Yukarı