[ARSON] Diyet Öyküsü - 12 Haftada Maksimum Yağ Kaybı Maksimum Kas Gelişimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ARSON
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allahım işte bu :D

bu konu tutar ön sıralardan rezerved :D

soracak bir sürü sorum varda hepsini okuyup öyle sorayım :D ayrıca o 60 sayfalık makaleyi koy 5 sayfa 5 sayfa okuruz acelemiz yok :D

Bloguna bakabılrsn cok güzel bilgiler var sanırım onu kast edıyor

http://naturelvg.blogspot.com/

Ayrıca soracak birşey kalmamıs hersey yazılı :) Natural sporcu oldugu ıcınde ayrı bır saygım var Arsona tebrik ederim gerçten suana kadar forumdaki en detaylı günlük. Bbuldingteki günlükler gibi olmus ;)

Tek merak ettıgım su cheating günündeki tattlıların tarıflerı :) Blogunda paylasırsan on numara olur veya burada.

Öncelikle yazınızı çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Gerçekten çok faydalı olmuş. Yazınız ile ilgili bir kaç sorum olacak;

1- 6 öğün demişsiniz, fotoğraflardada yatmadan önce yediğim ıspanak diye koymuşsunuz fakat diyet döneminde yatmadan 4 saat önce yemek kesilmeli diye biliyorum. Eğer öyle değilse saat 23.00 sularında yatan bir insanın son öğününü kaçta yemesi gerekli?
2- Yumurtaları çiğmi, haşlanmışmı yiyorsunuz ve sarılarını tüketiyormusunuz ?
3- Cardioları sabah whey proteini içtikten hemen sonra mı yapıyorsunuz ?
4- Whey protein yerine kompleks bir protein tozu örneğin gaspari myofusion tüketmek diyet boyunca kaslarımızı uzun süreli beslemek adına daha akılcı olmazmı?

Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim tekrar emeğinize sağlık :)

1- Bir vücutçunun diyeti ile normal birinin diyeti ile bir değildir. Yatmadan önce diyet olsun bulk olsun mutlaka bir şekilde beslenmeliyiz. İdeal süresi de yatağa girmeden 45 60 dakika öncesi. Yatmadan önce genellikle yumurta tüketirim yanında keten yağı içince yumurtanın sindirim süresini uzatıyor ve gece besleyici oluyor. yumurta pahalandığı zaman (kolisi 10 liraya yaklaştığında) tavuk yada hindi göğsüne yöneliyorum.
2- Tavada pişiriyorum iki sarı tüketiyorum.
3- Evet.
4- Beslenemeyen birisi için mantıklı olabilir ama benim gibi bir gün içinde tavuk,yumurta,balık,kırmızı eti tüketiyorsanız zaten alınması gereken en iyi amino asit profillerini vücudunuzdan içeri almış oluyorsunuz. whey in amacı acil ihtiyacı karşılamak bu yüzden acil durumlarda tercih sebebim zaten gün içinde ki düzenli beslenmenin gereksiz yere whey almaktan daha iyi sonuçlar verdiği bir araştırmada da yazılmıştı. Kası uzunca süreli beslemek istiyorsanız günlük beslenmenize ilaveten kavaltıdan 2 saat sonra ve gece yatarken Kazein proteini (supplement) almak en akıllıca olanı. Ben hala pahalı olduğu için tercih etmiyorum.

Rica ederim.

Bloguna bakabılrsn cok güzel bilgiler var sanırım onu kast edıyor

http://naturelvg.blogspot.com/

Ayrıca soracak birşey kalmamıs hersey yazılı :) Natural sporcu oldugu ıcınde ayrı bır saygım var Arsona tebrik ederim gerçten suana kadar forumdaki en detaylı günlük. Bbuldingteki günlükler gibi olmus ;)

Tek merak ettıgım su cheating günündeki tattlıların tarıflerı :) Blogunda paylasırsan on numara olur veya burada.

Çok teşekkür ederim. Tatlı ve kek tariflerini de veririm tabi ki.

Çok teşekkür ederim paylaştığınız bu eşsiz bilgiler için.
Ayrıca beslenme zevkinize ve öğünlerinizdeki görselliğe de hayran kaldım.
Vücut geliştirmenin yemek yemeyi bir zevk haline getirmeye engel bir spor olmadığının canlı kanıtısınız.
Sizi tebrik ediyor, başarılarınız devamını temenni ediyorum.
Uygun bir vaktinizde özellikle tatlı tarifleriniz olmak üzere ramen gibi yemeklerinizin de tariflerini paylaşabilirseniz çok makbule geçer.
Saygılarımla.

