kısa dönem askerler sınır karakollarına verilmez ama ilkkez duydum kısa dönemin sınırda olduğunu bende kısa dönem yaptım ya askerliği neyse
normalde yasal olarak bir gundeki nobet sekizi gecemez biz 10 un altına inmedik.
kısa donemlerin gece nobete cıkmaları yasakmıs gece 1 nobetleri yazılmasmıs eskiden. 333 den itibaren degismis.
ayrıca kısa donelere en fazla 4 saat nobet yazılabilirmis.
ayrıca karakollarda kısa donemler genelde nobete degil karakoldaki islere verilirdi.
kisa donemler pusuya, devr,yeye cikarilmazdi (bunu taburda duymustuk ama oyle olmadı

)
ama
bunlardan hicbirine uyulmadı cunki yeterli eleman yok. karakolun kapasitesi 50 kisilik ama maalesef en fazla 30 u buluyor bir ara 19 a kadar dustu. istirahat saatleri maksimum 4 e ulasabiliyordu bir ara.
bizimle birlikte kısa donemlerin termale gecmesi, karakol cavusu olması, karakolda bir is yapmasi mesela santralci gibi 333 zamani kaldirilmis. karakolda 3 kısa donemdik ben hudutcu oldum digerleri karakolda kuleciydi. ama her karakoldaki kisa donemler hudutcu olmadi boluge bagli 5 karakol vardi sadece 2 sinde kisa donemler hududa gitti. digerlerinde yine karakol icinde bir gorev buldular. bizim karakolda tegmen kisa donemleri hic sevmezdi o yuzden ilk gunden yolladi hududa. niye beni secti cunki en genc poset bendim 31 yasindayim diger kisa donemin biri 33 digeri 35 di.
ayrıca bolukten boluge degisiyor biz gece nobete cıkarken aynı tabura baglı baska bolukte kısa donemler gece cıkmıyordu. bunun nedeni dedigim gibi eleman eksikligi, boluk komutanının insiyatifi (bizimki hic sevmezdi kisa donemleri) ve ortam sartlari. bizim arazi terorist ve kacakci gecisine cok musait oldugundan ve her gun kacakcilar siniri gecmeye calistiklarindan sartlar iyice agirdi. ama bence de zaten boyle bir ayrım olmasına gerek yok.
zaten kısa askerlik yapıyoruz bir de yok kısa donem gece cıkmasın yok 4 saati gecmesin gerek yok oyle kurallara uzun donem giden cocuklara da yazık onları da bekleyen var. sadece sure avantajı yeterli universite mezunlari icin kısa donem gidiyoruz baska avantaja gerek yok bence.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:23 ----------
ayrıca
askerden geldikten kac gun sonra vg ye basladiniz diye bir anket nasıl olur?
ben ertesi gun basladım

hatta 24 saat bile gecmedi gece 1 de geldim ertesi gun oglen 1 de bench press in altındaydım.