baş belası triceps'ler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan falco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

falco

Üye
arkadaşlar bu sporda 3.ayıma girdim.genel olarak gelişimden memnunum ama tricepslerde malesef hiç gelişme yok.gittiğim salonda hocamız var ama profesyonel biri değil zaten genelde muhasebe işleri ile ilgileniyor.triceps için şöyle bir programım var;

-lying tricep extension
-french press
-rope pushdown
-dips(iki çalışmada bir)

sizce bu programa devam etmelimiyim.önerileriniz benim için gerçekten çok önemli.

3. ayinda parcali idman mi yapiyorsun acaba? Haftada kac kez triceps giriyorsun? Triceps gunun bir onceki gunu idman programinda ve sonraki gununde ne var?

Tricepslere fazla yüklendiğinden olabilir, yeni olanlar hep bu hataya düşer. Omuz presslerde ve göğüs presslerde en büyük yardım tricepslerden gelir yeni başlayan birisi için azımsanmayacak derecedir. Sen tricepslerini öldürürcesine çalışırsan gelişmez ilk 5ay için çalışma değerlerini düşürmeni öneriyorum. 3 hareketi geçme kesinlikle, ve göğüs ve omuz çalışmalarından farklı günlerde yapmaya özen gösterki aldığın verim artsın.

bikaç ayı geçtiysen aşağıdaki programı kendini zorlamadan deneebilirsin
gücün yoksa zaten bu hareketleri bitiremeyeceksin.

3. ayinda parcali idman mi yapiyorsun acaba? Haftada kac kez triceps giriyorsun? Triceps gunun bir onceki gunu idman programinda ve sonraki gununde ne var?

2 gün gidip bir gün dinleniyorum

ilk gün

incline bench press
incline dumbell press
incline dumbell fly
flat bench press
pullover

dumbell curls
hammer curls
Concentration Curls

Wide-Grip Front Lat Pulldown
One Arm Dumbbell Rowing

ikinci gün

dumbell press(bu ay Barbell Press ile devam edicem)
Dumbbell Lateral Raises
Front Dumbbell Raises

ve triceps hareketlerini yapıyorum.eklemem ve çıkarmam gereken hareketleri söylerseniz ona göre hareket edebilirim.

Son düzenleme:
anlamadım sadece 2 günmü spor yapıyorsun?

adaptasyon programı üzerine bu mevsimde böyle bir program bence olmaz.belkide oldukça verimli geçireceğin bir dönemde kasları köreltiyorsun.

adaptasyon programı üzerine bu mevsimde böyle bir program bence olmaz.belkide oldukça verimli geçireceğin bir dönemde kasları köreltiyorsun.

göğüs,omuz,ön kol ve kanat hareketleri site de verilen ikici ay programına paralel ama triceps hareketleri biraz farklı.sizce burada çıkarmam ve eklemem gereken hareketler neler.

adaptasyon döneminde ilk ay 1 temel hareket ve takip eden ayda ikinci izole hareketi ekliyoruz.gelişmenin yönüne göre ilerleyen aylarda eksik kalan bölgelere ynelik hareketler belirlenir.

Back
Yukarı