Bütün setleri aynı anda yapmak istiyorum ama ??

Arkadaşlar 1 senedir düzensizde olsa spor yapıyorum parkta koşmak mekik şınav barfix v.b şeyler ama internette gezerken setlerle yapmak gerekiyormuş yazısını gördüm şimdi barfix seti ondan sonra mekik+şınav setlerini beraber yapsam (yapacağımı sanıyorum) vücuduma aşırı yüklenme yaparmıyım diye merak ettim ???
Ve bunun yararı olurmu?:confused::confused:

Vücuduna aşırı bir yükleme yapmış olmazsın çünkü vücud ağırlığıyla yapılan hareketleri yazmışsın.Şınav , Barfiks , Mekik gibi hareketler aynı anda yapıldığında problem olmaz diye biliyorum.Mekiği her zaman en sonda yap tavsiyem.

Aşırı yüklenmekten kasıt ; bir çok değişik bölgeyi aynı anda çalışmak veya çalışmaya kalkmak , bununla beraber beslenme ve dinlenmeyi ihmal etmektir.

Önce koşunu yaparsın hem vücut için ısınma olur , sonra 5 dkk filan terini fazla soğutmamaya çalışarak esneme-germe hareketleri yaparsın , sırasıyla barfiks , şınav , mekiği çekersin aralarında 1-2 dakika dinlenerek. Bunlardan sonra da beslenme ve dinlenmeye dikkat edersen vücudun için iyi bir alt yapı oluşturmuş olursun :)

İyi akşamlar ,

Back
Yukarı