leobolt
Üye
Merhaba arkadaşlar. Aranızda yeniyim 
20.04.1999 doğumlu 1.82 boyunda ve 63.8 kilogramım.
Ektomorf vücuda sahibim bu benim için engel değil düzenin ve azmin her şeyi aşacağını düşünüyorum
Öncelikle bahsetmeliyim ki atletizmde sprint branşında çalışıyorum ve geçmişim sadece 6 ay... Bu 6 ayın yaklaşık 2 ayı sakatlıkla geçti.
Burayı günlük değilde haftalık veya aylık olarak düzenleyeceğim. Antrenman/Beslenme/Gelişim/Farklılık olduğunda.
Ankara da yaşıyorum iyi bir anadolu lisesinde 2.sınıf öğrencisiyim. Her sabah 6 da uyanıyor ve akşamları 10-11 aralığında uykuyla tanışıyorum.
Aklımda buraya böyle bir başlık açmak yoktu fakat eski antrenörümle çalıştığım son zamanlarda hastalandığım, disiplinsizlik yaptığım ve birde 400 metre yarışında vasat bir derece ile karşısına çıktığımda benimle çalışmayı bıraktı. Buda beni hırslandırdı elbette.İleride buraya baktığımda gelişimimi görmek istiyorum. Antrenör değiştireli yarın tam 1 ay olacak ve yeni bir çalışma programı elbette. Şu ara stres kırığı ile uğraştığım için antrenman yapamıyorum sadece genel kuvvet çalışıyorum. Hemen hemen şu 1 ayda leg press 60 kg 3x12 yaparken şu an 80.90.100 ile 12 tekrar 3 seti tamamlayabiliyorum. Hikayeyi fazla uzatmayacağım. Şimdilik başlangıç vücudumu atmayacağım fakat 2-3 ay sonra gözle görülür gelişimi gördükten sonra önce ve sonra olarak fotoğraf atabilirim
26.03.2015 tarihine kadar haftada 5 gün genel kuvvet ve kuvvetten sonra 15 dakikalık jogging yapıyorum. Genel antrenman şu biçimde;
Pazartesi: Sprint + kanguru
Salı: Genel kuvvet + artırma
Çarşamba: Engel sıçrama + çabukluk
Perşembe: Genel kuvvet + artırma
Cuma: Sprint+ kanguru
Cumartesi: Aerobik koşu + Bacak kuvveti
Pazar: Boş günüm...
Ayrıca haftada 3-4 gün şınav mekik ters şınav ve ip atlama yapıyorum
Şu anlık antrenman için derine inmek istemiyorum. Sonuçta 2 haftadır antrenman yapamıyorum ilerleyen zamanlarda profesyonelliğe yaklaşınca elbette ara ara paylaşabilirim
Yazın çifte antrenman....
Şu an başlangıç aşamasındayım sadece başlangıç. Bu spor için fedakarlık etmek gerektiğinin farkındayım ki fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Her neyse
Şu anlık derecelerimden bahsedersek;
60 metre salon elektronik: 7.82
100 metre açık hava: 11.71
200 metre açık hava 25.96
Benim için iyi dereceler değil elbette. Fakat başlangıç için yeterli olduğunu düşünüyorum.
200 metrede zayıfım kuvvette devamlılığım eksik farkındayım. Genel kuvvet kazandıktan sonra patlayıcı kuvvet ve kuvvette devamlılık vs. çalışacağım.
Hedefim yüksek. İlerleyen zamanlarda kendini belli eder zaten
Ve arkadaşlar atletizme Türkiye de yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Spor yaptığımız alanı görseniz... Geçen günlerde tvde çıkmıştı izleyemedim fakat şöyle bir kare bulabildim. Lavabolar duşlar berbat haldeydi. Bu haberden sonra iyileştirmeler yapıldı. Kondisyon salonunda bilinçsiz sporcular sayesinde birçok alet eksik. Kapalı salonda tartanlar kabarmış vs vs.
Her neyse destan yazdım
Beslenme programım şu şekilde;
PAZARTESİ
Kahvaltı 1 bardak kahve üzüm pekmezi ve keçi boynuzu lor peynir zeytin 2 yumurta tam tahıllı ekmek domates (1)
ARA ÖĞÜN kuru siyah üzüm, ceviz, elma maden suyu
ÖĞLE: tavuk gögsü salata
ARA ÖĞÜN: muz elma
AKŞAM: birini seç;
-Kırmızı/Beyaz/Balık Eti Et sınıfı
-Kuru Fasulye/Nohut/Barbunya/Yeşil Mercimek/Bezelye Baklagil sınıfı
-Ispanak/Brokoli Sebze sınıfı
-Pilav/Makarna/Bulgur Pilavı
- TON BALIKLI ZEYTİNYAĞLI SALATA
-1 küçük kase yoğurt
SALI
Kahvaltı tabak sütlü yulaf ezmesi lor peyniri zeytin tam tahıllı ekmek bal 2 yumurta
ARA ÖĞÜN kuruyemiş meyve maden suyu
ÖĞLE: yagsız et tavuk ürünü sebze
ARA ÖĞÜN: Meyve kuruyemiş
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
TON BıALIKLI ZEYTİNYAĞLI SALATA
Çarşama
Kahvaltı 4 yumurtalı omlet yulaf ezmesi fındık ceviz elma
ARA ÖĞÜN maden suyu kuruyemiş meyve
ÖĞLE: pirinç pilavı salata
ARA ÖĞÜN: bitter çikolata elma
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
TON BALIKLI ZEYTİNYAĞLI SALATA
Perşembe
Kahvaltı üzümpekmezi keçi boynuzu yumurta peynir zeytin bal yulaf ezmesi
ÖĞLE: ankara tava kivi
ARA ÖĞÜN: maden suyu bitter çikolata
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
Cuma
Kahvaltı tabak sütlü yulaf ezmesi lor peyniri zeytin tam tahıllı ekmek bal 2 yumurta
ÖĞLE:
ARA ÖĞÜN:
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
Cmt
Kahvaltı tabak sütlü yulaf ezmesi lor peyniri zeytin tam tahıllı ekmek
ÖĞLE:
ARA ÖĞÜN:
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
vs.vs başlangıç için yeterlidir umarım yinede önerileriniz olursa elbette uygulamaya çalışırım.
Şu an başlangıçtayım Yıldızlığımın ilk yılı. İlk Hedefim Yıldızlığımın 2. yılı veya Gençliğimin ilk yılında Milli Takım... 2016-2017...
2 yıl içerisinde;
60 metreyi
7.10 - 7.20 arasına çekmek benim için fazlasıyla zor olacak
Bir yerlerden başlamak gerekli. Bakalım azim, disiplin ve zaman neyi gösterecek..

