Baldırlarım çok kalın

Konuyla ilgili forumda arama yaptım ama bulamadım eğer benzer konu açılmışsa affola :)
Herkese selamlar, bir aydır dumbella çalışma programını uyguluyorum evde , kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum ve faydasını görmeye başladım . Herşey yolunda gidiyor ama benim bacaklarım ve baldırlarım çok kalın vücuduma göre, arkadaşlarımın karı gibi bacakların var şeklinde dalga geçmelerinede mağruz kalıyorumbu doğrumu :) O işin şakası tabi :)
Bu baldırları inceltmek için neler yapmak gerekir ?
Flexor abimizin bacak programını uyguluyorum ama o hareketlerle yağ yakımı gerçekleşirmi ?

Şimdiden teşekkürler

Yeterince aradıysan bölgesel yağ yakımı diye bir şeyin olmadığını görmüşsündür. İhtiyacından biraz eksik kalori al, ağırlık programına devam et ve kardio(25'-45') yap. Sırası geldiğinde bacaklarındaki yağlar yanacaktır.

25-45 dakika kardiyo demek acilimi

25 ~ 45 dakika arası demek istedim. Kardiyonun ne olduğunu da hatırlatalım: Kardiyo kalbinizi maksimum nabzınızın 50%-85%'i civarında bir nabızla belli bir süre çalıştırmaktır. Bunu ister ip atlayarak, ister yüzerek, ister merdiven çıkarak, ister bisiklete binerek, vs... yapabilirsiniz. Maksimum nabız 220-YAŞ olarak hesaplanır yani 20 yaşında birinin maksimum nabzı 200'dür. Dolayısıyla 100-170 nabız aralığı 20 yaşıında biri için kardiyodur(yaşlara göre nabız aralıkları).

Kardiyonun en büyük avantajı dinlenme nabzının düşmesidir. Yani kısa bir süre nabzımızı yükseltiyoruz ama normal zamanda nabzımız daha az(ve daha verimli) atıyor. Dolayısıyla aslında uzun vadede kalbi dinlendiriyoruz.

Back
Yukarı