antreman yardım lazım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

emc

Üye
dostlar ben bodybuildingde 7. ayımdayım programımda eksik olduğunu düşünüyorum biraz

programım;

bench press

dumbell press

incline dumbell press

butterfly makine

pullover

benim merak ettiğim konu gögüs programıma hiç dumbell fly ve cable cross eklenmedi hocam gerek olmadığını söyledi programımın 2 aydır aynı olduğunu söyledikden sonra incline press birde dips eklendi açıkçası emeğimin karşılığını alamadığımı düşünüyorumkafa_ benchde bar hariç 60 65 kg girebiliyorum bu hareketler için erkenmi genetik olarak gögüslerimin orta kısmı boş bu hareketlerin orta kısma etki ettiğini okudum birkaç yerde yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorumthums:

Göğüs çalışmalarında cable cross ve pullover hareketlerinin ikisi aynı anda olmaz , mutlaka biri birinin yerine olur aynı tarzda hareketlerdir ama benim favorim tabiki pullover; hem göğsü yukarı çeker hemde kaburga kaslarını meydana çıkarır, ayrıca dumbell fly sız bir göğüs antrenmanı düşünemiyorum bir de hiç decline hareket yok programında yani alt göğsünü çalıştıran tek hareket dips.
Bana kalırsa programında bulunması gereken hareketler
Pullover
Bench press
Bench press(dar tutuş)
dumbell pres
dumbell fly ve dips

Bu arada cable cross hareketinide genelde definasyonda çok kullanırlar, başarılar.

Teşekkür ederim cevap için gögüs bölgesinden sıkıntım var salondaki hoca ben biliyom tarzında biraz misal omuz programında arka omuz yok zannedersem onuda yazıyım

makine press

dambıll press

yanlara açma

çene altına çekiş

triceps programı;

push down

halat

dambıl press

dips yeni eklendi işte yedinci ayda tricep programı 7 aydır aynı sadece dambıll press yerine tek dambıll eklendi bu yani ;

Teşekkür ederim cevap için gögüs bölgesinden sıkıntım var salondaki hoca ben biliyom tarzında biraz misal omuz programında arka omuz yok zannedersem onuda yazıyım

makine press

dambıll press

yanlara açma

çene altına çekiş

triceps programı;

push down

halat

dambıl press

dips yeni eklendi işte yedinci ayda tricep programı 7 aydır aynı sadece dambıll press yerine tek dambıll eklendi bu yani ;

Evet arkaya açış ve kafanı dizlerinin arasına alıp yanlara açış hareketleri yani arka omuz hareketleri yok programda

Benim omuz antrenmanım şöyle
Öne açış
Yana açış
Arkaya açış
Eğilerek yana açış
Upright row
ve omuz press

Back
Yukarı