Bacak çalışırken kalp çarpıntısı

Svastika

Üye
Merhaba arkadaşlar. Bugün idmanda önce ısınma amaçlı 5 dk yüksek tempo koşu yaptım, ardından leg presse girdim. Bir seneyi aşkın bb yapmama rağmen bacak çok az çalışıyorum, çalışmama nedenin de nefes nefese kalıyorum ve kalp çarpıntısı oluyor direk. Başka bölgelerde daha önce hiç olmadı. Bugün ise kalp krizi geçirir gibi oldum, yarım saat kendime gelemedim 3 set leg pressten sonra siz düşünün. Üst vücut gerçekten ağır çalışırım sağlam çalışırım ama hiç olmuyor böyle, ne zaman bacak çalışsam ölümlerden ölüm beğeniyorum resmen. İdmana girmeden önce birde sigara içtim bugün, onun da etkisi olabilir mi? Salon da epey sıcaktı. Yol gösterin rica ederim bacak çalışamamaktan bıktım artık.

Nacizane onerilerim
Sigara icme demeye bike gerek yok, onun disinda
1. Cok agir bacak girme, daha hafif ve cok tekrar dene
2. Cok ac karnina bacak calisma, 1-2 saat onceden yemek ye ki yeterince enerjin olsun
3. Vucudunun susuz kalmadigindan emin ol
4. Set aralarini daha uzun tut, yerince dinlen yani

Sonucta agir bacak calisirken cok fazla kan pompalaniyor asagiya, kalbin hizli calisiyor ki oksijen yetistirebilsin, bazi insanlarda bas donmesi bayilma da gorulebiliyor

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Bacak çalışırken özellikle squat yaptıktan sonra kalp bi taraftan cikacakmis gibi olur.
Bu yoğunluğu iyi bir programla giderek üstesinden gelebilirsin ( alışma babinda)
Öteki türlü herhangi bir rahatsızlıgin falan varsa dikkat et derim.

Back
Yukarı