Antrenman Programı Değerlendirme

Merhaba. Spora başlayalı 2 ay oldu yaşım 21, boyum 181 cm ve kilom da şuan 72. başladığımda 67kiloydum. Şöyle bir antrenman programı izliyorum öneri ve yorumlarınızı bekliyorum;

ISINMA
10 dk yürüyüş
mekik çakı ters mekik (3*25)

1.gün (4*10)
Kanat enseye
lat pull
Kanat göğüse
Eğilerek karna halter çekme( özel bir adı var mı bilmiyorum
leg press
leg extension
leg curl
squat
deadlift

2.gün(4*10)
Bench Press
Kelebek
Inc bench press
Inc Bench fly
Cable cross
Halterle biceps
Barbel biceps
Alternatif biceps
Çapraz curl
şınav(5*10)

3.gün(4*10)
Halter barı ile omuz pres
Shoulder press
Omuz yana açış
omuz öne açış
cable ile shoulder
trapez çekiş
ayakta triceps
lat triceps
halatla triceps
Şınav(5*10)

Ve son olarak da stretching hareketleri yaparak antrenmanı tamamlıyorum.

Bence bu proğramda fazla hareket var ve bazı hareketlerin mantığı aynı şekilde. Mesela leg pressden sonra squat yapmak gereksiz çünkü zaten onun önüne daha birkaç hareketler koymuşsun arka ve ön bacağı çalıştıracak şekilde. Kelebek, fly ve cable gene aynı mantık sayılır.
Isınmada olan çakı ters mekik nasıl oluyor onu pek çözemedim :) Ve bazı hareketlerinde isimlerini belirtmemişsin, en azından iyi açıklayabilirdin. Ama bence ısınma olarak karın çalışmanın ne karına faydası olur ne de antrenmana.
Son olarak hareketleri antrenmanına koyarken ilk önce her girdiğin hareketin farklı bi amacının olması lazım ve aynı şekilde fazla çalıştırman sana bi + sağlamaz. Bu tek hareketi 8 set yapmaya benzer.

Bence bu proğramda fazla hareket var ve bazı hareketlerin mantığı aynı şekilde. Mesela leg pressden sonra squat yapmak gereksiz çünkü zaten onun önüne daha birkaç hareketler koymuşsun arka ve ön bacağı çalıştıracak şekilde. Kelebek, fly ve cable gene aynı mantık sayılır.
Isınmada olan çakı ters mekik nasıl oluyor onu pek çözemedim :) Ve bazı hareketlerinde isimlerini belirtmemişsin, en azından iyi açıklayabilirdin. Ama bence ısınma olarak karın çalışmanın ne karına faydası olur ne de antrenmana.
Son olarak hareketleri antrenmanına koyarken ilk önce her girdiğin hareketin farklı bi amacının olması lazım ve aynı şekilde fazla çalıştırman sana bi + sağlamaz. Bu tek hareketi 8 set yapmaya benzer.

evet ben de fazla hareket olduğunun farkındayım genel hatlarıyla salondaki hocanın hazırladığı bi program ama şınavı falan kendim ekledim. mekik vs de ısınmanın dışında bi olay her antrenman öncesi yapmak için. fazla olan hareketlerden hangisini çıkarcağımı ve hangi kas gruplarını aynı gün çalıştırcam emin olamadım herkes farklı bişey söylüyor. benim sorun yaşadığım bölgeler özellikle omuz ve göğüs kasları.

Back
Yukarı