Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar ben 3 aydır vücut geliştirme yapıyorum ve ayriyeten kickboks ile uğraşıyom.Sizlere 2 sorum var.
1-Bacak kaslarını çalıştırmak boy uzamasını engeller mi ( 17 yaşındayım)
2-Kickboks ile uğraştığım için bacağımı esnetmemi engeller mi
Vücut geliştirme yapan arkadaşım bana bacak kaslarını çalıştırmanın bu yaşta boy uzamasını engelleyeceğini ve eğer kickboks gibi tekmenin olduğu bi sporlarla uğraşırken bacağını yeterince esnetmeyi engellediğini söyledi.
Görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:38 ----------
yok kardes suan 18 yasındayım fakat 15 yasında ben bacak kaslarını geliştirmeye baslamıstım bi haraketle suan öküz gibi bacaklar esnemeyı bilmem ama uzamayı kesınlıkle engellemez hatta uzamaya olumlu etkisi bile olabilir
Galiba etkisi yok 17 Yaşındaım Leg press'te 150 160 kilo Vurduruyorum bi zararını görmedim Boy:1.85 ama yine de hocalarımızın yorumlarını beklemek lazım
+100kg squat yapmadıktan sonra bir sorun olmaz. Hatta jump squat, lunge gibi hareketler sana kickbox ta çok iyi avantajlar sağlar. Gelelim niye boyu kısalttığına. Çok ağır kilolarla çalışmak iskelet sistemi üzerine bir stres uygulayacağı için kıkırdak dokudaki(büyüme plakları) kemik uçları hasar görmemek için kemikleşiyorlar aslında boy kısalmıyor ama vücut kendini savunmak için büyümeyi durduruyor. Ayrıca bacak çalışmak büyük bir kas grubu olduğu için büyüme hormonu salgısınıda arttırır.
o gırdıgınız leg presslerınde eklerım kıtlersınız ve uzamaz ama normal o bacak makınelerını hafıf kg ile yaparsanız pek bır zararı olmaz ben yınede gırmıyorum
Esnekliğini fazla kaybedeceğini sanmam fakat sana bacak çalıştırmak yerine uzun süreli ip atlamanı öneririm. Bacaklarını kuvvetlenir, çeviliğin artar, yağ oranın düşer.
Bende bir yorum atayım belki faydalı olur. Uzama meselesini bilmiyorum fakat bacak esnetme demişsin.
Bacak esnetme 0 açma ile bacak hareketlerinin pek alakası yok diye biliyorum çünki bacak esnetirken kasıklarımızın oradaki lifler geriliyor bacak kası tamamiyle ayrı bir kas kütlesi.
Şunuda belirteyim bende kickbox yaptım 0 açabiliyordum body yapıyorum hala 0 açabiliyorum. bacak esnekliği nasıl kaybolur dersen 0 açıyorsan kolay kolay kaybolmaz ama bizimde duyduğumuza göre zamanla esneklik kaybolabiliyor.