...balık yıyınce karacıgerdekı yaglar ve gobektekı yaglar yok oluyomus bunlar dogrumudur
Diyetisyeniniz doğru söylemiş.
Omega-3 yağ asitlerinin zayıflatma özelliği bulunmaktadır
ama bir şartla!
Uygun Omega-3'leri tüketeceksiniz ve
aktiviteniz yerinde olacak. "Omega-3 kullanıyorum" deyip göbek de ki yağların birden gideceğini düşünmeyin. Kişiye uygun diyet, aktivite, spor kombinasyonu ile Omega-3 hapları etkinliğini gösterebilir.
Omega-3 hapları yaklaşık 10-15 kalorilik bir değere sahiptir ama bu gözardı edilebilecek bir değerdir.
Örneğin "Dünya Sağlık Örgütü (WHO)" sağlıklı bir yaşam için her gün 1 gram Omega-3 yağ asidi alınmasını tavsiye eder.
"
Zararlıdır" efsanesi ise maalesef ağır metaller içermesinden kaynaklanmaktadır. Büyük markalar (Solgar, G
.N
.C, New Life, NOW gibi...) balık yağlarını üretim aşamasında
ağır metallerden arındırmaktadırlar. Bu aşama da sadece ağır metaller değil diğer bazı zararlı maddeler de arındırılmaktadır.
O açıdan "zararlı" kelimesi
üretim aşamaları bilinmeyen markalar için geçerli olabilir.
Normal balık yediğimizde ağır metalleri alma riskimiz her zaman vardır oysa kaliteli markalar ağır metalleri daha üretim aşamasında arındırmaktadırlar...
Yapılan bir çok araştırma
zayıflattığına yönelik bulgular ortaya koyar ve bunu da
kan şekeri ve insülin seviyesini azaltmasıyla sağlar. Üstelik tok tutar...
Vücut basit yağlara oranla balık yağını depo etmez hemen kullanıma alır ve en çok da beyin istifade eder! Çünkü beynin en sevdiği şey Omega-3'tür, tüm Omega-3'ü kendine rezerve etmek ister, bu kadar aç gözlüdür.
Sonuç olarak balık yağının evet zayıflatmaya yönelik bulguları vardır ama kaliteli bir markanın olacak ve sadece balık'dan üretilmiş olacak. Çünkü
keten tohumundan da Omega-3 üretiliyor.
Balık'dan üretilmiş olanları almanızı tavsiye derim...
Not : Kanında pıhtılaşma problemi olan kişiler balık yağı kullanmamalıdırlar.