Antreman sonrası kas acısı

Merhaba. 2 gün önce spora başladım. spora başladığım gün göğüsümde veya kol kaslarımda (biceps) ağrı hissetmedim. fakat sporun ertesi gün göğüsümde inanılmaz ağrı vardı. 2. günde ise göğüsümdeki ağrılara nazaran kol kaslarımda inanılmaz bir acı oluştu. inanırmısınız kolumu kaldıramıyorum acıdan.

sizlere sorum şu, bu acılar herşeyin yolunda gittiğinin bir belirtisi mi? yoksa spor yapmamam konusunda bir uyarımı? 2 gündür gidemiyorum spora. biseps kaslarım inanılmaz acıyor. ne yapmamı önerirsiniz? bu acılar geçmeden spora gitmelimiyim?

yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.​

iki türlü ağrı vardır biri sakatlık ağrısıdır bu çok kötüdür birde antreman sonrası kaslarda acı olur ilk başlarda bu acı çok olur haliyle yeni spora başlamışsın acı tamamen geçince salona git ama çok ağır kaldırma yavaş yavaş ilerle

iki türlü ağrı vardır biri sakatlık ağrısıdır bu çok kötüdür birde antreman sonrası kaslarda acı olur ilk başlarda bu acı çok olur haliyle yeni spora başlamışsın acı tamamen geçince salona git ama çok ağır kaldırma yavaş yavaş ilerle
peki acı geçtikten sonra spora gidince bu acılar tekrar mı sizce?

kas acısı her zaman olur tabi olacak ama kapasitenin üzerinde ağır kaldırmamalısın çünkü sakatlık çıkar vede günlerce kas ağrısı çekersin üstelik emeğinde boşa gider zaten ilk ay amaç hareketlerin yapılışını öğrenmektir

Yeni başladığın için acı olması normaldir ağırlıklar arttıkça veya yeni hareketlere geçtikçe ağrılar olucaktır tabiki bu işin doğası bu

Hamlık ağrısı ilk kez başladığın için gayet normal birşey eğer uzun süre ara vermessen,bu şiddette ağrı olmaz birdaha (tabii sakatlanmadığın veya kendinizi inanılmaz zorlamadığınız sürece.)

Merhaba. 2 gün önce spora başladım. spora başladığım gün göğüsümde veya kol kaslarımda (biceps) ağrı hissetmedim. fakat sporun ertesi gün göğüsümde inanılmaz ağrı vardı. 2. günde ise göğüsümdeki ağrılara nazaran kol kaslarımda inanılmaz bir acı oluştu. inanırmısınız kolumu kaldıramıyorum acıdan.

sizlere sorum şu, bu acılar herşeyin yolunda gittiğinin bir belirtisi mi? yoksa spor yapmamam konusunda bir uyarımı? 2 gündür gidemiyorum spora. biseps kaslarım inanılmaz acıyor. ne yapmamı önerirsiniz? bu acılar geçmeden spora gitmelimiyim?

yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.​
İlk başlasan bile dediğin cinsten bi ağrı veya acı olmaması lazım ya gereğinden fazla ağır girip fazla çalışıp bi sakatlık vb. geçirdin yada bu acı söylediğin kadar fazla değil

İlk gün hiç alışık olmadıgın için ağrı degilde - acı gibide hissedebilirsin.Hemen hemen herkesin başına gelmiştir.Sonrasında hamlık agrıları olur antremandan sonraki gün başlar.Bu sporda agrı bitmez ama acı varsa bir sorun vardır sorun oldugunda agrı degil acı oldugunu anlarsın.

Ben de hamken çalıştığım da eskiden kolum kitleniyor açamıyordum o derece kasılıyordu , çok ağır girmemek lazım ilk başta, hafif çalışıp gittikçe arttırmak sağlıklısı .

Back
Yukarı