Antrenmanda Fenalaşıyorum

Selam arkadaşlar,
Fitness'a 1 hafta önce başladım ve elimden geldiğince hoccamın bana verdiği programı yapmaya çalışıyorum. Programım çok ağır ve zor değil, yeni başlayanlar için temel başlangıç programı...
Ama gücüm programı yapmaya yetmiyor. Listenin ortasında fenalaşmaya başlıyorum. Soğuk terliyorum, kusma hissi oluşuyor ve antrenmana devam edersem kusuyorum. Spordan 2 saat önce protein ağırlıklı yemek yiyorum, ve biraz bekledikten sonra spora gidiyorum.
Spor salonundaki arkadaşlar şekerin düşmüş geçer. Gelirken şeker ye öyle gel vs. gibi tavsiyelerde bulundular.
Sizlerin görüşleri de benim için değerli sizce bendeki sıkıntı nedir? Düşünüldüğü gibi glikoz eksikliği mi yoksa farklı bir şey mi ?
Teşekkürler...

Elektrolit ihtiyacını karşılıyor musun? Nadir de olsa sorun bu da olabilir, günlük tuz potasyum ve mg alımını biraz arttırmayı deneyebilirsin. Bu arada programını da yazsan iyi olur zira etrafta çok fazla ileri seviye başlangıç programı var, programın ağır geliyor da olabilir.

Eğer tuzsuz yiyorsan, mutlaka tuzu arttırmalısın. Tuz dengesi çok önemli. Antreman ortalarına doğru maden suyu içebilirsin. Ayrıca tavsiyem 2 saat önceki yemeği ya daha erken ye, yada antrmandan sonra ye. O yemeğin antremana bir faydası olmaz, aksine yeme miktarına göre seni rahatsızda edebilir. Bu aşamada en iyisi antreman öncesi sert bir cafe latte olur. Eğer açlık hissi ile antremana giriyorsan, 30-45 dakika önce biraz kuruyemiş (badem-fındık-ceviz) ile mideni bastır (cafe latte ile birlikte de güzel olur hani :) ).

@dilort tavsiyen için teşekkürler, forumda henüz yeniyim beslenme bölümüne özellikle göz atacağım.

Çalışma programım 2 güne bölünmüş şekilde. Bu 2 günlük programı haftada 2 kez yapıyorum.

1.GÜN
YD5v7E.png

2.GÜN
8MEl7W.png

Back
Yukarı