Arka kol ( Triceps ) Çalışamamak.

Son 2-3 antrenmandır arka kol çalışırken dirseklerim de ağrı-acı meydana geliyor ve antrenmanı yarım bırakıyordum. Bu olay sadece arka kol çalışırken başıma geliyor, diğer tüm kas gruplarını sorunsuz ve verimli şekilde çalışabiliyorum. Sizlere olan sorum ise şu:
Ben hem sağlık için hemde bir hobi olarak spor yapan birisiyim. Acaba arka kol antrenmanlarını az hareket, az kilo ve az tekrarlı çalışsam bir problem oluşturur mu? Malum göğüs ve omuz hareketlerinde ikincil kas grubu olarakta arka kol devreye giriyor, bir nebze olsun gelişimine katkı sağlar mı ?

Hareket formunu doğru yaptığına emin misin? Ağırlık düşürüp nizamı yapabilirsin. Ayrıca çoğu arka kol hareketi dirsekler vücuda yapışık yani kapalı yapılır. Bilek ağrısını biliyorum da dirseklerim de acı olmamıştı hiç.

Hareket formunu doğru yaptığına emin misin? Ağırlık düşürüp nizamı yapabilirsin. Ayrıca çoğu arka kol hareketi dirsekler vücuda yapışık yani kapalı yapılır. Bilek ağrısını biliyorum da dirseklerim de acı olmamıştı hiç.
Sporu ilk defa yapan birisi değilim. Yıllardır iç içeyim fakat ilk defa başıma geldi. Şöyle diyeyim 7.5 kilo dumbell ile alna dumbell yapamıyorum, 20 kilo push downu zar zor yapıyorum. Yapsam bile yarım yarım yapabiliyorum hareketleri.

Arka koldan öyle kolay vazgeçemezsin, bütün itme hareketlerinde arka kolu kullanıyorsun. Senin göğüs ve omuz'da kaldırdığın ağırlıkları dahi etkiler. Bir şekilde bu problemi çözmelisin bence. Spora başladığın beri mi böyle yoksa sonradan mı böyle oldu?

Arka koldan öyle kolay vazgeçemezsin, bütün itme hareketlerinde arka kolu kullanıyorsun. Senin göğüs ve omuz'da kaldırdığın ağırlıkları dahi etkiler. Bir şekilde bu problemi çözmelisin bence. Spora başladığın beri mi böyle yoksa sonradan mı böyle oldu?
Dediğim gibi yıllardır sporla iç içeyim. Son 2-3 antrenmanda oldu bu durum. Ama bununla birlikte omuz ve göğüs çalışırken ağırlık artışım mevcut. Dirseklik aldım belki çözüm olur diye oda bir işe yaramadı.
Acaba çözüm olarak arka kol hareketlerini bölsem mi? Yani 1 günde yükleneceğim ağırlığı diğer kas gruplarını çalışırken paylaştırsam olumlu yönde bir etkisi olur mu?

band varsa onunla çalış ağrı yapmaz. rope pushdown da ağrı yapmıyor pek. onun dışında skull crusher yapma ben ona elbow crusher diyorum çok kötü hareket dirsekler için. ben de uzun süredir tricep izolasyonu yapmıyorum doğru düzgün, eskiden eşeklik edip makinelerin son ağırlıklarıyla tricep izolasyonu yapardım sanki bi faydası varmış gibi.

band varsa onunla çalış ağrı yapmaz. rope pushdown da ağrı yapmıyor pek. onun dışında skull crusher yapma ben ona elbow crusher diyorum çok kötü hareket dirsekler için. ben de uzun süredir tricep izolasyonu yapmıyorum doğru düzgün, eskiden eşeklik edip makinelerin son ağırlıklarıyla tricep izolasyonu yapardım sanki bi faydası varmış gibi.
Rope pushdown da yapamıyorum malesef. Yaparsam da hareket yarım oluyor.

antremandan önce 5 dk esneme hareketleri yapman faydalı olabilir özellikle tricep bölgesi esnetmeleri
hangi esnemeleri yapacağını bilmiyorsan resimli olarak gösteririm

Dirseklerde sızlama oluyorsa şimdiden glukozamin alıp kullanmanı tavsiye ederim zamanında benimde başıma geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dirseklerde sızlama oluyorsa şimdiden glukozamin alıp kullanmanı tavsiye ederim zamanında benimde başıma geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayır sızlama değil. Dirseğim büküldükçe kemikler sanki birbirine sürtüyor hissi veriyor ve şiddetli bir sancı giriyor. Parmaklarımı kıtlatır gibi o eklemi kıtlatmak istiyorum. Sanki bi sirkelenince düzelecekmiş gibi oluyor ama düzelmiyor. :D Biraz saçma anlatmış olabilirim ama hissedilen bu. :D

Back
Yukarı