Arkadaşlar yaklaşık 8 aydır vg yapıyorum. Ancak bu zaman dilimi boyunca sadece yazın düzenli olarak devam ettim ve beslenmeme dikkat edebildim. Bu nedenle hem kendimi daha düzenli olarak takip etmek hem de antrenman programımı sizlerle paylaşmak amacıyla bu konuyu açtım.
boy:173 cm
kilo:67
vücut tipi: ektomorf
yağ oranı: %13
omuz: 111 cm
göğüs: 91 cm
kol : 34 cm
bel : 77 cm
son 1,5-2 aydır hardline %100 whey kullanıyorum yaklaşık 1 ay önce de multipower amino 2200 aldım. Ancak şu an sadece 2+2 olmak üzere amino 2200 ü kullanıyorum.
Yaklaşık 3 hafta önce omzumu sakatladım ve haftada bir kez olmak üzere 3 hafta boyunca diprospan kullandım. Bunun sonucunda da folikülit oldum maalesef (sivilce patlaması yaşıyorum
). Bunların tedavisi yüzünden çok fazla ilaç kullandığım için karaciğeri daha fazla yormamak adına protein tozuna biraz ara verdim ve aminoyu da azalttım. Doktorun en az 3 hafta ağırlığa elini sürme demesine rağmen 1,5 hafta önce yaklaşık %40-50 yle spora tekrar başladım 
Bugünden itibaren eskisi kadar olmasa da yeniden zorlamaya başladım. Ve bugün Göğüs-Biceps çalıştım. Ancak yeni aldığım kararla sabit bir programa uymamaya karar verdim. Bu şekilde daha çok verim aldığıma inanıyorum. Salona gittiğimde ne çalışacaksam (örneğin göğüs için eksik olan üst göğüsse üst göğüse ağırlık vereceğim) eksik kaldığını düşündüğüm yerlere daha çok ağırlık vereceğim. Elimden geldiğince istikrarlı bir şekilde sürdürmeyi planlıyorum bu antrenmanı fakat komite ve final geldiği için birkaç hafta sonra 1-2 haftalık bir ara vermem gerekebilir.
Öncelikle beslenmeyle başlıyorum.
Sabah: 1 bardak ballı rezene çayı (sabahları çok şey yiyemiyorum midem kabul etmiyor
hem rezeneye ayrı bir düşkünlüğüm var.)
Ara öğün: 3x40 gr koska fındıklı cezerye
Öğle: 2 karışık tost
Spor öncesi : 1,5 kuşbaşılı kaşarlı yumurtalı pide + 2 adet multipower amino 2200
Spordan hemen önce: redbull( zararlı olduğunu düşünüyorum fakat yemek sonrası halsizliği alıyor. Kafeini de gerçekten çok fazla bu açıdan yararlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kardio yapmayacak olmam nedeniyle bugün böyle bir şey denedim)
spor sonrası: 2 tane amino 2200 + 250 gr kıyma + yarım ekmek
ara öğün : 2 kase ballı yoğurt
Gelelim bugün uyguladığım programa
Bugün salona girdiğimde her göğüs günümde hissettiğim üst göğüs eksikliğimi hissettim. Aynı zamanda uzun aranın ardından toparlanmam gerek psikolojisi de olduğu için şöyle bir şey denedim :
Bench press 10-8-6 (50kg-60 kg-65 kg)
Dumbell bench press 10-8-6 (30kg-35kg-40kg)
Incline bench press 10-8-6 +12-15-15-15 (35kg-45kg-45kg)+(30kg-20kg-15kg-10kg)
Incline dumbell bench press 8-8-6 + 10-15-15 (30kg-20kg-15kg) + (10kg-5kg-5kg)
Cable crossover 10-8-6 (20kg-30kg-30kg)
Arkadaşlar özellikle bench press te ağırlık takıntısı yüzünden arka kolu çok fazla vurduğumu anladım bugün. 75 kg ye kadar alabiliyorum. Fakat arka kol daha fazla çalışıyor bu nedenle bundan sonra bench press yerine drop şeklinde dumbell bench ya da piramit dumbell bench girebilirim çok ağır olmamak kaydıyla. Özellikle incline dumbell bench te omuzum hafif zorlandı gibi olunca drop yapmak zorunda kaldım. Ancak her şeye rağmen göğüsü bitirdiğimde gerçekten çalıştığını hissettim
klasik programlardan bu kadar verim alamamıştım. Özellikle üst göğüs şahaneydi bana göre 
Gelelim bicepslere
Barbell Curl (medium grip) 10-8-6 (20kg-20kg-30kg)
Dumbell Curls 10-8-6 (15kg-15kg-20kg)
Single Arm Preacher Curls 10-8-6 (7,5 kg-10kg-10kg)
Cable Curls (halatla) 10-8-6-4 (20kg-25kg-30kg-30kg)
Bicepslerden hiç şikayetçi olmadım. Bittiğinde kolum t-shirt e sığmıyordu
Antrenmandan hemen sonra 2 tane amino 2200 attım. Belki de psikolojik ama şu anda pump etkisini hissedebiliyorum
Bu programı tamamen sporda aldığım anlık kararlarla uyguladım. Bundan sonra bu şekilde eksikliklerin üzerine alışık olmadığım yollarla gitmeyi deneyeceğim ve sonuçları buradan paylaşacağım.
Salon haftasonu yılbaşı dolayısyla kapalı olduğu için pazartesi günü yapabileceğim sonraki antrenmanımı sırada Sırt ve Triceps var
boy:173 cm
kilo:67
vücut tipi: ektomorf
yağ oranı: %13
omuz: 111 cm
göğüs: 91 cm
kol : 34 cm
bel : 77 cm
son 1,5-2 aydır hardline %100 whey kullanıyorum yaklaşık 1 ay önce de multipower amino 2200 aldım. Ancak şu an sadece 2+2 olmak üzere amino 2200 ü kullanıyorum.
Yaklaşık 3 hafta önce omzumu sakatladım ve haftada bir kez olmak üzere 3 hafta boyunca diprospan kullandım. Bunun sonucunda da folikülit oldum maalesef (sivilce patlaması yaşıyorum

