Antrenman Sonrası Ağrı Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcan09
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mcan09

Yeni Üye
selam arkadaşlar.antrenman öncesi ısınma hareketlerini yapıyorum.antrenmandada hareketleri nizami bir şekilde uyguluyorum.fakat antrenman sonrası ağrı yok denilecek kadar az oluyor, bunun sebebi ısınmam olabilir mi ? veya başka sebepleri olabilir mi ?bench_O

arkadaşlar bu arada hacim çalışıyorum kaldırabileceğim max ağırlıkla.cevaplarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
İlk 2-3 ay benimde öyleydi pek ağrı olmuyordu. Bazı hareketleri tam yapamadığımı dusunuyordum ve ciddende oyleymıs doğru yapmaya başladıkça çalıştığım bölgede(dokununca oluşan) ağrılar başladı yavaş yavaş ağırlıkta artırmaya başladım antremanlarda iyice enerji harcadım çok çaba sarfeder oldum elimden gelenin en iyisini yapmaya başladım ve ağrı hissetmeye başladım bunlarla beraber ve doğru yolda olduğumu düşünüyorum elinden geldiğinde asıl antremanlara en iyisini yapmaya çalış ağırlık artırımına önem ver terler aksın her yanından hakkını ver :)

İlk 2-3 ay benimde öyleydi pek ağrı olmuyordu. Bazı hareketleri tam yapamadığımı dusunuyordum ve ciddende oyleymıs doğru yapmaya başladıkça çalıştığım bölgede(dokununca oluşan) ağrılar başladı yavaş yavaş ağırlıkta artırmaya başladım antremanlarda iyice enerji harcadım çok çaba sarfeder oldum elimden gelenin en iyisini yapmaya başladım ve ağrı hissetmeye başladım bunlarla beraber ve doğru yolda olduğumu düşünüyorum elinden geldiğinde asıl antremanlara en iyisini yapmaya çalış ağırlık artırımına önem ver terler aksın her yanından hakkını ver :)

teşekkür ederim bugün göğüs kol çalıştım gerçekten ama gerçekten çok efor sarfettim.terler tam da tahmin ettiğin gibi :) sucuk gibi oldum.hareketleri de doğrıu yapıyorum ilk başladığımda gerçekten ağrı vardıfakat 2. haftama girdiğimde ağrılar çok azaldı.bir yerde hata mı yapıyorum ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:24 ----------

Yeni başladıysan ağrı olmalı.

Theking başlayalı daha 1 ay oldu ilk hafta ağrı vardı sonrasında yok denecek kadar azaldı.ısınmayla alakası olmaz mı diyorsunuz yani ? :shock:

Isınmayla alakası yok.
Antremanda sıkıntı var.
Programını set sayılarını yaz bakalım.

peki.2 adet dumbella flexor hocamızın proğramını uyguluyorum.8x3 uyguluyorum.kendimi gerçekten zorlayacak ağırlıklar seçiyorum.nizami bir şekilde yapıyorum.nerde sorun var anlamıyorum :(.indirme ve kaldırma süresine dikkat ediyorum yedire yedire yapıyorum.bugün göğüs ve kol çalıştım belimin havada kalması için altına yastık koydum.çok zorlandım çok efor sarfettim...

Son düzenleme:
ısınmayla alakasi yok Geciken Kas Agrisi en az 2 ay sure olr olmali yoksa antrenmanda sıkìntı vardir at bi goz atalim

Yenimi başladın yoksa spora başlayalı baya oldumu ? Eğer yeni başladıysan sorun var. Ama spora başlayalı baya olmuşsa bunda pek sorun yok. Vucut kasların alışıyor ağrı pek olmaz tabi aşırı zor idman veya hareketler yapmıyorsan.

peki.2 adet dumbella flexor hocamızın proğramını uyguluyorum.8x3 uyguluyorum.kendimi gerçekten zorlayacak ağırlıklar seçiyorum.nizami bir şekilde yapıyorum.nerde sorun var anlamıyorum :(.indirme ve kaldırma süresine dikkat ediyorum yedire yedire yapıyorum.bugün göğüs ve kol çalıştım belimin havada kalması için altına yastık koydum.çok zorlandım çok efor sarfettim...

Evde mi yapıyorsun ? Evde yapıyorsan 3x8 ile zorlayabilmen için güzel bir ağırlık setinin olması lazım 5-10 kg ile olacak iş değil çünkü :D Nasıl yapıyorsun tam bilmiyorum ama yeni başlayanlarla konuşurken hep aynı hatayı yaptıklarını görüyorum 3x8 yazıyor diye 15-20 yapabilecekleri ağırlıkla 8 tekrar yapıyolar, 3x8 demek 8. tekrarda zorlanacağın bir ağırlık olması demek yani 12-15 e kadar gidiyorsa devam et 3x15 gibi, bırakma 8 yaptım diye evde yaptığını düşününce aklıma bu geldi benim o yüzden yazıyorum zaten dediğim gibi yapıyorsan sorun olmaması lazım ve ertesi gün çalıştığın kasın kesinlikle sızlaması lazım açık ve net istersen 20 yıl vg geçmişin olsun şiddetli baskıya maruz kalan kas ertesi gün ağrır hiç yoktan sıktığında acır, sızlar birşey olur yani. Acımıyorsa idman yetersiz.

Son düzenleme:
Evde mi yapıyorsun ? Evde yapıyorsan 3x8 ile zorlayabilmen için güzel bir ağırlık setinin olması lazım 5-10 kg ile olacak iş değil çünkü :D Nasıl yapıyorsun tam bilmiyorum ama yeni başlayanlarla konuşurken hep aynı hatayı yaptıklarını görüyorum 3x8 yazıyor diye 15-20 yapabilecekleri ağırlıkla 8 tekrar yapıyolar, 3x8 demek 8. tekrarda zorlanacağın bir ağırlık olması demek yani 12-15 e kadar gidiyorsa devam et 3x15 gibi, bırakma 8 yaptım diye evde yaptığını düşününce aklıma bu geldi benim o yüzden yazıyorum zaten dediğim gibi yapıyorsan sorun olmaması lazım ve ertesi gün çalıştığın kasın kesinlikle sızlaması lazım açık ve net istersen 20 yıl vg geçmişin olsun şiddetli baskıya maruz kalan kas ertesi gün ağrır hiç yoktan sıktığında acır, sızlar birşey olur yani. Acımıyorsa idman yetersiz.

Teşekkür ederim Rinkushichi.Kaslarım ağrıyor fakat az.Galiba tekrar sayısını çoğaltmam gerekiyor.Yeni başladım daha 1 ay oldu.

Back
Yukarı