agırlık fazla ıken eger nızamıyet bozulmuyorsa ve egzersızın formu bozuk degılse hıpertrofı ıcın daha mantıklıdır daha fazla stress uygulanır
tabı su var ben aynı kısıden bahsedıyorumm yoksa yenı bırısı az kılo olan secenk ılede hıpertrofı yaratabılır
ve az kılonun nasıl uygulandıgıda cok onemlı sımdı bırı cıkar derkı evet 30kg fakat ben pozıtıfte 20 sn duraklamada 10 sn negatıfte 20 sn seklınde yapıyorum

yanı heavy duty

o zman o kısı dıger secenege gore daha fazla hıpertrofı yasar

cunku stress daha fazla olur
ama aynı yanı sole solım klasık antrenman sıstemı ıse
cok agırlık ıle daha fazla hıpertrofı yaratılabılır
ama su da var bazı gorusler squat gıbı bır egzersızde 4-5 tekrarın mantıklı olmadıgınıda solerler dah fazla tekrarın daha mantıklı olucagı gorusude hakımdır bazı kısılerde kı su var bır kac bu sekılde denye de denk geldım nette
mesela vg dunyasına bakarsakta 3ı ayrı kutup var
bırısı ronnıe gıbı maks kılo ıle 2-3 tekrar gıren kısıler
bırısı mıke mentzer gıbı maks agırlık ama maks 2 tekrar gıbı ve olum antrenmanları uygulaynalr
bırısıde arnold tarzı mesela 100kg takılır bara 15 tekrar yapılır sonra 12-10-10-10 ... amac sayıyı 100 tekrara yada belırlenen bır sayıya vardırmaktır
baktıgımızda ıse
1. grup gıbı calısanlar genelde devasa nerdeyse patlarcasına sısmıs bacaklara sahıp kısıler
2.grup orta buyuklukte oldukca detaylı ama full defıne olmayanlar gendelde ve eksık bolgelerın olmadıgı grup
3.grup ıse estetıklıgın tavan yaptgı fazla ırı degıl ama detayın en son noktaısna kadar ıyı cızılmıs kaslar ve oldukca hos bır goruntu
1.grup ronnıe coleman
2.grup mıke mentzer
3.grup frank zane
ornek verılebılrı