20.04.1999 doğumlu 1.82 boyunda ve 63.8 kilogramım.
Ektomorf vücuda sahibim bu benim için engel değil düzenin ve azmin her şeyi aşacağını düşünüyorum

Öncelikle bahsetmeliyim ki atletizmde sprint branşında çalışıyorum ve geçmişim sadece 6 ay... Bu 6 ayın yaklaşık 2 ayı sakatlıkla geçti.
Burayı günlük değilde haftalık veya aylık olarak düzenleyeceğim. Antrenman/Beslenme/Gelişim/Farklılık olduğunda.
Ankara da yaşıyorum iyi bir anadolu lisesinde 2.sınıf öğrencisiyim. Her sabah 6 da uyanıyor ve akşamları 10-11 aralığında uykuyla tanışıyorum.
Aklımda buraya böyle bir başlık açmak yoktu fakat eski antrenörümle çalıştığım son zamanlarda hastalandığım, disiplinsizlik yaptığım ve birde 400 metre yarışında vasat bir derece ile karşısına çıktığımda benimle çalışmayı bıraktı. Buda beni hırslandırdı elbette.İleride buraya baktığımda gelişimimi görmek istiyorum. Antrenör değiştireli yarın tam 1 ay olacak ve yeni bir çalışma programı elbette. Şu ara stres kırığı ile uğraştığım için antrenman yapamıyorum sadece genel kuvvet çalışıyorum. Hemen hemen şu 1 ayda leg press 60 kg 3x12 yaparken şu an 80.90.100 ile 12 tekrar 3 seti tamamlayabiliyorum. Hikayeyi fazla uzatmayacağım. Şimdilik başlangıç vücudumu atmayacağım fakat 2-3 ay sonra gözle görülür gelişimi gördükten sonra önce ve sonra olarak fotoğraf atabilirim

