B ve C vitamini almayı düşünüyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan albek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

albek

Üye
Merhaba A, D, E, K vitaminleri vücutta depolaniyormuş. 1 senedir spor yapiyorum. Beslenmem yeterli ve güzel ancak belli bir seviyeden sonra bu depolanmayan vitaminleri günlük almayı düşünüyorum.

B vitamini için apikobal plus alacam.

Ne önerirsiniz B ve C vitaminlerini almalı mıyım günlük kaç mg bu vitaminler alınmalı ?

Son düzenleme:
Benexol b12 alsan daha ucuz hem marka daha güvenilir piyasada daha bilindik. Muadiline 2 katı para vermeye gerek yok. C vitamini icinde ester formda herhangi bir marka alabilirsin. Ya da normal ester olmayan alırsın ucuz yollu ama ester c daha etkili 24 saat vücutta duruyor ortalama diğer c ler 2 3 saate gidiyor vücuttan

Benexol b12 alsan daha ucuz hem marka daha güvenilir piyasada daha bilindik. Muadiline 2 katı para vermeye gerek yok. C vitamini icinde ester formda herhangi bir marka alabilirsin. Ya da normal ester olmayan alırsın ucuz yollu ama ester c daha etkili 24 saat vücutta duruyor ortalama diğer c ler 2 3 saate gidiyor vücuttan
Elimde apikobal mevcut bitince dediğinizden devam ederim.
Eczaneden ester c plus 500 mg alacam çok farklı mgları ve türü var.
Normal öğlen yemekten sonra c ve b vitamini, akşam kreatin kullanacağım.
Bu vitaminleri kaç ay kullanıp ara vermeliyim sürekli kullanimda yan etkileri olur mu. Bugün yatmadan önce b vitamini aldım çok güzel uyku uyudum :D

B, c sabah ya da öğlen alabilirsin. Ben epeydir içerim her gün b vitamini sıkıntı yapmaz fazlası cok sadece b12 arada dikkat etmek lazım o da 3 6 ayda bir kan versen yeter. Yatmadan magnezinc alırsan eczaneden onu içersen o zaman daha iyi bir uyku kaliteli olur, rüyaların senlenir :D

Back
Yukarı