bonatschi dedi:bu canavarın besin degerlerini verirken yagdan ve icerdigi basit sekerden hiç bahsetmemişin=)
zayıflık problemi olanlarda kilo almak amaclı kullanılabilir..
ama onun dısında yuksek yag oranı nedeniyle cok sık kullanılması yaglanmaya yol acabilir..
GyMania dedi:YER FISTIĞI Dünyada çok değişik kullanım alanı olan yerfıstığı, ülkemizde çoğunlukla çerez olarak tüketilir. Yer fıstığı, tohumlarında %45-60 oranında yağ, %20-30 oranında protein, %18 oranında karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler içeren, özellikle yağ sanayi ve çerez yapımı başta olmak üzere, sapı kuru ot ve kabuğu da çeşitli şekillerde değerlendirilen değerli bir bitkidir.
Yer Fıstığı Tohumunun Enerji Değeri: Enerji değeri çok yüksektir. Kavrulmuş haldeki yerfıstığı tohumundan 100g yenmesi halinde yaklaşık 600 kalori alınmış olur. Bu enerjinin büyük bir kısmı yerfıstığı tohumunun içerdiği yağdan sağlanmaktadır. Yer Fıstığı Tohumunun Protein Değeri: Yerfıstığı tohumu yaklaşık %28 oranında protein içerir. Bu proteinin insan vücudundaki sindirilme oranı da çok yüksektir. Dışarıdan alınması mutlak zorunlu olan (elzem) aminoasitlerden bir kısmının yerfıstığı proteinin de bulunuyor olması, insan beslenmesi yönünden çeşitli yağlı tohumlar içinde yerfıstığına farklı bir üstünlük kazandırır. Yerfıstığı Tohumunun Yağ Değeri: Yerfıstığı tohumunun yağ içeriği ortalama %50 civarındadır. Yerfıstığı yağı, tat ve dayanıklılık özellikleri bakımından birçok bitkisel yağlardan daha üstündür. Yerfıstığı yağı insan beslenmesinde oldukça önemli olup, dışarında alınmaları mutlak zorunlu olan yağ asitlerinden sekiz tanesini bol miktarda içerir. Yerfıstığı yağının %80?e yakın kısmını doymamış yağ asitleri oluşturur. Doymamış yağ asitlerinden aleik ve linoleik asitler ise sırasıyla %45 ve %35 oranındadır. Yerfıstığı Tohumunun Karbonhidrat Değeri: Yerfıstığı tohumunun katiladonlarında yaklaşık %18 oranında karbonhidrat bulunur. Tohum kabuğundaki şekerlerin oranı ise %1 kadardır. Çeşide bağlı olarak yerfıstığı tohumundaki nişastanın oranı %5 arasında değişir. Yerfıstığı tohumunda %4-7 arasında değişen oranda sakaroz (sofra şekeri) bulunur. Yerfıstığı Tohumunun Mineral Madde Değeri: Yerfıstığı tohumunun kül oranı %3?tür. Yerfıstığı tohumu zengin bir mineral madde kaynağıdır. Özellikle potasyum, magnezyum.
Ben kendimi bildim bileli hergün en az 100 gram yemeye çalışırım. Mükemmel bir besindir. Bilhassa çiğ olarak bulup yemeye çalışın. Yani kavrulmamış.
okaysarac dedi:GyMania dedi:YER FISTIĞI Dünyada çok değişik kullanım alanı olan yerfıstığı, ülkemizde çoğunlukla çerez olarak tüketilir. Yer fıstığı, tohumlarında %45-60 oranında yağ, %20-30 oranında protein, %18 oranında karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler içeren, özellikle yağ sanayi ve çerez yapımı başta olmak üzere, sapı kuru ot ve kabuğu da çeşitli şekillerde değerlendirilen değerli bir bitkidir.
Yer Fıstığı Tohumunun Enerji Değeri: Enerji değeri çok yüksektir. Kavrulmuş haldeki yerfıstığı tohumundan 100g yenmesi halinde yaklaşık 600 kalori alınmış olur. Bu enerjinin büyük bir kısmı yerfıstığı tohumunun içerdiği yağdan sağlanmaktadır. Yer Fıstığı Tohumunun Protein Değeri: Yerfıstığı tohumu yaklaşık %28 oranında protein içerir. Bu proteinin insan vücudundaki sindirilme oranı da çok yüksektir. Dışarıdan alınması mutlak zorunlu olan (elzem) aminoasitlerden bir kısmının yerfıstığı proteinin de bulunuyor olması, insan beslenmesi yönünden çeşitli yağlı tohumlar içinde yerfıstığına farklı bir üstünlük kazandırır. Yerfıstığı Tohumunun Yağ Değeri: Yerfıstığı tohumunun yağ içeriği ortalama %50 civarındadır. Yerfıstığı yağı, tat ve dayanıklılık özellikleri bakımından birçok bitkisel yağlardan daha üstündür. Yerfıstığı yağı insan beslenmesinde oldukça önemli olup, dışarında alınmaları mutlak zorunlu olan yağ asitlerinden sekiz tanesini bol miktarda içerir. Yerfıstığı yağının %80?e yakın kısmını doymamış yağ asitleri oluşturur. Doymamış yağ asitlerinden aleik ve linoleik asitler ise sırasıyla %45 ve %35 oranındadır. Yerfıstığı Tohumunun Karbonhidrat Değeri: Yerfıstığı tohumunun katiladonlarında yaklaşık %18 oranında karbonhidrat bulunur. Tohum kabuğundaki şekerlerin oranı ise %1 kadardır. Çeşide bağlı olarak yerfıstığı tohumundaki nişastanın oranı %5 arasında değişir. Yerfıstığı tohumunda %4-7 arasında değişen oranda sakaroz (sofra şekeri) bulunur. Yerfıstığı Tohumunun Mineral Madde Değeri: Yerfıstığı tohumunun kül oranı %3?tür. Yerfıstığı tohumu zengin bir mineral madde kaynağıdır. Özellikle potasyum, magnezyum.
Ben kendimi bildim bileli hergün en az 100 gram yemeye çalışırım. Mükemmel bir besindir. Bilhassa çiğ olarak bulup yemeye çalışın. Yani kavrulmamış.
O zaman elimdeki bu koca kavanoz ballı yerfıstığı ezmesini gönül rahatlığı ile bitirebilrim değilmi?
Not:Kusura bakmayın canınızı çektirdim![]()
Gün boyu enerjik olmanızın tükettiğiniz ürünle ilgisi yok.bencede marka vericem sakıncası yoktur umarım ülkerin rodeo ürünü var(yerfıstığı,karamel,nuga,çikolata)sabah kalkar kalkmaz bir tane yiyorum bün boyu bile felaket bir enerji verdiğini söyleyebilirim
Gün boyu enerjik olmanızın tükettiğiniz ürünle ilgisi yok.
Benzer ürünler büyük oranda basit şeker içerirler..
Ürünü tükettikten kısa süre sonra kan şekeriniz yükselir ve kendinizi enerjik hissedersiniz.
Bir süre sonra da aynı hızla kan şekeriniz düşer.
Gün içerisinde enerjik ve zinde olmanın en önemli kaynağı kompleks karbolar, vitamin ve minerallerdir.
Bahsettiğiniz ürünü sabah kalkar kalkmaz tüketmeniz, yağ sorununuz yoksa, yine de olumlu.
Gece boyunca düşen kan şekerinizi yükseltmenize yardımcı olabilir.
Bir diğer tüketim zamanlaması da idmandan hemen sonrası olabilir.