ayak bileği ağırlığı

kseinlikle kullanılmaması gereken bir "aparata"...hele "koşu, jimnastik "vb başınızda bi antrenör yoksa, hiç!...önemli sakatlıklar oluşturabilir!!!...

bunun yerine "ağırlık yeleği" kullanılması...

Hocam neden kullanılmaması gerektiğini açıklar mısınız ? Bende birçok konuda okuduğum tavsiyelerle sipariş vermiştim , kullanmadım ama kullanmayı düşünüyordum .

kseinlikle kullanılmaması gereken bir "aparata"...hele "koşu, jimnastik "vb başınızda bi antrenör yoksa, hiç!...önemli sakatlıklar oluşturabilir!!!...

bunun yerine "ağırlık yeleği" kullanılması...

ercan gürgöze'ye kesınlıkle katılıyorum.
bu tarz ağırlıkların buyuk sakatlanmalara yol acabılecegını bırcok yerde okumustum..

-koşu ,kros da oluşan hareket türü "egzntrik, kompleks hareket" türleridir...hareket "lineer,uniform "değilidr...ve özellikle "ayak bileği "gibi yüksek momentum " alacak olan eklem,tendon,kaslar kompleks gelişmeler altında deforme olabilirler...hele ki "tekme "gibi kompleks hareket türlerinde asla...)

-ayak bilek kasları eğer kullanılacaksa , lineer,biçimli hareket türlerinde kullanılır...örneğin , bir yere tutunulur ve ayak gergin şekilde yukarı ,ya da yana kaldırılır...maksimum moment alacak eklemlere etki azaltılır..

-eğer ,koşuda ağırlık gibi bi şey illa da yapılacaksa, "ağırlık yeleği" ya da "bele bağlanan bi kemere örneğin oto lastiği bağlayarak veya atlet kızağı ile koşabilirisiniz...

Back
Yukarı