Bacak bölgesini nasıl çalışmalıyım

Öncelikle herkese selamın aleyküm.

Şu ana kadar hiç bacak bölgesini çalıştırmadım.Çoğu kişi üst taraf ve alt taraf orantısız diyorlar.Doğru söylüyorlar biliyorum.Yarından itibaren bacak çalışmaya baslıcam.Nasıl bir programla başlamalıyım yardımlarınızı bekliyorum

Lunges , squat , leg press , leg ex , sumo squat , bir sürü hareket var seç beğen al :)

Büyütmek istiyosan biraz agır gir tekrarları düşür .

yok canım ne alakası var olmaz olmaz . Sen gögüsü alt üst diye ikiye bölüyomusun ? :D Bacagı komple 1 güünde çalışabilirsin evet :)

sırt bacak gir , ağır gir

Sırtı kanat ve arka kol olarak giriyorum. omuzun yanına ve hafta sonu boşluğumda sadece bacak çalışsam? çarşamba ve cumartesi olarak sizce nasıl olur?

rwul8p.jpg

Soldaki elemanda görüldüğü üzere bacak gelişimi olmayan insan :)

omuzun yanına bacak çalış

sırt+bacak aynı gün çalışabilirsin
bence idealdir.
özellikle serbet ağırlıkları tercih ediyorum
bu kas kontrolünü daha iyi yapmanı sağlıyor
makineleri oldum olası sevmemişimdir.
ben bacağı bi sakatlık sebebiyle çok abartmıyorum ama gelişiyor güçleniyor
güç için bench+squad+deadlifts üçlüsü olmazsa olmazdır.
ama bunlarda çok dikkat et özellikle deadlift tam bir rus ruletidir
yanlış yaparsan sıkıntısı büyük olur, çok basacam diye bi yerlerini sakatlama yavaş yavaş zamanla ağırlık arttır.

Haftada 2 bacağa gerek yok su aşamada bence.Zaten daha önce çalışmamışsın,ilk antremanlardan sonrası çok ağrıli geçecek,4-5 gün kendine gelemeyeceksin,o yüzden haftada bir sefer ağır bir bacak antremanı yapmani öneririm.Mumkunse tek basına degilse omuz gibi nispeten küçük bir kas grubunun yanında yaparsan daha çok enerjiyle daha çok verim alırsın çünkü kas yapın bacaklarda zayıf olduğu için enerjiye her zamankinden daha fazla ihtiyacın olacak.Hacim için squat mutlaka yap, az tekrarla ağır gir , calflari ihmal etme,kısa zamanda çok yol alacaksın diye umuyorum.thums:

Back
Yukarı