Arkadaşlar ben 17 yaşındayım boyum 185 kilom 85 ama kilolu yerine iri duruyorum bu doğuştan beri spor yapmamla alakalı olabilir çünkü benim bir arkadaşım var elbise varken o da iri duruyor ama onun vücudunu öyle gösteren aslında yağları beden derslerinde falan görüyorum.Ama benim arkadaşlarda diyor elbisede durduğu gibi durmuyon diye ve harbidende ayna karşısında o elbisede ki halime hiç benzemiyorum iri omuzlarım ve bedenim var.Ve arkadaşlarım ve bikaç spor hocası vücut geliştirmek için vücudumun çok uygun olduğunu söyledi ve bende merak salmaya başladım bu spora.Ben aşırı kaslı istemiyorum yine iri istiyorum hatlarım belli olsun yeterki kısacası ben omuz kol ve göğüs kasları istiyorum(örnek vermek gerekirse dwayne johnson gibi(tabi onun gibi olmak için baya çalışmak lazım))ve böyle olunca bunu evde yapmak yerine profesyonel yardım almamın en iyi olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden salonada yazılıcam kısa zamanda.Peki kaslı bir vücut için haftada ne kadar çalışmak gerekir ne kadar süre sonra etkileri görülür?Ve yılda boyumun uzaması 2-3senedir baya azaldı ama yinede 20yaşına kadar beklemeli miyim?Boyum iyi aslında ama şüpheye düşüyorum ve bu tür kaslar için yapacağım hareketler boyumu engeller mi?(biliyorum bundan sonra ne kadar uzayacaksın ki diyeceksiniz ama 2-3cm uzasam bile 185ten 188olcak çünkü).Ayrıca bişiy daha sormak istiyorum ben ne kadar kilo alırsam alayım göbek tarafım çıkıyor ama göğüs tarafım çok az çıkıyor yani 7cm göbeğim çıksa yarım cm göğüste birikme çok zor oluyor ve ne kadar kilo alırsam alayım göğsümde diyaframın kemikleri rahat gözüküyor,öyle olunca sanki göğüssüz hamileymişim gibi duruyorum
kilolu olduğum zamanlar.Bunda bir anormallik yoktur değil mi bundan zaten şikayet etmiyorum çünkü arkadaşlarım göğüs yağlarını eritmek için bayağı uğraşıyor ben hariç
Ve başlıktada sorduğum şekilde bu spor toplu sporlar kadar zayıflatır mı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...
Son düzenleme: 21 Haziran 2011