Yok ben zaten nizami yapıyorum oramı buramı oynatmıyorum ama genede ağrı giriyor o kısma.Antrenmana başlamadan önce ısınma için tavsiyeniz var mı?Preacher curl, scott curl veya cable biceps curl yaparken olmuyorsa; fazla ağırlık yükleyip kası zorlamak adına belinizden destek alıyor olabilirsiniz. Mümkün olduğunca bisepsi izole etmeye çalışın. Barbell ile edemiyorsanız bir süre cable ile görece yüksek tekrarda hissayatı alıp tekrar barbell ile devam edebilirsiniz. Zorlama (forced rep) yapacağınız zamanlar kendiniz yapmak yerine başka birinin desteğiyle yapmanız daha iyi olur. Beli kavislendirip göğüsü öne çıkarıp ağırlığı savurarak yaptığınızda kasa fazla yük binmiyor. Hiç formu bozmadan zorlamaya çalışırsanız bence sorun çözülecek.
Bunları herhangi bir bel sorununuz olmadığını düşünerek yazıyorum çünkü squat, deadlift veya sırt günü çalışmalarınızla ilgili negatif bir geri dönüş yapmamışsınız.
Bel sırt çalışırken problem yok sadece bu harekette oluyorBel, sırt çalışmalarında durum nasıl? Var mı aynı ağrı? Yoksa formunuz ile ilgili yine çünkü başka değişken bırakmıyorsunuz üzerinde düşünmek için.
Bencede en mantıklısı 1-2 set mekik çekip kemer takmak gibi duruyor teşekkürler.ısınma için tavsiyem yok. belini ısıtsan bile aynı sorunla karşılaşabilirsin yada antreman sırasında olmazda bu sefer antremandan sonra ağrı olabilir. ben şunları söylicem sana hareketi nizami yapıyorum demişsin o zamn orda bi sorun yok kaldırabildiğin kadar ağırlıkla nizami şekilde yapmaya devam et. beline ağırlık kemeri takabilirsin kemeri tam bel bölgesine yerleştirip iyice sıkmalısın. bunun dışında bir tavsiyem daha olacak , ağırlığı kaldırırken bacak kaslarını sık, indirirken gevşet . bu sana yardımcı olacaktır. dengeni iyi korumanı sağlar ve ağırlığı kaldırmanı kolaylaştırır.