Arnold Schwarzenegger Ölçüleri !!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N-aim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

N-aim

Üye

Arnold Schwarzenegger'in formunun zirvesindeki ölçüleri.ölçüler muazzam.

kollar:55.88cm

göğüs:144.78cm

bel:86.36cm

bacaklar:72.39cm

kalflar:50cm

kilo:106.69 kg

boy:187.96cm

Göğüs ölçüsü aşmış, diğerleri ise günümüz prolarında neredeyse standart.

Kesinlikle, kalflari uzun boylu bir vücutcuda olanların en iyisi, gelmiş geçmiş en iyi kalflı vücutçu sayıyorlardı bir listede Arnold'u.
Sebep olarakta, zamanının çok çok ötesinde bir gelişime sahip olmasını göstermişler.
Bencede en etkileyici kaslarının başında gelir, çünkü çok uzun boylu olduğu halde kalfları cok dolu, ki bu çok ender bir özellik.
Biceplerini koluna orantiladiğimizda, bicepleride çok özel, şu anda ondan kalın kollu çok adam var, ama tricepleri biceplerinin çok gerisinde olmasa, o biceplerle 61-62 santim kolları olurdu.
Bel inceliğine gelelim, bu zamanda onun boyunda, en ince belli vücutçunun 95 santimden aşağı değildir beli.
Üst bacakları, tricepleri günümüzün çok gerisinde, ancak estetik olarak, üst bacakları gerçekten kusursuz, tricepleri ve düşük omuzları dışında ve tabii midesi dışında ben bir eksik bulamıyorum Arnold'a...

kalf!

arnoldun kalflerinin bir hikayesi var.onu anlatim size :) Arnoldunda zamanında taptığım adam dediği Reg Park ile ilk defa yüz yüze geldiği anda kendi vücudu hakkında kendisinin fikirlerini sorup eleştirmesini istediğinde Reg Parkta kalfleri üstünde durup zayıf olduğunu Arnolda söyler.Arnold daha sonra Reg Parkın nasıl kalf çalıştığını öğrenir ve mahçup olur.Arnold alete küçük kilolar koyarken Reg Park 363.2 kg la tam 12 tekrar yapar.Arnoldda onun ulaşmış olduğu noktaya erişebilmek için çok ağır,her zamankinden daha ağır çalışmıştır..

Arnold Schwarzenegger'in omuz çevresinin de 170küsür santim olduğu yazılmıştı forumda bir yerde.

Bu doğru mudur? Bilen var mı ?

O ölçüyü ben yazdım, ancak altını çizerek belirtmiştim, sadece duydum, bu ölçüyü teyit eden bir yazı okumadım.
172 santim olduğunu duymuştum.

• Like
Reactions: Azi
Benim esas merak ettiğim ise Arnold Schwarzzenegger'in bir uçtan bir uca omuz ölçüsü.

Elimdeki birkaç fotoğraftan boyuna orantılamaya çalıştım.

Kolları hafifçe açık ve fotoğraftan da olmaz bu iş elbet biliyorum ama birkaç fotoğraftan yaptığım ortantılamalarda 56-60 santim arası çıktı.

Arnold'ın bu ölçüsünü bilen veya geniş omuzlu bir vücutçunun ölçüsünü bilen var mı?

BK, Steve Reeves'in omuz ölçüsü 23 inch yani 58 santim, bu ölçünün doğruluğuna eminim, pek çok kaynakta okudum.
Steve Reeves ince omuzlu, omuz ekseninde fazla kas taşımayan bir vücutçuydu ama omuzları efsanedir, Clavicle denilen omuz kemiklerinin genişliği nedeniyle.
Yalnız şöyle bir sorun var, hangi şartlarla o ölçüm yapılmıştır, bunu bilmeden orantılama yapmak çok zor.
Yani mezura ile mi yoksa kaliper ile mi?
Kaliper ile ölçülerek bulunan bir sonuç.
Arnold'ın da omuz çatısı genişti ama ne kadardı bilemiyorum, Steve Reeves'ten az olabilir, çünkü kendi vücut geliştirme ansiklopedisinde Steve Reeves'in çatısının genişliğinden hayranlıkla bahsediyor.
Arnold'ın kas gelişimi açısından Steve Reeves'in çok ötesinde olduğu bariz, ama çatı olarak Steve Reeves daha üstün olabilir.
Tabii laf lafı açıyor, Reeves'in göğüs kafesi Arnold'dan çok farklı olarak çıkık değildi, bu nedenle göğüs kare şeklindeydi, bombeli değildi.
Lou Ferrigno, Arnold, Sergio Oliva, John Grimek hep büyük göğüskafesli, çıkık göğüslü vücutçular, Frank Zane, Steve Reeves gibi vücutçular ise nisbeten dar göğüs kafesli, kare şeklinde göğüs yapısına sahip vücutçular.
Büyük göğüskafesi çok gösterişli vücut yapmayı sağlasa bile estetik anlamda, mesela kadınların beğenisi açısından kare göğüs yapısı daha çok beğeniliyor sanırım.

Kaliperle ölçümden kastınız omuz arasındaki en uzak iki mesafenin izdüşümünün ölçümü di mi ?

Yani Steve Reeves'i iki kapının arasına alıyoruz, kapıları (daha doğrusu kapı kanatlarını) yaklaştırıyoruz yaklaştırıyoruz, omuzlarına değdiği an ölçünce iki kapı arasında mesafe 58 santim çıkıyor.

Bu değil mi ?

Kaliperle ölçümden kastınız omuz arasındaki en uzak iki mesafenin izdüşümünün ölçümü di mi ?

Yani Steve Reeves'i iki kapının arasına alıyoruz, kapıları (daha doğrusu kapı kanatlarını) yaklaştırıyoruz yaklaştırıyoruz, omuzlarına değdiği an ölçünce iki kapı arasında mesafe 58 santim çıkıyor.

Bu değil mi ?

Kapı tam doğru bir tanım olmaz, çünkü omuza değdiği nokta omuzbaşlarının orta noktası olur ki, bu kemik genişliği değil, üzerine kas dokusu eklenmiş genişliktir.
Heralde kaliperi omuz başlarının en tepe noktasına koyuyorlar, ama bu bir varsayım, nasıl ölçüm yapıldığını bende bilmiyorum.

Evet benim verdiğim örnekte yan omuz kasları da ölçüye dahil oluyor.

Arnold'ın fotoğraflarından yaptığım ölçümlerde de böyleydi.

Ben bu şekildeki standartta bile Steve Reeves'in 58 santimini inanılmaz bulurken eğer sadece kemik genişliği olarak 58 santimse...

Korkunç bir ölçü bence bu.

BK Don Howorth'u bir arattır internetten, omuz genişliğinin gerçek ve eşsiz kralı bence o dur, gerçekten muhteşem bir çatısı var adamın.

Back
Yukarı