Antrenman Programı sorunu?

Hacim kazanmak için ideal midir?

• Evet

Votes: 2 50,0%
  • Hayır

Votes: 2 50,0%

• Total voters
    4

WildoneS

Üye
Arkadaşlar merhabalar,

Ben şuan uygulamış olduğum program hakkında sizlerden öneri ve eleştiri bekliyorum. Yaklaşık 6-7 aydır vg ile uğraşıyorum.İlk 3 ay sadece kilo verme amaçlı çalıştım, daha sonra ise kilo alıp yağsız bir biçimde büyümek için çalışmaya devam ediyorum.Sizlere şuan uyguladığım programın hacim kazanmam için yeterli olup olmadığını ve ne kadar süre uygulamam gerektiğini sormak istiyorum belki değişiklik yapmam için de yardımcı olursanız sevinirim :) Amacım şuana kadar hocalar olsun çevre olsun doğru yönlendirilmemem olacak ki bu süre içerisinde halen hedefime yaklaşamadım.

1.Gün:(4x8)

Barbell bench press
barbell incline press
dumbell ıncline press
dumbell benç fly
poloris

barbell curl
dumblell curl
scolt curl
consantrasyon

2.gün:(4x8)

shoulder press
front sholder press
dumbell omuz press
dumbell flat front
uprayt r.

push down
dumbell alna
dumbell kick bod.
dumbell ense(tek dumbell)

3. gün:(4x8)

barfiks
pull down
front pull down
lat. row.

launge
dumbell squat
leg press
leg ext.

Hacim kazanmak için sizce ideal bir program mı? Ya da sizin hacim ve kütle kazanmak için önereceğiniz program var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.thums:

1.Gün4x8)

Barbell bench press
barbell incline press
dumbell benç fly
poloris

barbell curl
hammer curl
consantrasyon

2.gün4x8)

shoulder press
Lateral raise
uprayt r.
Dumbbell Rear Lateral Raise

dumbell alna
push down
dumbell kick bod.

3. gün4x8)

barfiks
pull down
Seating row
lat. row.

squat
Leg curl
leg ext.
walking lunges.

Senin programının düzeltilmiş hali, bu kadar hareket yeterlidir. Ancak Pek çok farklı hacim programı var.Herkes farklı yöntemler uyguluyor. Forumda arama yaparak birçok farklı yönteme ulaşabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hayır'ı işaretledim.Çünkü çok fazla hareket var.Sağ olsun brhmcr adlı üye sana program yazmış.

teşekkür ederim brhmcr önerilerini dikkate alacağım. Daha fazla hareketin daha fazla hacim kazandıracağı mantığından kurtulmaya çalışıyorum ama hocalar yine böyle yönlendirdiği için belki de hacim kazanamadım.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:29 ----------

Tavsiye edeceğiniz supplement vb öğrenmek isterim. Creatin ve protein tozu hakkında iyi yorumlar duyuyorum sizler ne diyorsunuz ? :)

fazlaca aynı yere vuran hareket var
bence programını değiştir.

Danıştığım birçok kişi bu veya buna benzer program veriyor.Sizin tavsiye edebileceğiniz program var mıdır? :confused:

Sizin programiniz uzerinde duzeltme yapmistim.

1.Gün4x8)

Barbell bench press
barbell incline press
dumbell benç fly
poloris

barbell curl
hammer curl
consantrasyon

2.gün4x8)

shoulder press
Lateral raise
uprayt r.

dumbell alna
push down
dumbell kick bod.

3. gün4x8)

barfiks
pull down
Seating row
lat. row.

squat
Leg curl
leg ext.
walking lunges.

Sizin programiniz uzerinde duzeltme yapmistim.

1.Gün4x8)

Barbell bench press
barbell incline press
dumbell benç fly
poloris

barbell curl
hammer curl
consantrasyon

2.gün4x8)

shoulder press
Lateral raise
uprayt r.

dumbell alna
push down
dumbell kick bod.

3. gün4x8)

barfiks
pull down
Seating row
lat. row.

squat
Leg curl
leg ext.
walking lunges.

benim programıma bağlı kalmadan nasıl bir program uygulayabilirim peki? Öğrenmek istediğim aslında bu, gerçekten yararını gördüğünüz programlardan örnekler verirseniz benim açımdan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. :)

benim programıma bağlı kalmadan nasıl bir program uygulayabilirim peki? Öğrenmek istediğim aslında bu, gerçekten yararını gördüğünüz programlardan örnekler verirseniz benim açımdan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. :)

anlamadım 250 çeşit program yokki. çeşitli hareketleri kombine edip program oluşturuyoruz ki 6-7 ay VG ile uğraşan biri için güzel program yapmış brhmcr abi. eğer profesyonel olarak uğraşanları merak ediyorsan;
mesela triceps workout; https://www.youtube.com/watch?v=cXICnzp1mD8&feature=player_embedded

Forumda arama yaparak farkli bir cok programa (heavy duty, Alman sistemi, drop sistem, piramit vb) ulasabilirsin.

Arkadaşlar yeni başlamış oldugum bir salonda bana böyle bir program yazıldı.Eski programıma yapmış oldugunuz eleştirileri göze alarak veda ettim :) Yeni programım hakkın olumlu-olumsuz fikirlerinizi öğrenmek isterim?

bench press 4x 12 10 8 6
bench dumbell press 3x8
dumbell fly 3x10
ıncline barbell press 4x8

barbell curl 4x 12 10 8 6
alternative dumbell curl 3x8
scoot curl 3x8
concantrantion 3x8
wirst curl 4x10

-----------------------------------------------

shoulder press 4x12 10 8 6
arnold press 4x8
dumb. front raise 4x10
bent. over lat raise 4x10

push down 4x10
dips 4xmax
one aim dum ext 3x8
alna triceps 4x8

-------------------------------------------------

pulldown 4x12 10 8 6
barfiks 4x max
cable rowing 4x8
one aim dum rowing 4x10

leg press 4x12 10 8 6
leg curl 4x8
leg ext 4x8

bench press 4x 12 10 8 6
bench dumbell press 3x8
dumbell fly 3x10
Cable crossover

barbell curl 4x 12 10 8 6
Hammer curl
concantrantion 3x8
wirst curl 4x10

-----------------------------------------------

shoulder press 4x12 10 8 6
Lateral raise
Upright row

bent. over lat raise 4x10

dips 4xmax
alna triceps 4x8
push down 4x10

-------------------------------------------------
barfiks 4x max
pulldown 4x12 10 8 6
cable rowing 4x8
one aim dum rowing 4x10

leg press 4x12 10 8 6
leg curl 4x8
leg ext 4x8

Şeklinde düzenlenebilir.

brhmcr ilgin için teşekkür ederim.Fakat göğüs bölümünde ıncline barbell press yerine cable cross over ı tercih etmemi yazmışsın.Bu durumda üst göğüsün zayıf kalması söz konusu olmaz mı? cable cross over bildiğim kadarıyla iç kısmı çalıştırıyor yani bir nevi şekillendirici hareket diye biliyorum.Yanlışım da olabilir tabi.

Alt göğüs üst ve orta göğüse göre daha zayıf gibi geliyor bana.Bir hafta incline bir hafta decline çalışsam mantıklı olur mu sizce?

Back
Yukarı