26.03.2015 tarihine kadar haftada 5 gün genel kuvvet ve kuvvetten sonra 15 dakikalık jogging yapıyorum. Genel antrenman şu biçimde;
Pazartesi: Sprint + kanguru
Salı: Genel kuvvet + artırma
Çarşamba: Engel sıçrama + çabukluk
Perşembe: Genel kuvvet + artırma
Cuma: Sprint+ kanguru
Cumartesi: Aerobik koşu + Bacak kuvveti
Pazar: Boş günüm...
Ayrıca haftada 3-4 gün şınav mekik ters şınav ve ip atlama yapıyorum
Şu anlık antrenman için derine inmek istemiyorum. Sonuçta 2 haftadır antrenman yapamıyorum ilerleyen zamanlarda profesyonelliğe yaklaşınca elbette ara ara paylaşabilirim

Yazın çifte antrenman....

Şu an başlangıç aşamasındayım sadece başlangıç. Bu spor için fedakarlık etmek gerektiğinin farkındayım ki fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Her neyse
Şu anlık derecelerimden bahsedersek;
60 metre salon elektronik: 7.82
100 metre açık hava: 11.71
200 metre açık hava 25.96
Benim için iyi dereceler değil elbette. Fakat başlangıç için yeterli olduğunu düşünüyorum.
200 metrede zayıfım kuvvette devamlılığım eksik farkındayım. Genel kuvvet kazandıktan sonra patlayıcı kuvvet ve kuvvette devamlılık vs. çalışacağım.
Hedefim yüksek. İlerleyen zamanlarda kendini belli eder zaten

Ve arkadaşlar atletizme Türkiye de yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Spor yaptığımız alanı görseniz... Geçen günlerde tvde çıkmıştı izleyemedim fakat şöyle bir kare bulabildim. Lavabolar duşlar berbat haldeydi. Bu haberden sonra iyileştirmeler yapıldı. Kondisyon salonunda bilinçsiz sporcular sayesinde birçok alet eksik. Kapalı salonda tartanlar kabarmış vs vs.
Her neyse destan yazdım

Beslenme programım şu şekilde;
PAZARTESİ
Kahvaltı 1 bardak kahve üzüm pekmezi ve keçi boynuzu lor peynir zeytin 2 yumurta tam tahıllı ekmek domates (1)
ARA ÖĞÜN kuru siyah üzüm, ceviz, elma maden suyu
ÖĞLE: tavuk gögsü salata
ARA ÖĞÜN: muz elma
- TON BALIKLI ZEYTİNYAĞLI SALATA
-1 küçük kase yoğurt
SALI
ÖĞLE: yagsız et tavuk ürünü sebze
ARA ÖĞÜN: Meyve kuruyemiş
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
TON BıALIKLI ZEYTİNYAĞLI SALATA
Çarşama
Kahvaltı 4 yumurtalı omlet yulaf ezmesi fındık ceviz elma
ARA ÖĞÜN maden suyu kuruyemiş meyve
ÖĞLE: pirinç pilavı salata
ARA ÖĞÜN: bitter çikolata elma
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
TON BALIKLI ZEYTİNYAĞLI SALATA
Perşembe
Kahvaltı üzümpekmezi keçi boynuzu yumurta peynir zeytin bal yulaf ezmesi
ÖĞLE: ankara tava kivi
ARA ÖĞÜN: maden suyu bitter çikolata
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
Cuma
ÖĞLE:
ARA ÖĞÜN:
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
Cmt
Kahvaltı tabak sütlü yulaf ezmesi lor peyniri zeytin tam tahıllı ekmek
ÖĞLE:
ARA ÖĞÜN:
-Salatalık,domates
-1 küçük kase yoğurt
vs.vs başlangıç için yeterlidir umarım yinede önerileriniz olursa elbette uygulamaya çalışırım.
Şu an başlangıçtayım Yıldızlığımın ilk yılı. İlk Hedefim Yıldızlığımın 2. yılı veya Gençliğimin ilk yılında Milli Takım... 2016-2017...
2 yıl içerisinde;
60 metreyi
7.10 - 7.20 arasına çekmek benim için fazlasıyla zor olacak

Bir yerlerden başlamak gerekli. Bakalım azim, disiplin ve zaman neyi gösterecek..