Çok teşekkür ederim paylaştığınız bu eşsiz bilgiler için.
Ayrıca beslenme zevkinize ve öğünlerinizdeki görselliğe de hayran kaldım.
Vücut geliştirmenin yemek yemeyi bir zevk haline getirmeye engel bir spor olmadığının canlı kanıtısınız.
Sizi tebrik ediyor, başarılarınız devamını temenni ediyorum.
Uygun bir vaktinizde özellikle tatlı tarifleriniz olmak üzere ramen gibi yemeklerinizin de tariflerini paylaşabilirseniz çok makbule geçer.
Saygılarımla.

Rica ederim. Daha da bir şey görmediniz :D (ama şimdi göreceksiniz hyper_ )

Her türlü yemeği kendinize göre uyarlayabilirsiniz; hayvansal yağ çıkınca tadı belki gerçek lezzetini vermez ama kuru yavan yemekler yemek zorunda kalmazsınız. Bir de işinize yarayacak soslar ve etleri terbiyeleme gibi şeyleri mutlaka öğrenin bugün tavuklarınız için külbastı tarifi vereceğim terbiyeledikten sonra o tavuk göğsünün ağzınızda hemen kaybolduğunu göreceksiniz.
Evet geleyim yeni yemek resimlerine :D Önce bir not düşeyim; askerliği de sayarsam ben yaklaşık 20 22 senedir aktif spor içindeyim şöyle diyeyim ilk lisansımı aldığımda Taekwondo yapıyordum ve orta okuldaydım daha lise bitmeden yine basketbol ve futbol lisanslarım bile vardı maçlara çıkıyordum. Yani bu uzun süre boyunca beslenmem hep spora uygun olduğundan ailem de buna alıştı ve yadırgamıyorlar artık; mesela resimdeki gibi içli köfte yapılacaksa annem bana: " kendine yağsız kıyma al köfte yapılacak" der ben bir kilo kıymayı alırım annem benimkini bana uygun olarak doldurur. Yada kabak patlıcan almıştır "seninkini zeytin yağıyla etsiz dolduruyorum kaç tane olsun" der.
Dediğim gibi her türlü yemeği kendinize uyarlamaya çalışın zamanla lezzetini oturtursunuz, ben de tarifler vereceğim tabi ki.

1. ve 2. resim İçli köfte ile bol sarımsaklı cacık. Yağsız olduğu ortada zaten ama soğan salça ve kıymanın kavrulması için içerisine tatsız ve kokusuz olan zeytin yağı ekliyorum Zeytin yağının türünü unuttum galiba sızma olanı tat ve koku olarak en sert olanıydı o çiğ tüketmek için ve yemeklere pek konulmaz çünkü yemeği ağırlaştırır.
3. Resim etsiz bol pirinçli dolmalarım.
4. Resim mantarlı tavuk göğsü ve nohutlu pirinç.

Eklentiler

• P0115_230312.jpg
    P0115_230312.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 728
  • P0116_240312.jpg
    P0116_240312.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 712
  • P0059_110212.jpg
    P0059_110212.jpg
    107,4 KB · Görüntüleme: 715
  • P0133_020412.jpg
    P0133_020412.jpg
    62,8 KB · Görüntüleme: 732
Tavuk göğsünü nasıl terbiyeleyeceğinizi yazayım:
4 tane fleto için ölçüler
-1çay bardağı süt
-yarım çay bardağı soya sosu (zevkinize göre azaltıp arttıra bilirsiniz)
-1 tatlı kaşığından biraz az köri (yine zevkinize göre ayarlayın ben fazla koymuyorum)
-1tatlı kaşığı kekik
-yarım çay bardağı zeytin yağı
-1 tatlı kaşığı salça (ben biber salçası kullanıyorum)
-isteğe göre karabiber ekleyebilirsiniz.

