ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİSİ OLAN YARDIM ETSİN

Ektomorf vücut tipine sahibim
22 Yaşında
1.86 Boyunda
60 Kiloyum
Ünümüzdeki hafta spora başlıcam ve takviye besin almak istiyorum gainer ve bcaa almayı üşünüyorum.
Sizlerin önerebileceğiniz farklı bi liste marka v.s şeyler var mı?
Günlük 300-400 gr tavuk gögüz, yumurta ve pilav, makarna yiyeceğim.

Öncelikle öğünlerini sağlam ye.
Ekmek yemektense, fındık-fıstık ezmesi, tahin pekmez tarzı şeyler tüket. Kalorisi fazladır kilo almana yardımcı olurlar.
Gainer taraftarı değilim fakat sana psikolojik açıdan da destek olacağı için kullanılabilir. Kendim kullanmadığım için marka veremeyeceğim. Zaten çoğu aynı.
Bilindik firmaların Gainer'larını tercih edebilirsin. (Weider, Optimum, Musclepharm, Muscletech, BSN, Universal gibi..)
Bcaa tavsiye etmem. Onun yerine kompleks protein tozlarından alabilirsin, Bsn Syntha-6 gibi.

Duzgun bi beslenme ile gainer kullanma'nda sakınca yok. Ama cok saglam beslenmesini ektomorf avantaji cok detaylı diyenlere gerek olmadan digerlerine göre yeme özgürlüğü ve kaliteli kas kütlesi

Gainer almanı tavsiye etmem,boş kalori ihtiva eder.Kilo almak istiyorsan,60 kilo isen,günlük 100-110 gram arası protein,250 gram karbonhidrat ve 50-75 gram arası sağlıklı yağ almanı öneririm.
Örnek bir yemek listesi yazayım sana
İlk öğün 5 yumurta,2si tam-3'ünün beyazı-100 gram yulaf ezmesi ve 50 gram fıstık-fındık-badem-- 30 gram yağ,35 gram proteın ve 60 gram karbonhıdrat
Ara öğün 1 muz --16 gram karbonhidrat
İkinci öğün 150 gram tavuk göğsü (et veya ton balığı)-200 gram bulgur pilavı-salata 2 kaşık has zeytınyagı--toplam 30 gram proteın,60-gram karbonhıdrat,20 gram yağ
Üçüncü öğün 100 gram tavuk gogsu(et veya ton balıgı)-200 gram makarna--toplam ,60 gram karbonhıdrat
Dördüncü öğün 200 gram lor,haşlanmış yesıl mercımek ve 100 gram beyaz pırınc-toplam 50 gram proteın,30 gram karbonhıdrat

Arkadaşlar takviye olarak beni 3 ay içersinde kalıcı kas sahibi yapıcak ne kullanabilirim?
Elite35 ve Steva Austin Çok teşekkürler üstadlar

Kardeşim sanırım anlamak istemiyorsun,gerçekten hiçbir takviyeye ihtiyacın yok,3 senedir yapıyorum vucut gelıstırme 2 sene supplementle yaptım son 1 senedır supplementsız ve emın ol bır eksıklık hıssetmedım,dıyetıne dıkkat edıceksın,proteını yuksek tutup,kompleks karbonhıdrat ve saglıklı yag alacaksın.Ha ılla bır takvıye ıstıyorsan kreatin-multıvıtamın-balık yagı alabılırsn.

Eyvallah teşekkürler hocam[DOUBLEPOST=1418680883][/DOUBLEPOST]
Kardeşim sanırım anlamak istemiyorsun,gerçekten hiçbir takviyeye ihtiyacın yok,3 senedir yapıyorum vucut gelıstırme 2 sene supplementle yaptım son 1 senedır supplementsız ve emın ol bır eksıklık hıssetmedım,dıyetıne dıkkat edıceksın,proteını yuksek tutup,kompleks karbonhıdrat ve saglıklı yag alacaksın.Ha ılla bır takvıye ıstıyorsan kreatin-multıvıtamın-balık yagı alabılırsn.
Üstad balık yağı ve multivitamini aile hekimleri yazabiliyor mu?

Son düzenleme:
Gainer almanı tavsiye etmem,boş kalori ihtiva eder.Kilo almak istiyorsan,60 kilo isen,günlük 100-110 gram arası protein,250 gram karbonhidrat ve 50-75 gram arası sağlıklı yağ almanı öneririm.
Örnek bir yemek listesi yazayım sana
İlk öğün 5 yumurta,2si tam-3'ünün beyazı-100 gram yulaf ezmesi ve 50 gram fıstık-fındık-badem-- 30 gram yağ,35 gram proteın ve 60 gram karbonhıdrat
Ara öğün 1 muz --16 gram karbonhidrat
İkinci öğün 150 gram tavuk göğsü (et veya ton balığı)-200 gram bulgur pilavı-salata 2 kaşık has zeytınyagı--toplam 30 gram proteın,60-gram karbonhıdrat,20 gram yağ
Üçüncü öğün 100 gram tavuk gogsu(et veya ton balıgı)-200 gram makarna--toplam ,60 gram karbonhıdrat
Dördüncü öğün 200 gram lor,haşlanmış yesıl mercımek ve 100 gram beyaz pırınc-toplam 50 gram proteın,30 gram karbonhıdrat
Hay eline koluna sağlık tam da beni tarif etmişsin :)
Bu listeyi sabahtan itibaren deniyorum hoşuma gitti çok kalabalık değilmiş.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aile hekimlerinin yazıp yazmadıgı konusunu bılmıyorum ama gıdıp sormanda fayda var,gonzales kesınlıkle dene faydasını gorursun fakat sporda yenıysen ıse yarar,ılerı sevıye beslenme programı degıldır ama 1.5 yıla kadar goturur senı,proteını oyle 200 gram fılan tuketmek sacma sapan bır teorı,arnold gıbı 110 kıloluk bır dev 170-200 gram aarası alırken bızım gıbı amatorlerın 200 almasını mantıklı bulmuyorum,liste gercekten benımde spora basladııgm donmelerde uyguladıgım ve cok cok cok ıyı verım aldıgım bır lıste kolay gelsın ıyı sporlar ve saygılar.

Aile hekimlerinin yazıp yazmadıgı konusunu bılmıyorum ama gıdıp sormanda fayda var,gonzales kesınlıkle dene faydasını gorursun fakat sporda yenıysen ıse yarar,ılerı sevıye beslenme programı degıldır ama 1.5 yıla kadar goturur senı,proteını oyle 200 gram fılan tuketmek sacma sapan bır teorı,arnold gıbı 110 kıloluk bır dev 170-200 gram aarası alırken bızım gıbı amatorlerın 200 almasını mantıklı bulmuyorum,liste gercekten benımde spora basladııgm donmelerde uyguladıgım ve cok cok cok ıyı verım aldıgım bır lıste kolay gelsın ıyı sporlar ve saygılar.
Şuan tedavi görüyorum ve tedavi bitene kadar böyle beslenicem tekrar çok teşekkür ederim bu arada ismim Yunus :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gonzales'i nerden tedarik edebiliriz hocam

Gonzales'i nerden tedarik edebiliriz hocam
dpdfq.gif

Back
Yukarı