Bacak antrenmanı

Arkadaşlar bacak çalışırken 5 kg dambıl kullanıyorum ama çokz zorlanıyorum kalkarken otururken falan düşcek gibi oluyorum squatta antrenmanı yarısına bile gelemiyorum sıkılıp bırakıyorum dambıl kullanmadan yapsam olurmu diyecektim sonralarda onları kullansam?

ağırlık kullanmadan squat yapabilirsin ama belirli bir noktadan sonra dayanıklılık dışında gelişme vermez bunuda belirteyim
patlayıcı squat yapabilirsin, yapabilirsen eğer
hareketin yapılışı; aşağı çömeldikten sonra ayağı kalkarken havaya zıplayıp ellerini dizlerini vuruyorsun sonra tekrar squat yapıyorsun

Şimdi evde kullandığın dumbell'a muhtemelen 20 kilodan fazlasını takamazsın buda zaten çok uzun süre idare etmez, benim tavsiyem evde üstüne basabileceğin yüksek birşey varsa High Step yapabilirsin, daha uzun süre idare eder. Eğer uzun barın varsa sanayine basit bi rack yaptır rahat et. Bacak ağrısı olur ama bi süre sonra alışınca ağrılar azalır. 5 kg yüksek geliyorsa vücut ağırlıyla yap, birşey olmaz.

Teşekkürler aydınlattığınız için vücut ağırlığımla yapmaya karar verdim işe yarayıp yaramadığını yazacağım

Vücut ağırlığı iyidir. Hem ağırlıkla olunca denge sorunu da oluyor. Arkadaşlarım da ilk defa squat yaptıklarından eğilirken topukları kalkıyo felan baya sorunları var. bacak günü vücut ağırlığıyla form için çalışıyolar hep :) sende formunu oturt sonra ağırlıklar rahat artar :)

Vücut ağırlığı iyidir. Hem ağırlıkla olunca denge sorunu da oluyor. Arkadaşlarım da ilk defa squat yaptıklarından eğilirken topukları kalkıyo felan baya sorunları var. bacak günü vücut ağırlığıyla form için çalışıyolar hep :) sende formunu oturt sonra ağırlıklar rahat artar :)
Aynen dedigin gibi denge sorunu oluyor squatta son sette kalkarken yere yapışmıştım bacaklarım tutmuyordu :))

Back
Yukarı