Tavuk göğüslerini ister ikiye bölüp biftek gibi dövün ister biftek inceliğinde bıçakla bir kaç parçaya ayırın. Bu parçaları genişçe bir kabın içine alıp tüm sos malzemesi ile birlikte harmanlayın ve dinlenmeye bırakın; mümkünse geceden bırakın ertesi gün mesela öğle yemeğinize kadar iyice terbiye olup tatlanmış ve yumuşamış olacak. Ben elektrikli barbeküde pişiriyorum ama tavada da oluyor. ilk denemem de lezzetini tam oturtamamıştım sizde de aynısı olursa sos malzemelerinden fazla yada az geleni zamanla ayarlayıp damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Piştikten sonra aşağıda ki gibi görünecek :
a-tavuk_kulbasti.jpg

Kekler için şöyle bir örnek vereyim: mesela cup taki mufflar. Standart bir kek tarifi ile (un süt yumurta şeker sıvı yağ kabartma tozu vanilya) kek yapacaksınız ama standarttan biraz sapıp kendiniz için uygun hale getireceksiniz bunun için beyaz un yerine tam buğday unu, tahıllı yulaf unu gibi marketlerde ekmek yapma makinesi için üretilmiş sağlıklı unları seçeceksiniz. 200 grdan 6 7 tane muffle çıkar. Un işine hallettik şeker olarak kek tarifinde eğer bir kupa şeker kullanmak gerekiyorsa bunu yarım kupaya indirin ve geri kalan kısmını tatlandırıcı ile tamamlayın ben bazen şekeri çıkarıp tamamına tatlandırıcıdan yapıyorum 15 tane falan yetiyor yani 6 muffle çıkacaksa her birinde 3 tatlandırıcı oluyor. Pişirmeden önce tatlılığını kavramanız için çiğ haldeyken bir parmak atıp tadına bakın az ise ılık suda bir kaç tatlandırıcı daha eritip keyfinize göre tatlandırın.Eğer protein olsun istiyorsanız istediğiniz miktarda protein tozunuzu ekleyin. Muffle için marketlerde kalıplar ve kullan at kağıtlar satılıyor. Şimdi elinizde proteinli sade bir kek hamurunuz var benim gibi 2 farklı kek yapacaksanız bu hamuru iki parçaya bölün ve birine kuru üzüm ile ceviz ekleyin, ikinci hamura damak zevkinize göre kakao ekleyin kakao ile fındık yada vişne iyi gider, dilerseniz ekleyin. fırına verin ama pişerken zırt pırt kapağını açmayın yoksa kabarmaz kabarınca bir kürdan batırıp içinin çiğliğini kontrol edin pişmişse soğumaya bırakın ki kendisini toparlasın. İlk defa kek yapacaksanız kek yapmayı bilen biri ile yapın çünkü mesela ilk olarak yumurta, şeker ve vanilya çırpılır sonra un ve kabartma tozu falan eklenir.

Daha önce müzik forumlarında yayınlamıştım; benim antrenman playlist im :D Her birinizi özenle seçtim 250 civarıydı ama fazla boyutlu olacak diye neredeyse yarı yarıya kestim.
Şarkıların geneli supernatural dizisinin müzikleri ayarında rock parçalardır.

Kod:
Hard`n`Heavy Comp. - Rock Me 'Till I Die
Hard Rock ,Blues Rock, Glam, Heavy Metal , Rock`n`Roll| Mp3 | 277Mb | 4:34:24 dak. 

