Başlayalı 3 gün oldu programım nasıl

umut6282

Üye
baslayali 3 gun oldu program olarak bunlari yapıyorum

Bench press 3×10
Chest press 3×10
Butterfly 3×10
Rowing mac 3×10
Biceps curl mac 3×10
Shoulder press 3×10
Barbell curl 3×10
Leg curl 3×10

Bu program iyimi sizce

Bide başladığım dan beri kollarim ve göğüs üm omuzum ağrıyor bazi hareketleri ağrıdığı için yapamıyorum bu normalmi

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dostum başlayalı 3 gün olmuş ağrıması çok normal :D[DOUBLEPOST=1393531217][/DOUBLEPOST]ilk 2 ay alışma olarak hergün karışık olarak çalıştırırlar seni sanırım alışman için ama kötü bi program bu başlangıça göre normal tabi
bölgesel çalışma en yüksek verim alacagın çalışmadır hergün 2 bölge örn: pzt chest biceps salı:back triceps çarşamba:shoulder legs gibi
beslenme programınıda yazarsan yardımcı olalım

Evde çalışıyorsan ev için programlar var bu başlık altında yazılı.Her gün 1-2 bölgeye yönelik çalışma programları.Salonda çalışıyorsan onlar içinde var.Ama salonda spor hocan ne der onu bilemeyiz tabi.

Bench press 3×10
Chest press 3×10
Butterfly 3×10
Rowing mac 3×10
Biceps curl mac 3×10
Shoulder press 3×10
Barbell curl 3×10
Leg curl 3×10
Pek iyi değil. Chest press ne makinede olan mı? 3 tane göğüs, 1 tane sırt hareketi dengesiz, 3 göğüs hareketi fazla. 2 biceps hareketi de yeni başlayan birisi için fazla bence, barbell curl yeterli. Triceps hareketi de yok ama hadi omuz ve göğüs çalışrken yeterince çalışıyor diyelim. Bacak için sadece leg curl var, olmaz. Direkt olarak yeni başlayanlar bölümüne gidip Flexor'un yazdığı başlangıç programını uygulamanı öneririm.

Benimde ilk başladığım gün omuzlarım kollarım her yerim ağrıyordu 2. antremanda aletleri kullanırken ağrıdan ölecek gibi oluyordum :D

Back
Yukarı