BİLEK GÜREŞİ SONRASI REJENERASYONU HIZLANDIRMA?

Arkadaşlar 2 haftada 2 turnuvaya girdim.Bilek güreşini bırakmıştım 1,5 yıldır, 1 aydır vg salonuna yazılmıştım.Neyse turnuvaları duyunca hemen gittim.Tekniğim eskisine göre bayağı oturdu.Hatta bi maç videomuzu buraya atmak isterim.Ama sorun şu ki sol kolda 7 maç yaptım 1 lose 6 win ama sol kolum 2 gün geçmesine rahmen böyle şey şuan bilek güreşi maçına hazır değil gibi.Yani gücü veremiyorum.Masa idmanı yapmadığım için daha önce ondan olduğuınu düşünüyorum.Ama bunu geçirmek için buz- felan mı tutsam ne yapsam öneriniz var mı?
Masa antremanlarını artırıcam anladığım kadarıyla eskidende vardı bu ağırlık kaldırmak gibi değil farklı bir zorlama bilek güreşini yaptıktan sonra ağrıyor bicepsin önkola yakın olan başı.

Tendonlar zorlanmıştır muhtemelen ve ödem yapmış olabilir, buz ve ödem giderici kremler ödemi ve ağrıyı azaltsa da Tekrardan zorlamamak gerekir bir süre dinlendirmekte fayda var Daha büyük sakatlık ve ağrılar oluşmaması için.

Tendonlar zorlanmıştır muhtemelen ve ödem yapmış olabilir, buz ve ödem giderici kremler ödemi ve ağrıyı azaltsa da Tekrardan zorlamamak gerekir bir süre dinlendirmekte fayda var Daha büyük sakatlık ve ağrılar oluşmaması için.
Demin 10 dakika havlunun üstünden buz tuttum.İnternettende okuduğum kadarıyla soğuk tedavi öneriliyor.Ödem yok.Olay şu Salı günü mesela turnuvada maçlar yaptım ekstra antreman maçı yaptım.Masa antremanı sık yapmıyorum yeni başladım sık yapmaya, turnuvada maximum gerilim oluyor rakipte kendini %100 vermeye çalışıyor.Zorlanma oldu sorun yok ordada.Şimdi sol kolumla :D maç yapabilcek durumda hissetmiyorum kendimi.BCAA kullanıyordum zaten bu soğuk tedaviyide yapıcam bu rejenerasyonu daha hızlandırmak için neler yapabilirim.Çünkü spor salonuma bilek güreşi masası alıcam haftada 1 bu yaptığım gerilimi almaya çalışıcam.

Kas iyileşmesini hızlandıran yada hızlandırdığını iddia eden suplement bcaa ve glutamin. Ayrıca dinlenme beslenme soğuk ve sıcak kompres. Müsabakadan önce ağrı kesici alabilirsiniz, patlayıcı güç için kreatin

çok yapılacak bir şey yok,bilirsiniz ki tendon ve bağların recovery olma süresi daha yavaştır kasa göre,hele müsabaka gibi maksimum eforlardan sonra.muhtemelen alıştıkça tekrar eski tempoya döndükçe hızlanacaktır recovery süresi ama şuan kayda değer fark yaratacak bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum.

Glukozamin falan gibi eklem desteği ürünleri istersen dene bilek güreşi ile sürekli uğraşıyorsan. Bcaa ya göre daha destek olur diye düşünüyorum Tek çare dinlenmek tabi ama

Kas iyileşmesini hızlandıran yada hızlandırdığını iddia eden suplement bcaa ve glutamin. Ayrıca dinlenme beslenme soğuk ve sıcak kompres. Müsabakadan önce ağrı kesici alabilirsiniz, patlayıcı güç için kreatin
Turnuvalar şimdilik bitti, arkasından hemen bir turnuva olsaydı bende ağrı kesici alıcaktım.Ama dediğiniz gibi şuan bcaa-kreatin kullanıyorum, soğuk su tuttum.Sıcak zararlı olabilir yazılmış internette onu yapmadım.En iyisi hiç masada bilek tutmamak turnuvadan sonra 1 hafta, vücut geliştirmede kasın dinlenme süresi daha kısa olunca bi an bilek güreşi maçlarınıda böyle düşündüm.Ama öyle değil sol kolumla birinin elini tuttuğumda hissedebiliyorum durumu.[DOUBLEPOST=1526116619][/DOUBLEPOST]
çok yapılacak bir şey yok,bilirsiniz ki tendon ve bağların recovery olma süresi daha yavaştır kasa göre,hele müsabaka gibi maksimum eforlardan sonra.muhtemelen alıştıkça tekrar eski tempoya döndükçe hızlanacaktır recovery süresi ama şuan kayda değer fark yaratacak bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum.
Aynen dediğiniz gibi bu recovery süresini kısaltabiliceğimi düşündüm ama böyle bir durum yok gibi masa antremanları arasında bile 1 hafta varken benim 3 günde ha bire maç yapabileceğimi düşünmek biraz mantıksız oldu.[DOUBLEPOST=1526116697][/DOUBLEPOST]
Glukozamin falan gibi eklem desteği ürünleri istersen dene bilek güreşi ile sürekli uğraşıyorsan. Bcaa ya göre daha destek olur diye düşünüyorum Tek çare dinlenmek tabi ama
Onu en son vg yaparken dirseklerimde pushdownda ağrı olunca düşünmüştümde fiyatları yüksek gelmişti.Ama yarışma haftasında bitane alıp +bir avantaj olarak deniyeceğim.

Back
Yukarı