CD-1
1. George Thorogood & The Destroyers - Bad To The Bone (4:54)
2. Motley Crue - Too Young To Fall In Love (3:29)
3. Autograph - Turn Up The Radio (4:31)
4. Kiss - Lick It Up (3:54)
5. Quiet Riot - Cum On Feel The Noize (4:50)
6. Def Leppard - Let it go (4:43)
7. Cacumen - Bad Widow (5:36)
8. Y&T - Face to Face (3:44)
9. Europe - Rock The Night (4:04)
10. Whitesnake - Still Of The Night (6:41)
11. Steel Dragon - Long Live Rock And Roll (3:27)
12. Rhino Bucket - One Night Stand (4:04)
13. Ozzy Osbourne - Bark At The Moon (4:15)
14. Halford - Sad Wings of Destiny (bonus) (3:36)
15. The Cult - Love Removal Machine (4:17)
16. Motorhead - Killed By Death (4:42)
17. Aerosmith - Mama Kin (4:26)
18. Joan Jett - I Love Rock And Roll (2:54)
19. Steppen Wolf - Born To Be Wild (3:40)
20. Accept - Death Row (5:17)
21. Foghat - Slow Ride (3:58)
CD-2
22. Dokken - Breaking The Chains (3:51)
23. Ted Nugent - Cat Scratch Fever (3:40)
24. SURVIVOR - Eye of the Tiger (4:03)
25. Black Sabbath - Paranoid (2:52)
26. Twisted Sisters - We're Not Gonna Take It (3:39)
27. Warrant - Cherry Pie (3:20)
28. David Lee Roth - Yankee Rose (3:49)
29. Slaughter - Eye To Eye (3:59)
30. Living Colour - Cult of Personality (4:54)
31. Bon Jovi - Runaway (3:52)
32. Pearl Jam - Even Flow (4:53)
33. Danger Danger - Monkey Business (4:20)
34. Stryper - Calling On You (3:59)
35. Trixter - Rockin' Horse (4:11)
36. ZZ Top - Sharp Dressed Man (4:12)
37. Poison - Fallen Angels (3:54)
38. Extreme - Get The Funk Out (4:24)
39. Steel Dragon - Livin' The Life (3:16)
40. Judas Priest - You've Got Another Thing Comin' (5:03)
41. Scorpions - No One Like You (3:56)
42. Alice Cooper - Poison (4:28)
43. Van Halen - Jump (4:01)
44. Krokus - Go My Way (4:14)
CD-3
45. Wasp - Wild Child (5:12)
46. Steelheart - Love Ain't Easy (3:41)
47. ACDC - Thunderstruck (4:53)
48. Billy Idol - Cradle Of Love (4:41)
49. Skid Row - 18 And Life (3:51)
50. Ratt - Nobody Rides For Free (4:42)
51. White Lion - Radar Love (5:58)
52. Guns N' Roses - Paradise City (6:48)
53. Vixen - I Want You To Rock Me (3:30)
54. L.A. Guns - Electric Gypsy (3:47)
55. L7 - Pretend We're Dead (3:54)
56. Steppenwolf - Sookie Sookie (3:17)
57. Joe Walsh - Rocky Mountain Way (5:19)
58. The Who - The Seeker (3:24)
59. The Black Crowes - Hard to Handle (3:08)
60. Motley Crue - Girls, Girls, Girls! (4:29)
61. Cinderella - Somebody Save Me (3:15)
62. Deep Purple - Smike on The Water (5:42)
63. [BONUS]Marty McFly and the Starlighters - Johnny B. Goode (3:04)
64. [BONUS]Elvis - Whole Lotta Rosie (3:25)
65. [BONUS]Yngwie Malmsteen & Joe lynn turner- Back in Black (4:32)

TOTAL TIME: 4:34:24

V.A. Hard`n`Heavy Comp. - Rock Me 'Till I Die- CD1
V.A. Hard`n`Heavy Comp. - Rock Me 'Till I Die- CD2
V.A. Hard`n`Heavy Comp. - Rock Me 'Till I Die- CD3

Eklentiler

• tillidiealbumcover.jpg
    tillidiealbumcover.jpg
    348,8 KB · Görüntüleme: 519
mükemmel bir yazı olmuş teşekkürler emeğinize sağlık.

Benim 95.6kg 101 cm bel ölçüm vardı.Ben ilk safhada yazınızda okuduğum kadarıyla direk yağ yakımına yönelik çalışma hatasına düştüm.Yani safhaları sırayla yapmadım herşeyi bir anda kesip günlük kaloriyi min 1500-2000 arası tuttum.Ve 3.ayım dolmak üzere hala düşük ağırlık fazla set uygulamaktayım.1 gün kardiyo(30dk koşu bandı,30dk bisiklet) ,
1 gün ağırlık şeklinde.Kg olarak 78 e düştüm.Fakat bel bölgesinde her ne kadar çalışsamda tam istediğimi elde edemedim.Haftada 6 gün çalışıyorum şu an.
70'e kadar düşsem belki can simidi tamamiyle kaybolur diye hala kg verme çabasındayım.Sizce artık tam anlamıyla ağırlık çalışmasına başlayıp haftada 3 gün mü çalışmalıyım.Yoksa 70e kadar düşüp haftanın 6 günü devam mı etmeliyim.Kasların yağı yakmadaki önemini biliyorum.Bu yüzden kas kazanmaya yönelik mi çalışsam artık napsam bilemedim.Yardımcı olursanız memnun olurum.

