Antreman Sonrası Protein Süt

Arkadaşlar spora yeni başladım. 1.90 boyunda 68 kiloyum. Kilo almam ve kas kütlesini artırmam gerek. Spordan hemen sonra pınar 500 ml protein süt ve muz tüketiyorum, yaklaşık 1 saat sonrada protein ve karbonhidrat ağırlıklı yemek yiyorum. Protein sütün spor sonrası faydası olur mu ? Bu konuda neler düşünüyorsunuz ve bana neler tavsiye edebilirsiniz.

süt proteinin vücutta geç sentezlendiğini duyduğumdan beri antenman sonrası su içerisin whey katıp içiyorum daha iyi oluyor

Yeni başladığım için protein tozu tavsiye etmediler. Protein sütlerinin kana daha geç karıştığını bende okumuştum ancak önemli olanın gün içinde yeterli miktarda protein alınması olduğunu söyleyenlerde var. Protein sütlerinin spor sonrası faydası olur mu olmaz mı tereddütlerim var.

Yeni başladığım için protein tozu tavsiye etmediler. Protein sütlerinin kana daha geç karıştığını bende okumuştum ancak önemli olanın gün içinde yeterli miktarda protein alınması olduğunu söyleyenlerde var. Protein sütlerinin spor sonrası faydası olur mu olmaz mı tereddütlerim var.
Faydası olur ancak optimum olur mu tartışmaya açık. Spor sonrası süt tüketiminin kas protein sentezini tetiklediği ve kas kütlesini artırdığı ile ilgili yayınlar var. Bu yüzden pek çok spor bilimci protein tozu kullanmayan kişilere spor sonrası süt öneriyor. Ancak doğrudan whey ile sütün karşılaştırıldığı bir çalışma yok(ya da ben rastlamadım). Pınar ve içimin ürünlerinde protein kaynağı whey mi izole whey mi kazein mi whey+kazein mi bilinmiyor. Bununla ilgili bir açıklamaya ben denk gelmedim. Eğer whey ise hatta izole whey ise antrenman sonrası için iyi bir tercih olur. Ancak kazein dahi olsa kas gelişimi sağlıyor. Yani yağsız kas kütlesi adına faydası olacaktır.[DOUBLEPOST=1531488865][/DOUBLEPOST]Ayrıca yeni başlayanlara protein tozu önerilmez şeklinde bir şey yok. Aksine yapılan çalışmalar antrenmana yeni başlamış kişilerde yüksek protein tüketiminin(2.0 g/kg) kas adaptasyonu açısından daha iyi olduğunu belirtiyor.

Back
Yukarı