Antrenman sıklığı (haftada 6 yı azaltmak)

Arkadaşlar merhaba , çok bilinen düzen olan
Göğüs biceps
Sırt triceps
Omuz bacak
Şeklinde çalıştım başladığım 12 aydan beri. 3 gün antrenman 1 mola ve tekrar3 gün çalıştım. Kendime göre bir değişim göstermiş olsam da acaba bu haftada 6 yı azaltmak daha mı iyi olur?
Hem diyorlar ki bir kas grubunu haftada 2 kez çalıştırın hem de dinlenmek önemli diyorlar aynı anda nasıl sığdırırız bunu anlamadım.
Yorum yapanlara teşekkür ederim.
2 gün on 1 gün off şeklinde yapmak nasıl sizce ?

Her gün bi bölge ile iyice parçala son günde eksik bölgeleri fullbody gibi ikişer hareketren çalışabilirsin

Birkaç örnek sistem verebilirim.Hepsini de denedim.Hepsi de gayet güzel sistemler.Zaman sorunu yaşarken kullandığım sistemler.

-Push/Pull
Push:Göğüs/Quadriceps/Omuz/Triceps
Pull:Sırt/Hamstring/Trapez/ArkaOmuz/Biceps
Periyotlama:
Push-Pull-OFF-Push-Pull-OFF

-Push/Pull/Leg
Push:Göğüs/Omuz/Triceps
Pull:Sırt/Trapez/Biceps/Arkaomuz
Legs:Quads-Hamst-Kalf
Periyotlama:
Push-Pull-Legs
4.gün off verilebilir ya da tekrardan push gününe dönülebilir.Vücudu dinleyerek hareket etmekte fayda var.

-Upper/Lower
Klasik Periyotlama:
Upper-Lower-Off-Upper-Lower-OFF-OFF

Fullbody örnek çok vermek istemiyorum.4 gün ve daha fazla vakti olanlar için “kas gelişimi”
için optimum olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak da şu sıralar çok severek uyguladığım farklı bir örnek verecek olursam.

Push-OFF-Pull-OFF-Push-OFF-Pull....
Bu sistem hafta 7 gün gibi düşünmeden sürekli bir rotasyon var.Off günler evde karın ve kalf çalışıyorum.

Birkaç örnek sistem verebilirim.Hepsini de denedim.Hepsi de gayet güzel sistemler.Zaman sorunu yaşarken kullandığım sistemler.

-Push/Pull
Push:Göğüs/Quadriceps/Omuz/Triceps
Pull:Sırt/Hamstring/Trapez/ArkaOmuz/Biceps
Periyotlama:
Push-Pull-OFF-Push-Pull-OFF

-Push/Pull/Leg
Push:Göğüs/Omuz/Triceps
Pull:Sırt/Trapez/Biceps/Arkaomuz
Legs:Quads-Hamst-Kalf
Periyotlama:
Push-Pull-Legs
4.gün off verilebilir ya da tekrardan push gününe dönülebilir.Vücudu dinleyerek hareket etmekte fayda var.

-Upper/Lower
Klasik Periyotlama:
Upper-Lower-Off-Upper-Lower-OFF-OFF

Fullbody örnek çok vermek istemiyorum.4 gün ve daha fazla vakti olanlar için “kas gelişimi”
için optimum olduğunu düşünmüyorum.

Son olarak da şu sıralar çok severek uyguladığım farklı bir örnek verecek olursam.

Push-OFF-Pull-OFF-Push-OFF-Pull....
Bu sistem hafta 7 gün gibi düşünmeden sürekli bir rotasyon var.Off günler evde karın ve kalf çalışıyorum.
teşekkür ederim hocam push pull leg düşünüyorum aslında şu an. bence de haftayı 7 gün gibi düşünmeyip periyot halinde çalışmak daha mantıklı bu arada.

ben de push-pull-legs-arms şeklindr yapıyorum push gününde göğüs omuz, pull da sırt arka omuz trapez, kolu ayırdım tek güne süpersetli çalışıyorum keyfime göre de örneğin bazı haftalar hafifse benim için 4 gün üst üste gidip 2 gün off verip veya 1 gün tekrar başa dönüyorum. örneğin bugün kol günüm yarın off verip pazartesi tekrar push salı pull çarşamba off vercem yoğun günüm olduğu için perşembe legs cuma arms cumartesi off veririm pazar yine başa döner. benimki de bu şekilde ve acayip keyif alıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Push günlerinde güç çalışması yapıyor musunuz?Triceps çalıştıktan sonra performans düşüklüğü yaşadığınızı düşünüyor musunuz bench-ohp gibi presslerde?

antrenman sıklığını azaltmak istiyorsanız ppl size göre değil.ppl'nin de bi mantığı olması için haftada 2 döngü yapmak gerek,o da gene haftada 6 idman yapıyor.hem kas bölgesi başına sıklığı artırmak hem de toplam antrenman sayısını azaltmak istiyorsanız fullbody ya da upper/lower daha mantıklı sizin için.

Back
Yukarı