Araştırdım ama bulamadım ?

Arada spordan cıktıktan sonra bizim burdaki pilavcıdan tavuklu pilav yerim. O koydukları plastik kabı az çok herkes biliyodur acaba o kapta kaç gram pilav ve tavuk var ? Ayrıca pilav iyi bi karb tercihi ancak şeker var diye kullanmamamı söyleyenler de var siz kullanıyor musunuz veya arada yediğim pirinç pilavındaki şeker rahatsızlık verecek türden mi ?

Tahminim 300 gram pilav vardır. Ama dışarıdan yemeni tavsiye etmem neden diye soracak olursan içine koydukları yağ yüzünden. Zamanın varsa evde yiyebilirsin yoksa akşamdan yapıp bi kaba da koyabilirsin tercih senin ama ben zorunlu kalmadıkça dışarıdan yemek yememeye özen gösteriyorum.

Spor salonunda her duyduğuna göre hareket etmeye kalkarsan, yolunu bulamazsın. Çünkü ülkemizdeki salonlarda beslenme/suplement ile ilgili bilgiler ne yazık ki içler acısı.
Pirinçte şeker bulunmaz. Pirincin kan şekerini yükseltme hızı yüksektir. Antrenmandan önce tüketimi daha düşük yağ oksidasyonu(yakımı) ile sonuçlanır. Ancak antrenman sonrası glisemik indeksi(kan şekerini yükseltme hızı) yüksek besinleri tüketmek daha iyi bir toparlanma sağlayabilir. Ayrıca düşen kan şekerinin normal değerine daha çabuk dönmesini sağlar. Bu sebeple antrenman sonrası pirinç ve tavuk tüketmende sakınca yok.

Spor salonunda her duyduğuna göre hareket etmeye kalkarsan, yolunu bulamazsın. Çünkü ülkemizdeki salonlarda beslenme/suplement ile ilgili bilgiler ne yazık ki içler acısı.
Pirinçte şeker bulunmaz. Pirincin kan şekerini yükseltme hızı yüksektir. Antrenmandan önce tüketimi daha düşük yağ oksidasyonu(yakımı) ile sonuçlanır. Ancak antrenman sonrası glisemik indeksi(kan şekerini yükseltme hızı) yüksek besinleri tüketmek daha iyi bir toparlanma sağlayabilir. Ayrıca düşen kan şekerinin normal değerine daha çabuk dönmesini sağlar. Bu sebeple antrenman sonrası pirinç ve tavuk tüketmende sakınca yok.
sağolun hocam teşekkürler :)

Soylendigi gibi disarda yedigin pilav margarin selalesi. Kaldiki insulinu cabuk yukselten hizli bi karbonhidrat yanina doymus yagda eklendimi oohh gelsin kilolar :) antreman sonrasi evet tuketilebilir ama yine en mantiklisi bulgur, esmer pirinc olucaktir. Insulini yukseltmek gerekli ama cok cabuk ziplatmak gerekli degildir.

Benim çok aşırı bir bilgim yok ama yukarıdaki bir arkadaşında belirttiği gibi, mesela spordan spora ben beyaz pirinç hazırlıyorum. Spordan sonra vücut besin istiyor ve hızlı emilim yapılacak olan en basit yiyecek beyaz pirinç.
Öğle yemeklerinde mesela kana daha yavaş karışan bulgur tarzı yada kepekli makarna tarzı besinler tüketebilirsin.

dostum kolaya kaçıp dışardan yeme bir haftasonu akşamı pilav ve tavuğunu yap dolapa kaplar şeklinde koy sonrada öğün saatin geldiğinde kabı açıp ye olay bu kadar basit.[DOUBLEPOST=1517389358][/DOUBLEPOST]
Benim çok aşırı bir bilgim yok ama yukarıdaki bir arkadaşında belirttiği gibi, mesela spordan spora ben beyaz pirinç hazırlıyorum. Spordan sonra vücut besin istiyor ve hızlı emilim yapılacak olan en basit yiyecek beyaz pirinç.
Öğle yemeklerinde mesela kana daha yavaş karışan bulgur tarzı yada kepekli makarna tarzı besinler tüketebilirsin.
antrenman öncesi ve sonrasında bence beyaz pirinç yemesinde bir sıkıntı yok ama onun dışında yulaf tüketebilir kepekli ürünlere gelirsek f/p açısından hiç avantajlı olmuyor o yüzden tercihimiz beyaz pirinç ve yulaftan ileri gitmiyor :D

Back
Yukarı