Arka omuz tavsiyesi

Arkadaşlar, omuz genişliğim gayet iyi fakat arka omuz kısmı boş kalıyor bunu nasıl ve hangi hareketler ile düzeltebilirim ? Birde arka omuzu tam yerine oturtmadan tekrar omuz çalışmam arka omuzun gelişmesine engel olur mu ?

Arkadaşlar, omuz genişliğim gayet iyi fakat arka omuz kısmı boş kalıyor bunu nasıl ve hangi hareketler ile düzeltebilirim ? Birde arka omuzu tam yerine oturtmadan tekrar omuz çalışmam arka omuzun gelişmesine engel olur mu ?
Omuz her ne kadar farklı kaslarla bağlantılı çalışsa da bir bütündür örneğin overhead press yaparken tüm omzun çalışır . Ayrıca eksik olduğunu düşünüyorsan izole olarak face pull ekleyebilirsin yüksek tekrar daha çok işini görür yalnız dikkat etmen gereken çekişi yaparken omzunu dışarı rotasyon yaptırman form videoları izlemeni tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arka omuza şekil vermek için face pull, arka omuzda hacim kazanmak için bent over lateral raise yapabilirsin. İkisinden birini seç ihtiyacına göre.

bentover, seated bentover ve trapez hareketlerinden programında yoksa çalışmalarına eklemeni tavsiye ederim

Ben bu sorunu postürüm bozukken yaşamıştım sırt hareketlerinden de göğüs hareketlerinden de verim alamıyor kasları çalıştıramıyordum çünkü hep öne gelmiş omuzlarım devredeydi.arkaya çekmen şart arka omuz çalışmasının yanıjda esnetme yapmayı da tavsiye ederim.facepull bent over latrral raise ikisini de mutlak yapmalısın bence çünkü tam olarak birbirinin yerini tutmuyorlar

Bir de behind neck press var. Barı enseye indiriyorsun. Omuzun 3 kafasınıda çalıştıran özellikle arka omuzu çalıştıran bir hareket fakat fazla enseye indirmen durumunda rotator kaslarında hasara neden olabilir.

arka omuz için en etkili 2 hareket direnç lastiği ile geriye açış ve reverse cable hareketidir

Reverse-Cable-Crossover.png

Back
Yukarı