ARSON ben 5 ve 7 kg arası bir kg fazlalığım kaldı düzenli olmasada diyetteyim sana sorum (gerçi yazının son bölümünde açıklamışsın ama netliğe kavussun diye birdaha sorma gereği duyuyorum)
karboyu kestiğim bu dönemde ant şekli nasıl olmalı daha acıkçası ben mevcudu koruyacak bir şekilde ant yapmak istiyorum vede ant hevesim gücüm azalmış vaziyette

acaba

klasik 4x8 mi yapılmalı (45sn set aralarında)

yada

süper set ve dev setler mi uygulanmalı

yada

her iki sistemin karışımı mı olmalı hangisinden daha fazla verim alınabilir

beraberinde ant öncesi ve sonrası az miktarda basit karb almak diyete zarar verir mi

son birseyde ventolin ve l carnitinle son vurusu yapmak istiyorum

mükemmel bir yazı olmuş teşekkürler emeğinize sağlık.

Benim 95.6kg 101 cm bel ölçüm vardı.Ben ilk safhada yazınızda okuduğum kadarıyla direk yağ yakımına yönelik çalışma hatasına düştüm.Yani safhaları sırayla yapmadım herşeyi bir anda kesip günlük kaloriyi min 1500-2000 arası tuttum.Ve 3.ayım dolmak üzere hala düşük ağırlık fazla set uygulamaktayım.1 gün kardiyo(30dk koşu bandı,30dk bisiklet) ,
1 gün ağırlık şeklinde.Kg olarak 78 e düştüm.Fakat bel bölgesinde her ne kadar çalışsamda tam istediğimi elde edemedim.Haftada 6 gün çalışıyorum şu an.
70'e kadar düşsem belki can simidi tamamiyle kaybolur diye hala kg verme çabasındayım.Sizce artık tam anlamıyla ağırlık çalışmasına başlayıp haftada 3 gün mü çalışmalıyım.Yoksa 70e kadar düşüp haftanın 6 günü devam mı etmeliyim.Kasların yağı yakmadaki önemini biliyorum.Bu yüzden kas kazanmaya yönelik mi çalışsam artık napsam bilemedim.Yardımcı olursanız memnun olurum.

Çok hızlı bir şekilde kilo düşüşü yaşadıysan ve bel bölgen oldukça kalınsa geriye kalan derinin kendini toplaması biraz zaman alabiliyor. Yazımda kademeli olarak kalori azaltmasından bahsediyorum konu diyet olunca bulka geçişi yazmamıştım bunu sorduğunda iyi oldu. Diyete girdiğimizde nasıl ki kalori azaltmasını ve kardio arttırımını 10 15 günde bir düzen içerisinde yapıyorsak diyetten çıkıp bulka yani kas kazanmaya yönelik döneme geçtiğimizde de aynı düzen içerisinde 10 15 günde bir kalori yine 300 - 500 kalori arası bir artışa gidip kardioyu süre ve gün sayısı olarak azaltmaya geçiyoruz. Yani yapacağın şey şu an ki beslenme düzenini değiştirirken her şey toptan değiştirmek değil var olanın üzerine her iki haftada bir 300 - 500 kalorilik eklemek yapmak. Kardioyu da 15 dakika azaltmak. Böylece yağ yakımın devam ederken kas kazanımı da sağlarsın.
Diyetin bitmesi demek Oh herşey bitti döneyim abur cubura demek değil benim yazıda verdiğim beslenmenin benim kilo alma beslenmemden hiç de farkı yok tek farkı kalori değil mesela bulkta iken 4500 kaloriye çıkacaksam bu beslenmedeki pirinç miktarını, bitkisel yağ miktarını ve yumurta sarısını arttıp 1000 kalorilik bir enerji artışına gidiyorum o kadar. Abur cuburumu yine çarşamba günleri yiyorum.

Diyet bitişi antrenmanı olarak şöyle bir hafta falan dinlendikten sonra birden bire ağır kilolara girmek ve dinlenme süresini de 2- 3 dakikaya çıkarmak yerine kademeli olarak artan bir sistem seçin. Basit bir örnek vermem gerekirse
Bench press 3 set 4-6 tek. 90 - 120sn din.
Incline press 2-3 set 8 -10 tek 90 120sn
Machine Dips 2-3 set 10 12 tek 60-90sn
Bench Fly 2 - 3 set 15 tekrar 45 - 60sn
gibi...

