semto_lopez
Üye
20 yaşındayım. boyum 1.79, kilom 66. 3-4 senedir bazen 3 ay bazen 2 aylık periyotlarla uzun aralar vererek vücut geliştirme yaptım. 4 sene evvel 53 kiloydum. biara 65e kadar çıkmıştım. sonra tekrar 60 oldum kilo vermeye başlayınca tekrar hakkını vererek ağırlık kaldırmaya başlamaya karar verdim. 3 aydır yapıyorum şu an 66 kiloyum. ilk ay forumdaki 'yeni başlıyanlar için 1.ay programı'nı uyguladım. 2. ve 3. ay da '2.ay programı'nı uyguladım. Tabi okul bitti bende izmirden ankaraya geldim ve forumdaki incelemelerim doğrultusunda yeni bir program hazırladım kendime.Bu program hakkında sizlerin de görüşlerini almak istiyorum. program şöyle;
1.gün;
barbell bench press
flat dumbell flyes
incline dumbell flyes
dumbell pull-over
seated preacher curl
standing biceps curl
hammer curl
2.gün;
hack squat
machine leg curl
machine leg extension
calf raise
pull-up
lat pulldown(öne)
lat pulldown(enseye)
one arm row
3.gün;
barbell behind neck press
dumbell lateral raise
arnold press
rear lateral raise
lying triceps extension
cable triceps pushdown
dips
8 tekrar dan 3 set (3*8) şeklinde yapıyorum her hareketi.
karın egzersizlerini de her antremandan sonra yapıyorum ama çok zamanımı alıyor. Yorgun düşüyorum bazı günler. Karın egzersizleri konusunda da önerilerinizi duymak isterim.
programı hazırlarken flexor hocanın verdiği 3.ay programını baz aldım. zaten nerdeyse aynı. ama kendi eksiklerime göre ve salondaki bazı makinelerin olmaması gibi durumlar nedeniyle biraz değiştirmek istiyorum.
Mesela iç göğüs ve üst göğüs kaslarım az gelişiyor gibi.
Bacaklarım çok ince onları şişirmek istiyorum.
Önerileriniz için teşekkürler şimdiden...
1.gün;
barbell bench press
flat dumbell flyes
incline dumbell flyes
dumbell pull-over
seated preacher curl
standing biceps curl
hammer curl
2.gün;
hack squat
machine leg curl
machine leg extension
calf raise
pull-up
lat pulldown(öne)
lat pulldown(enseye)
one arm row
3.gün;
barbell behind neck press
dumbell lateral raise
arnold press
rear lateral raise
lying triceps extension
cable triceps pushdown
dips
8 tekrar dan 3 set (3*8) şeklinde yapıyorum her hareketi.
karın egzersizlerini de her antremandan sonra yapıyorum ama çok zamanımı alıyor. Yorgun düşüyorum bazı günler. Karın egzersizleri konusunda da önerilerinizi duymak isterim.
programı hazırlarken flexor hocanın verdiği 3.ay programını baz aldım. zaten nerdeyse aynı. ama kendi eksiklerime göre ve salondaki bazı makinelerin olmaması gibi durumlar nedeniyle biraz değiştirmek istiyorum.
Mesela iç göğüs ve üst göğüs kaslarım az gelişiyor gibi.
Bacaklarım çok ince onları şişirmek istiyorum.
Önerileriniz için teşekkürler şimdiden...