Bugünden itibaren eskisi kadar olmasa da yeniden zorlamaya başladım. Ve bugün Göğüs-Biceps çalıştım. Ancak yeni aldığım kararla sabit bir programa uymamaya karar verdim. Bu şekilde daha çok verim aldığıma inanıyorum. Salona gittiğimde ne çalışacaksam (örneğin göğüs için eksik olan üst göğüsse üst göğüse ağırlık vereceğim) eksik kaldığını düşündüğüm yerlere daha çok ağırlık vereceğim. Elimden geldiğince istikrarlı bir şekilde sürdürmeyi planlıyorum bu antrenmanı fakat komite ve final geldiği için birkaç hafta sonra 1-2 haftalık bir ara vermem gerekebilir.
Öncelikle beslenmeyle başlıyorum.
Sabah: 1 bardak ballı rezene çayı (sabahları çok şey yiyemiyorum midem kabul etmiyor

Ara öğün: 3x40 gr koska fındıklı cezerye
Öğle: 2 karışık tost
Spor öncesi : 1,5 kuşbaşılı kaşarlı yumurtalı pide + 2 adet multipower amino 2200
Spordan hemen önce: redbull( zararlı olduğunu düşünüyorum fakat yemek sonrası halsizliği alıyor. Kafeini de gerçekten çok fazla bu açıdan yararlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kardio yapmayacak olmam nedeniyle bugün böyle bir şey denedim)
spor sonrası: 2 tane amino 2200 + 250 gr kıyma + yarım ekmek
ara öğün : 2 kase ballı yoğurt
Gelelim bugün uyguladığım programa
Bugün salona girdiğimde her göğüs günümde hissettiğim üst göğüs eksikliğimi hissettim. Aynı zamanda uzun aranın ardından toparlanmam gerek psikolojisi de olduğu için şöyle bir şey denedim :
Bench press 10-8-6 (50kg-60 kg-65 kg)
Dumbell bench press 10-8-6 (30kg-35kg-40kg)
Incline bench press 10-8-6 +12-15-15-15 (35kg-45kg-45kg)+(30kg-20kg-15kg-10kg)
Incline dumbell bench press 8-8-6 + 10-15-15 (30kg-20kg-15kg) + (10kg-5kg-5kg)
Cable crossover 10-8-6 (20kg-30kg-30kg)
Arkadaşlar özellikle bench press te ağırlık takıntısı yüzünden arka kolu çok fazla vurduğumu anladım bugün. 75 kg ye kadar alabiliyorum. Fakat arka kol daha fazla çalışıyor bu nedenle bundan sonra bench press yerine drop şeklinde dumbell bench ya da piramit dumbell bench girebilirim çok ağır olmamak kaydıyla. Özellikle incline dumbell bench te omuzum hafif zorlandı gibi olunca drop yapmak zorunda kaldım. Ancak her şeye rağmen göğüsü bitirdiğimde gerçekten çalıştığını hissettim

Gelelim bicepslere
Barbell Curl (medium grip) 10-8-6 (20kg-20kg-30kg)
Dumbell Curls 10-8-6 (15kg-15kg-20kg)
Single Arm Preacher Curls 10-8-6 (7,5 kg-10kg-10kg)
Cable Curls (halatla) 10-8-6-4 (20kg-25kg-30kg-30kg)
Bicepslerden hiç şikayetçi olmadım. Bittiğinde kolum t-shirt e sığmıyordu

Salon haftasonu yılbaşı dolayısyla kapalı olduğu için pazartesi günü yapabileceğim sonraki antrenmanımı sırada Sırt ve Triceps var