Antrenman Programım - Fitness

Cyborg

Üye
İyi günler,antrenman programım hakkında yorumlarınız nedir ? :

Boy:183
Kilo:86
Yaş:21
Şu an kilo veriyorum,protein alımına elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ki kas kaybı olabildiğince az olsun diye.

Set sayısı arttıkça az az ağırlığı artırıyorum,zaten bazı hareketlerde 2 tekrar azala azala gidiyor,12-10-8 gibi.

1.Gün :
Pullover : 12-12-10-10
Chest Press : 12-10-8-6
Dumbell Fly : 12-12-10
Incline Barbell Press : 12-10-8-6
Peck Deck : 12-12-12
Dumbell Preacher Curl: 12-10-8
Biceps Curl Machine : 12-12-10-8

2.Gün :
Pullup - 12-12-12 (Makine yardımıyla yapıyorum bar barfiks değil)
T-row Machine: 12-12-10
Behind Pulldown : 12-12-10-8
Rear Raise : 12-12-12
Push Down : - 12-10-8-8
Push Down Rope : 12-12-12
Dumbell Overhead Press : 12-10-10-8

3.Gün :
1.Hareket Süper Set :
Military Press - Standing Lateral Press : 12-12-10-8 (Yaklaşık 1 senelik fitness programından sonra dövüş sporları ile ilgileneceğimden dolayı Military Press özellikle var programda)
Mac Shoulder Press : 12-12-10-10
Barbell front raise : 15-12-10-10
Upright Row : 12-10-10-8
Squat : 12-10-8-6
Leg Press : 12-10-8-6
Lying Leg Curl : 12-12-12
Seated Calf Raise : 25-25-20-20

Bunun dışında HIIT Kardiyo yapıyorum yaklaşık 20 dakika kadar.Set arası 30 saniye,egzersiz arası 1-1.5 dk dinleniyorum.
 
Son güncelleme,arkadaş koca forumda bir tane bilgili insan çıkmaz mı o_O , forum dışından tecrübeli gördüğüm birine sordum ama birden çok yorum almak iyidir.Ayrıca şurası yanlış dediğinizde kaynaklı veya ayrıntılı bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
 
3. Gun omuzdan sonra squat zor olur sahsen ben yapamazdim ben once squatla başlıyorum ve toplam 4 5 bacak hareketi yaptikdan sonra çıkıyorum 2. Bi kas calısacak halim kalmiyor .

Bunların dısında benim hissedemedigim hareketler var programında pullover falan sen hissedebiliyosan sorun yok ama hissedemedigin hic bir hareketi yapmamak lazim...

Programı uygularken kendine göre sekillendirirsin.

Ben spora 5 gun gidebildigim icin split yapiyorum ama senin gibi 3 gun gidecek olsaydim mutlaka push pull legs (itiş cekiş bacak) yapardim .
 
Dövüş sporları ile ilgileniyorsan, tavsiye etmem.
Zaman kaybı.

Crossfit yap ve sonra dövüş sporlarına geç. Dövüş sporlarına geçtikten sonra, istersen onunla beraber belli ölçüde Body yaparsın. Aradaki fark şu:
Bodyden dövüş sporlarına geçtiğinde, yeterli esnekliği bulmakta zorlanacaksın.
Dövüş sporundan Body e geçtiğinde, ya da ikisini beraber götürdüğünde, çok ciddi gerileme hissetmeyeceksin yaptığın sporda. Hatta yeterli elastikiyetin ve patlayıcı kuvvetin varsa, faydası da olabilir.

Ama dövüş sporları ile uğraşan birisi, crossfit ve polymetrics egzersizlerle uğraşmalı. Amacın fit bir vücutsa, bu iş beslenme işi. Body e gerek yok, dövüş sporları , crossfit ve beslenme üçlüsü ile de bunu makul düzeyde halledersin.
 
Göğüs-ön kol, sırt-omuz, omuz-bacak arada hareket atlamadıysam gün gün çalışmaların bunlar. Bana kalırsa çok yetersiz programın. Bir kas grubu için 48 saat dinlenme yeterli bir süre. Sen göğüs çalıştıktan sonra 7 gün bekliyor o kas grubu. Haftada sadece 3 gün gideceksen fullbody temel hareketleri yap kat kat daha iyi olur bu programa göre. Haftada 3 kere çalıştırmış olursun her kas grubunu.
 
Göğüs-ön kol, sırt-omuz, omuz-bacak arada hareket atlamadıysam gün gün çalışmaların bunlar. Bana kalırsa çok yetersiz programın. Bir kas grubu için 48 saat dinlenme yeterli bir süre. Sen göğüs çalıştıktan sonra 7 gün bekliyor o kas grubu. Haftada sadece 3 gün gideceksen fullbody temel hareketleri yap kat kat daha iyi olur bu programa göre. Haftada 3 kere çalıştırmış olursun her kas grubunu.
Bilgilendirmeyi unuttum benim hatam haftada 5 gün spor yapıyorum yani program 3 günlük ama çalışma 5 günlük.
 
Back
Yukarı