Ayağa Ağirlik Takma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tur1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tur1

Üye
iyi günler body'e yeni başladım hocamın verdiği ayak programı dışında ayak bileklerime 1.5'ar kglık ağırlık takarak 1 gün arayla yarım saatlik koşular yapıyorum.Bazı yerlerde ayağa ağırlık takmanın zararlı olduğunu söylediler bana çok saçma geldi yine de bir sorayım dedim acaba yaptığım hareket yanlış mı yani ayağa ağırlık takma zararlı mıdır ?
body'e etkisinden değil sağlığıma etkisinden bahsediyorum.

1.5kg zararlı olacağını düşünmüyorum ben 2.5 takıp bir kaç ay heryere o ağırlıklarla gittim o yüzden bazı problemler oluştu ama koşarken olcağını sanmıyorum kısa sürelerde

niçin ayağa ağırlık takıyorsunuz amaç ne
tahminim ayağı ağırlağa alıştırıp çıkratınca sahip olacakları hafiflkik hissi
uzun süre ağılıkla gezdikten sonra onları çıkarıp yürüsen koşsan zıplasn kuş gibi olursun heralde :)
ama geçici bişey olmazmı bu garip geldi bana
belkide yanılıyorumdur amaç sadece bacakları güçlendirmektir

amacım evet bacaklarımı kuvvetlendirmek ve bileklerimin güçlenmesini sağlamak böylece durduğum yerden de yükseğe zıplayabileceğim ayrıca genel olarak daha hızlı koşmak,daha çabyuk olmak ve daha çok zıplamak için kullanıyorum ama uzun süre o ağırlıklarla gezmicem boş günlerimde yarım saat jog atıcam o ağırlıklarla ayrıca ip vs.

kesinlikle çok faydasını gördüm. o dönemlerde taekwandocuydum. tekme ve zıplamada inanılmaz faydasını gördüm ama ayak bileklerimde zedelenme olmuştu.

Squat hareketini yapıyorum ama yeni başladığımdan olsa gerek hocam yarım yapmamı istiyor tam aşağı inmiyorum.

Ayağa ağırlık takarak miyofibriler hipertrofi oluşturulur, kütle ve hacim az artar ancak kuvveti daha çok arttırır.

Ama tüm gün takmayı sağlıklı bulmuyorum. Bunun yerine belirli saatlerde -mümkünse vücudun egzersize hazır olduğu saatlerde- ağırlık takılarak koşma ve zıplama egzersizleri yapılmalı.

Squat hareketini yapıyorum ama yeni başladığımdan olsa gerek hocam yarım yapmamı istiyor tam aşağı inmiyorum.
Hamstringleri yere paralel hale getiremiyorsan ağırlık azaltmalısın. Hareketi doğru yapar, beslenmene de dikkat edersen squat'ı her hafta 2-5 kg arttırma şansın olabilir. Bence yarım yapma.

futbolcular antramanlarda koşu yaparkende kullanıyorlar bu ağırlıkları.zıplama koşma vs gelişir çünkü bacak kasların bu ağarlıklar sayesinde gelişiyor.

@gaddarkemal : miyofibriler hipertrofi demişsiniz bu bir hastalık mı yoksa bir durumun adı mı ? sizce 1.5 kiloluk ağırlıklar ayağımda ödem vs. gibi şeyler yapar mı ?
dediğiniz gibi kullansam zıplamamda artış görebilirim dimi ?

@gaddarkemal : miyofibriler hipertrofi demişsiniz bu bir hastalık mı yoksa bir durumun adı mı ? sizce 1.5 kiloluk ağırlıklar ayağımda ödem vs. gibi şeyler yapar mı ?
dediğiniz gibi kullansam zıplamamda artış görebilirim dimi ?

Miyofibriller kaslarımızda bulunan iplikçillerdir. Çizgili kaslardaki çizgilerde miyofibrillerden oluşur. Hipertrofi ise genel anlamıyla kas gelişimi diyebilirim. Kendi içinde çeşitleniyor. Miyofibriler hipertrofi de kas hacim olarak çok fazla büyümese bile bu fibriller geliştiği için kuvvet artımı adeta kaçınılmaz oluyor.

Ayağınızda ödem oluşur mu sorusuna ise bu şekilde cevap veremem. Çünkü doktor değilim, doktor bile olsam tıp pozitif bir bilim değildir ve kesin yargılara varmak güçtür. Ancak sizi çok zorlayan ağırlıklarla başlamak rahatsızlıklara yol açar. Bunun yerine daha düşük ağırlıklarla başlamalısınız. Çünkü ayağınıza bağlayacağınız 500 gram bile siz zıpladıkça 5 kilo gibi gelecektir zamanla.

Dünyayı Kurtaran Adamdaki gibi kaya bağlamak bizi aşar :)

hmm teşekkürler cevaplarınız için ben 1.5 kg ile ip atlayıp koşuyorum 2 haftada bir yarım kilo arttıracağım öyle öyle toplam 10-11 hafta yapıcam böyle gelişmeleri merak edenlere söylerim ;)

Back
Yukarı