Çabuk alan birinin de diyet sonrası kardioyu bırakması doğru olmaz haftanın 2 - 3 mümkünse ya sabah yada antrenman olmadığı bir gün yarım saatlik bir çalışma iyi olur.

ARSON ben 5 ve 7 kg arası bir kg fazlalığım kaldı düzenli olmasada diyetteyim sana sorum (gerçi yazının son bölümünde açıklamışsın ama netliğe kavussun diye birdaha sorma gereği duyuyorum)
karboyu kestiğim bu dönemde ant şekli nasıl olmalı daha acıkçası ben mevcudu koruyacak bir şekilde ant yapmak istiyorum vede ant hevesim gücüm azalmış vaziyette

acaba

klasik 4x8 mi yapılmalı (45sn set aralarında)

yada

süper set ve dev setler mi uygulanmalı

yada

her iki sistemin karışımı mı olmalı hangisinden daha fazla verim alınabilir

beraberinde ant öncesi ve sonrası az miktarda basit karb almak diyete zarar verir mi

son birseyde ventolin ve l carnitinle son vurusu yapmak istiyorum

Karbonhidratı tamamen kesip protein diyetine yöneldiysen tavsiyem 15 - 45 saniye arası süren dinlenme setleri ile 8 - 10 tekrar arası süper setler olurdu.
Büyük bölgelerde 7-10 küçük bölgelerde 6-7 setten fazla da çalışma derim. Amacın yağ yakımı olacağı için kalp ritmini doğal olarak metabolizmanı hızlandıracak bir pump antrenmanı olacak bu. Doğru bir diyet ve yoğun bir antrenman öncesi basit şeker alabilirsin ama sindirimi biraz yavaş olan elma yemek, 200ml vişne suyu yada nar suyu içmen daha iyi olur. 5 - 6 kg için protein diyeti biraz ağır ve zor bir yoldur yani yarışmaya girerken bile son hafta protein diyeti yapılacaksa 2-3 kg dan fazla bir yağ olmaz vücutta.
Benim tecrübeme göre L carnitine fazla yağ oranında işe yaramıyor ama diyetin sonarı şöyle 5 6 kg kaldığı vakit 2000mg altına inmeden alındığında kendisini gösteriyor.
Ventolin kullanmadığım ve etkilerini bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim sonuçta tedavi amaçlı bir ürün.

ARSON konunun 3 sayfasını da durmadan okudum, tarzına ve bilgilerine hayran kaldım. İki sorum olacak :

1. Kiloyu 44'le çarpma kısmının herkes için geçerli olacağından emin misin, 44 rakamı çok makul gelmedi bana vücudun kas oranıyla çok ilişkili olduğunu düşünüyorum?

2. Resimlerin birinde alkolsüz bira gözüme çarptı ve alkolü sevdiğini düşündüm. Alkolün senin hayatında yeri nedir, bir vücut geliştirmecinin hayatında yer alabilir mi?

ARSON konunun 3 sayfasını da durmadan okudum, tarzına ve bilgilerine hayran kaldım. İki sorum olacak :

1. Kiloyu 44'le çarpma kısmının herkes için geçerli olacağından emin misin, 44 rakamı çok makul gelmedi bana vücudun kas oranıyla çok ilişkili olduğunu düşünüyorum?

2. Resimlerin birinde alkolsüz bira gözüme çarptı ve alkolü sevdiğini düşündüm. Alkolün senin hayatında yeri nedir, bir vücut geliştirmecinin hayatında yer alabilir mi?

1- konunun başında bir vücutçu için artık diyete girmesi gerektiği dönem olarak belirlenen yağ oranının % 10 olduğu bahsi geçiyor. 44 ile çarpılması da buradan geliyor.

2- Biranın, alkolün yada sigaranın tadını bilmem. Alkolsüz birayı da içerisinde ki bira mayasının faydası ve amino asitler için tüketiyorum.

1- konunun başında bir vücutçu için artık diyete girmesi gerektiği dönem olarak belirlenen yağ oranının % 10 olduğu bahsi geçiyor. 44 ile çarpılması da buradan geliyor.

