Büyüme Hormonunu(GH) Dogal Yollardan Tetiklemek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğal yollardan büyüme hormonunu uyarmak için uyulması gereken kuralların listesi-----------------------------------------

*çalışmadan önce düşük glisemik indeksli karbonhidratlar yemek mesela makarna veya yulaf gibi(dusuk kan sekeri gh seviyesin artırıken,buna baglı olarak yag depolarınında eksilmesine yol acar)

*uyumaya boş bir mideyle gitmek, ağır karbonhidratlarla değil

*bir günde 2-3 kere kısa, şiddetli çalışmalar yapmak(kesintili spor egsersizleri surekli olanlardan daha cok gh uretir)

*antremanın sıcak bir ortamda yapmak ve sıcak tutan kıyafetler giymek(sıcak ortamda yapılan egsersiz,soguk ortamda yapılan egsersize gore daha cok gh uretir)

*uzun sureli ve derin uyku.(uykunuzun ilk saatinde veya o civarda üretilir)

*gün boyunca belirli aminoları kullanmak

(Ornithine, arginine.)

*dengeli bir diyet uygulamak(k.hidrat/protein/yağ)

*günde 5-7 kere yemek

*günde 20dk sauna kullanmak

*kuvvetli, güç geliştirici egzersizler yapmak örneğin squat, dead lift, power clean

*sekerleme yapmak

*salona her gittiğinizde aynı egzersizi yapmaktan kaçınmak, bu tepki olarak daha çok HGH üretir..

eger sizinde bildiginiz daha farklı dogal yollar varsa ,bu sayfada paylasalım..

Güzel açıklama olmuş eline saglık.Yanlız takıldıgım bir nokta var.Ben yatmadan yarım saat önce falan 150 grama yakın ılık su + yulaf yiyorum bunun olumsuz etkisi olurmu ?

cünki yemezsem sabaha çok ac ve halsiz uyanıyorum

Aç kalmak en iyi, en ucuz GH yükseltici bence :)

Gün içi zamanlamayı kast etmiyorum. Uzun süreli açlıkların GH miktarını ve peak yaptığı üretim sıklığını arttırdığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Yatmadan önce birşey yemek veye yememek; doğru ya da yanlış demek mümkün değil. Kişinin genel olarak beslenmesine bağlı.

Hedefe gitmek için tek bir yol yok. Günde 6 öğün de yiyebilirsin, 2 öğün de. Tamamen izlediğin yöntem ile alakalı.

Yani yatmadan evvel protein almak yanlış mı? Mesela yatmaden evvel 150 gr lor peyniri yemek gibi.

Proteinlerin kan sekeri ustune etkisi cok ama cok az, GH ile insulin ters orantili dogal olarak konu sadece GH ise gece protein almak GH olumsuz etkiler demek yanlis olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı