Antrenman Öncesi ve Sonrası ? ()

Arkadaslar öncelıkle Selamun Aleykum;
Biliyorum konu cok defa acıldı nette cok var ama hepsinde whey protein , toz vs seyler var .

Ben antrenman öncesi ve sonrası ne yiyecegımı bılmıyorum sizin varsa tarifleriniz bilgileriniz yazarmısınız?

Antreman öncesi karbonhidrat ağırlıklı öğün antreman sonrası protein ağırlıklı öğün olarak biliyorum.Tabi bende yeniyim.

Arastirmalarimda hep sunu gordum. Antrenmandan en az bir bucuk saat once protein agirlikli bir ogun, bu ogunde tabi karbo da var. Antrenmandan sonra ise yine benzer. Fakat antrenmandan hemen sonra biraz karbo alman yararinadir, vucudun depolari doldurmasi ve halsizligi atabilmen acisindan. Ufak bir meyve suyu icebilirsin ya da antrenman sirasinda yudum yudum icebilirsin.

Arastirmalarimda hep sunu gordum. Antrenmandan en az bir bucuk saat once protein agirlikli bir ogun, bu ogunde tabi karbo da var. Antrenmandan sonra ise yine benzer. Fakat antrenmandan hemen sonra biraz karbo alman yararinadir, vucudun depolari doldurmasi ve halsizligi atabilmen acisindan. Ufak bir meyve suyu icebilirsin ya da antrenman sirasinda yudum yudum icebilirsin.

Muz yesek antrenmandan hemen sonra ? orta boy?

Tam bir bilgim yok, ama okudugum bir yazidan ornek vereyim. Vucudun sekere tek ihtiyac duydugu an yogun aktivite sonrasidir fakat bu seker glikoz olmalidir, yine ayni yazida bundan bahsediyordu, fruktoz direk bu sekilde yarar saglamaz diyordu. Muz tabi ki ye ant sonrasi fakat yaglanma sorunun yoksa ufak bir meyve suyu, eger halsiz degilsen yemege kadar sabir :)

Back
Yukarı