2- Biranın, alkolün yada sigaranın tadını bilmem. Alkolsüz birayı da içerisinde ki bira mayasının faydası ve amino asitler için tüketiyorum.

1. için makalenin orjinali resimde. Kopyalanamaz pdf olduğu için resim olarak vermek zorundayım. İngilizce kaynak MuscleMag Magazine June 2009

attachment.php

Not düşmem gerekirse bu tür konularda sizlere bilgi verirken kafadan atma yada tecrübe odaklı değilde makalelere bağlı kalarak bilgi veriyorum. Yie not düşmem gerekirse benzer şekilde basit bir konuyu anlatan yazıların hepsi bu kadar uzun ve orjinal makalem bu yüzden 65 sayfa tutmuştu; başta da dediğim gibi bir özet niteliğinde okuduğunuz konu.
"Kullanıcı Adı " nın yaptığı gibi kafanıza takılan yerleri sorarsanız yanıtını vermeye çalışırım. Ve başından beri dediğimi tekrarlayacağım konu bir vücutçu diyetidir; sağlıklı yaşam, plaj vücudu vb. hedefleri olanlara hitap etmez çünkü hüsrana uğrayabilirler.

Eklentiler

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    123,9 KB · Görüntüleme: 1.409
Son düzenleme:
emegine saglık cok güzel bilgiler bastan sona kadar okudum:) ve tebrik ederim super bir vücut yapmıssınız bende birsey sormak istiyorum bodyfitness yapıyorum 2.5 yılda 45 kg verdim ve hic bulk yapmadım hep diyette oldum suan 55 kiloyum baalar icin kalori hesaplamasını nasıl yamalıyız vg icin erkeklerde 44 ile carpıyoruz peki bu oran bayanlarda nedir? bende buna göre sizin yaptıklarınızı kendime göre ayarlayıp bir plan olusturmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim:)

Hocam böyle bir konu açıp insanlara yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim benimde birkaç sorum olacak;
.1 yıldır bb yapıyorum bulk döneminde çok yediğim için (hep az yağlı ve sağlıklı yedim ama çok yedim) vücudumda baya yağlanma oldu ve 1 hafta önce definasyona girdim.Yemeklerdeki miktarı dediğiniz gibi hafta hafta değilde gün gün azalttım(1 haftada min seviyeye çektim karb.ı) sizce ne yapmalıyım?
2.Haftada 5 gün ağırlık çalışıp hiç kardiyo yapmıyordum şimdi 3 gün ağırlık çalışıp off günlerdede 30 dk koşuyorum 1 günde full dinlenme doğru mu?
3.Beslenmemi yazayim doğru bir program mı yorumlarsanız sevinirm 82 kgyim vücut ölçüsü olarak boy 1.80 kilo 82 bel 92 kol 40 sadece bunları biliyorum

sabah 8.30
1 tam 4 yumurta beyazı 1 dilim kepek ekmek
11.00
1 kase eti lilalif 100-150 gr lor peyniri
1.30
200 gr tavuk bonfile(tavada 1 kaşık zeytinyağı atıp yapıyorum) yanında salata
4.30
1 kase eti lilalif 200 gr tavuk bonfile(gene 1 yaşık zeytinyağı ile) salata yanında
6.30
antrenman(öncesi sonrasınga 4+4 bca alıyorum off günleri cardio da bu saatte yapıyorum ve ardından mide çalışıyorum)
8.30
200 gr tavuk bonfile yanında salata
Saat 11 gibide yatıyorum ağırlık antrenmanındada tekrar sayılarım genelde 10 civarında oluyor çift bölge çalışıyorum
pazartesi
göğüs-sırt
salı
cardio
çarşamba
biceps-triceps
perşembe
cardio
cuma
omuz-bacak
cumartesi cardio
pazar
dinlenme

Tekrar çok teşekkür ederim saygılar.

Son düzenleme:
Arson, uzun zamandır tavuk göğsünü haşlayıp yiyordum, artık senin dediğin biçimde biftek biçimde yapıp filitoda pişiriyorum, çok lezzetli oluyor, sanki kebap :), ama tek endişem bana yağlı gelmesi, suyunu döktüğü içinde olabilir, bir taraftan yağ yakımı döneminde olduğumdan sorma gereği duruyorum, tavuk göğsünü bu biçimde pişiremiz herhangi sorun teşkil ediyormu sence?

Back
Yukarı