Şimdi Değerli arkadaşlar...
Sormak istiyorum sizlere ;
ben uzun zamandır hocanın tavsiyesi ile( yönlendirmesi ile) sürekli düz bar ie yapmaktayım...şimdi yarar ve az yarar olarak baktığımızda eğer z barla daha çok yarar göreceksek ..peki hoca neden sürekli düz bar ile yaptırmaktadır bu hareketi...?
Aynı zamanda ;
Bench sehpasında sırt üstü yatarak alına bastığımız düz bar hareketi vardırya ..adını tam hatrlayamadım şimdi...onuda sürekli düz barla yapıyorum, çok çok nadir zamanalrda z barla yaptırıyor hoca...
aynı durum bundada geçerli?
ben eğer arada büyük fark varsa neden düz barla yapıyorum...
acaba vücuda göre verilmesi mümkünmüdür..
nebileyim aklıma şuda geliyor mesela ;
senin vücut çok iyidir sen z ile yap ,benim vücut orta hallidir sen düz barla yap gibi olamazmı ?
Selam;
Sevgili demircan256,
Bana kalırsa, her hareketin, her aletin artıları da var, eksileri de var. Fakat hepsinden ayrı ayrı yararlanılmalı bence. Bir hafta bar ile girilmişken bir hafta z ile girilebilir.
Hatırlayamadığınız hareketin adı Lying Triceps Extensiondır.
Örnek: Soru, Dumbbell ile veya Bar ile mi bench yapmalıyım.
İkisi de gelişim açısından yarar sağlayacak hareketlerdir. Bar ile daha fazla ağırlık girebilmek muhtemel. Çünkü yerden almak, tepeye taşımak gibi ekstra güç gerektiren bir uğraş istemez. Stabilizasyonu dumbbell a oranla daha kolay. Bu sayede daha fazla ağırlık kaldırarak, kasa daha fazla baskı uygulamak da olası. Kasın daha fazla büyümesi için de gerekli.
Yalnız hazır örnek vermişken mantığını izah edip sözüme son vereyim.
Nasıl ki artıları var diyorsak, eksileri de var aynı şekilde. Eksi yönü ise, Bar ile yapılan göğüs press hareketi insan vücuduna pek uygun değil ve omuz bölgesini çevreleyen bağ dokularda hasar oluşturması kuvvetle muhtemel. Dumbbell ile bu hareketi yaparken, vücut anatominizin doğal mekaniği ile hareket ettiğiniz için risk azalıyor, kası hedeflemek daha kolay oluyor, kas üzerinde daha odaksal bir hakimiyet kurabiliyorsunuz. Gibi;
Saygılarımla,