Başlangıç için ağırmı ?

sa arkadşlar body başlayalı ben 10 gün oldu
kilo: 110 kg
bo: 175 cm

ilk 5 gün programım
20 dk yürüyüş bandı 6.0 km ile
20 dk bisiklet
20 adet 4 set mekik
5 dk ağırlık la başladım

son 5 gündür ise

30 dk yürüyüş 6.5 km ile
30 dk bisiklet
20 adet 4 set mekik
15 dk ağırlık
sonra tekrardan
30 dk yürüyüş 6.5 km ile
30 dk bisiklet
20 adet 4 set mekik
15 dk ağırlık
tekrar
30 dk yürüyüş 6.5 km ile
30 dk bisiklet
20 adet 4 set mekik
15 dk ağırlık
toplam 3.5-4 saat günüdüz çalışıyprum + akşamları 2 saat kickbox yapıyorum

toplamda bir günde

bu programla 10 günde 4 kilo verdim 110 dan 106 ya düştüm ama bu gün hocam 1.5 saat çalıştıktan sonra yanıma gelip

"sen çok ağır çalışıyorsun kalpten gidiceksin " diyerek çalışmamı 2 saat sonra eksti sormak istediğim ilk başlayan birisi için yukarıdaki şekilde çalışmak çokmu ağır geçekten şu ilk başlarda zorlandım ama şimdi ben bu programla rahat çalışıyorum

Böyle gidersen 1 aya eriyip gidersin. Bu şekilde aşırı fiziksel aktivite ile kilo verirsen hem vücudunda çatlaklar oluşur (kas gelişimine deri adapte olamayacağından) hem de aşırı zorlama sonucu eklem ağrıları çekersin. İlle de kickbox yapacaksan programın ilk bölümü yeterli. Yani 30 dakika bisiklet 30 dakika yürüyüş 4 x 20 üst karın 4 x 20 alt karın 20 dakikalık yüksek tekrarlı bir ağırlık çalışması ve bitir. Akşam da kickboxa gidersin. Hatta bana sorarsan kickboxa da gerek yok iyi bir beslenme programı takip ettiğinde. Bu kadar zorlamak doğru değil vücudu. Kickbox antremanın ne şiddette bilemiyorum ama teknik ağırlıklı değil de kondüsyon ağırlıklı çalışıyorsan sadece kickbox antremanı bile yetebilir.

Böyle gidersen 1 aya eriyip gidersin. Bu şekilde aşırı fiziksel aktivite ile kilo verirsen hem vücudunda çatlaklar oluşur (kas gelişimine deri adapte olamayacağından) hem de aşırı zorlama sonucu eklem ağrıları çekersin. İlle de kickbox yapacaksan programın ilk bölümü yeterli. Yani 30 dakika bisiklet 30 dakika yürüyüş 4 x 20 üst karın 4 x 20 alt karın 20 dakikalık yüksek tekrarlı bir ağırlık çalışması ve bitir. Akşam da kickboxa gidersin. Hatta bana sorarsan kickboxa da gerek yok iyi bir beslenme programı takip ettiğinde. Bu kadar zorlamak doğru değil vücudu. Kickbox antremanın ne şiddette bilemiyorum ama teknik ağırlıklı değil de kondüsyon ağırlıklı çalışıyorsan sadece kickbox antremanı bile yetebilir.

cevabın için solasın ustam kickboxta kimi zman kondisyon kimi zman teknik çalışıyoruz yani zaman zman değişiyor

Back
Yukarı