Solanda bacak anlamında çok hareket yok smith machinede squat
Lunge
Leg curl
1 kalça hareketi (adını bulamadım)
Calf raise hareketler bunlar
Serbest squat ve leg press yok antrenman bundan ibaret ama hafif denilecek seviyede bir antrenman degil Ama hareketli olarak kısıtlı bir salondayım neler yapabilirim
Salonumu degiştirdim bu salonda açılalı 2-3 ay oldu onlarda biliyorlar bacak yönünden salonda alet eksik ama bir kaç kişi haricinde salonda bacak çalışan olmayınca adamda alacagı aletleri zamana yayıyor acele etmiyor makine olarak front squat alacagım 2 aya falan diyor aletler gelecek-miş bu zamana kadar da bende elimde geldigince antrenman yapıyorumda şiddet olarak şöyle söyliyim set aralarında salondan kaçasım geliyorİmkanlar düşük ise tabii ki yapabildiğiniz kadar. Smith machine için ise barbell jump squat öneririm. Çok zorlar. Hem patlayıcı güç kazandırır hem de calf adelesini de iyi çalıştırır.
Pazartesi gögüs-biceps tricepsSmith squat yerine split squat yap, gerçi lunge a epey benziyor. Leg curl yerine de deadlift ekle. Calf rise olsa da olur olmasa da ona çok takılma.
Pazartesi gögüs-biceps triceps
Salı bacak karın
Çarşamba sırt omuz
Perşembe off
Cuma gögüs sırt
Cumartesi omuz biceps triceps
Pazar off şeklinde çalışıyorum bacak günü deadlift yapmak çarşamba günü yapacagım sırt için sıkıntılı olmaz mı?
Sizin kafanızda söylediginiz fikir için geçerli bir program var mı gün gün yazılabilir misiniz mesela ya da şu an yaptıgınız programı yazar mısınızÇok büyük bir etkisi olacağını sanmam çünkü ben de yaklaşık 6 aydır alt/üst vücut split yapıyorum herhangi bir olumsuz etkisini görmedim şimdiye kadar ama gene de daha iyi bilen biri yazarsa daha iyi olur. Benim programda bir de snatch grip deadlift var ona rağmen ertesi gün sırt hareketinde bir zorluk yaşamadım.
Programında şu kısmı garip geldi, en küçük kas grupları denebilecek biceps/triceps e 2 gün verirken bacak gibi bir bölgeye tek gün vermişsin onda da yeterli hacim yok gibi. Belki yanlış düşünüyorum ama izole hareket eklemesen dahi düzgün çalışılan omuz/sırt/göğüs ile biceps/triceps yeterli düzeyde çalışabiliyor. Çok istersen birer hareket koyup biraz pump keyfi sürersin.
Sizin kafanızda söylediginiz fikir için geçerli bir program var mı gün gün yazılabilir misiniz mesela ya da şu an yaptıgınız programı yazar mısınız