ayak ağırlıkları işe yarar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan altec
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

altec

Üye
evde bir çift ayak ağırlığı var. 5 er kiloluk . faydalı mı bunlar bacak kaslarını geliştirmek için?

Bende de var ama kullanmıyorum, pek bir yararını görmedim. 5 kg ya çok kısa sürede alışıyor bacaklar, bu yüzden kendi vücut ağırlığını kullanmak daha iyi bence.

Bu arada üst bacağın arka kısmını çalıştıracak, aletsiz yapılan egzersizler biliyor musunuz ?

Selamlar...

Bileğe takılan ağırlıklar genelde sakatlık sonrası rehabilitasyon ve zıplamayı geliştirmek için kullanılır. Kas hacmi için düzenli olarak iyi sonuç vermesi zor, yukarıda da dendiği gibi hem ağırlıklar az hemde ayarlanabilir olmadığı için pratik değil.

5.5 yıl sonra bu başlığı hortlatmak istiyorum.

bu ağırlıklar kas hacmi için değil, dayanıklılık ve kas tonusunu (sertliğini) artırmak için idealdir.

Ağırlıkları elinizden ayağınızdan çıkardıktan sonra fark anlaşılır.

• Like
Reactions: Azi
Madem konu hortlamış ben de eklemek isterim : Ayak bileklerinizde ağırlıkla, parmak uçlarınızda yükselip inerseniz faydası görülüyor, en azından ben gördüm yani :D

Bir hortta benden:D bu ağırlıkları alıp koşu yaaprken kullansam ne olur? ayak kaslarım sıkılaşır yada setleşir mi? 5 kg dumbell ile boks yapıyorum 5 kg bilekliklerde de koşarsam faydalı olur herhal

Beyler ben zıplamamı bununla geliştirdim size sadece onu diyorum. Aklınıza gelen her an takın, evde dısarda takın, tavana değmeye çalısın, koşun. . . Sonra onu ayağınızdan çıkarın tavana kafa atarsınız. . .

bildiğim kadarıyla hızlı koşu ve zıplamada faydalı olabiliyor.bende kullanmayı düşünüyorum kış aylarında.

Çıkardıktan sonraki duygu çok güzel oluyor .

Back
Yukarı