antreman sonrası duş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar bi arkadaşım antreman bitişinde duş almassak attıgımız tuzu ve yagı vucud ceker emer diyordu düşününce çokta sacma gelmedi sizcede öle olabilir mi ?

atılan tuzu gözeneklerden emiyormus tekrar vucud

O kadarını sende biliyorsun evet bende zaten o kadarından fazla birşeyden bahsetmedim bilimsel bir bilgim olmadığı için yorumumu okursan daha fazla soruya gerek olmadıgını anlarsın. Bu soruyu sorman için benim evet emiyor süngerdir demiş olmam ve sebeplerini açıklamış olmam gerekir.

antremandan sonra hemen duş almak ( sıcak suyla ) kaslardaki gerilimi azaltacağı için ve kan akışını yavaşlatacağı için yağ yakımıda ( afterburn ) duracaktır ( yağı geri alıyoruz derken bu olaydan bahsediyor olabilir )

ya bu forumda manyak manyak konular acıldı hakikaten vücut süngermi yakında biri cıkıcak derimize su degdigi icin kas erio dicek ya...

antremandan sonra hemen duş almak ( sıcak suyla ) kaslardaki gerilimi azaltacağı için ve kan akışını yavaşlatacağı için yağ yakımıda ( afterburn ) duracaktır ( yağı geri alıyoruz derken bu olaydan bahsediyor olabilir )

Bu söylediğinden %100 emin misin çünkü ben antrenmandan sonra sıcak suyla duş alırım soğuk suyla alırsak daha mı pulloverforever yazmış ama tam açıklamasını merak ediyorum ?

Son düzenleme:
Tam aksine antremandan yarım saat 45 dakika sonra duş alınması öneriliyor,biryerde okumuştum ama şimdi hatırlayamadım,antremandan çıkınca kaslar sert oluyor duş alıncada rahatlama gevşeme oluyor o yüzden yarım saat 45 dakika beklenmeli yazıyordu

Antrenmandan sonra sıcak duş antrenmanda kaslara verdiğiniz yaralamadan dolayı iltihaplanmaya ve yenilenme sürecinin yavaşlamasına neden olur; doğal olarak yüksek acı da bir sonra ki antrenman performansınızı düşürür. Sıcak su ile duş alınacaksa antrenmandan 2 - 3 saat sonrası seçilmeli antrenmandan sonra soğuk duş makbul olanıdır. Bu yüzden boksörler ve eğer filmlerde de gördüyseniz özellikle amerikan futbolcuları antrenman biter bitmez buz dolu küvete girerler. Milletimizin genel olarak okuma huyu yoktur daha önce bu konuda bir makale yayınlamıştım gerçi yine okumayacaksınız ama : http://naturelvg.blogspot.com/2012/02/adaleler-nasl-gelisir-teorisi-nedir-ac.html

şeklinde açıklama yapılmış eskiden zaten

bende aynısını yazacaktım şimdi ama verilmiş bilgi

sıcak suyun faydası olmaz. gözenekleri ve cildi açar sadece.

kaslar için en mantıklısı soğuk veya ılık su çünkü soğuk su tene değdiği an damarlar büzüşür kan akışı hızlanır laktik asit dağılımı sağlanır , duş sonrası rahatlama olur. Profesyonel futbolcularda maç sonrası soğuk duş alır.ben soğuk alamıyorum malesef :( tir tir titriyorum.

son 3 antremanımdan sonra ben de soğuk suyla duş aldım forumdaki konulardan birinde tavsiye edilmişti. kendimi daha iyi hissettiğimi ve ağrılarımın azaldığını söyleyebilirim

Antreman sonrası sıcak duş ne kadar sağlıklı ya da faydalı bu tartışılır ama soğuk duşun da bir o kadar tartışmalı olacağı aşikar.

Önceki mesajlarda amerikan futbolu ve boksörlerin müsabaka sonrası buz küveti tercih ettiklerinden bahsedilmiş fakat her iki sporda da vücudun yaşadığı travmalar vücut geliştime sporundan çok farklı, düşünsenize belki yüzlerce yumruk ve şiddetli fiziksel darbe söz konusu, buz ya da soğuk olarak tabir edebileceğimiz duş vb.. bu sporlar açısından düşünüldüğünde oldukça mantıklı ( göz bölgesine alınan bir darbe sonrasında morarma ve şişmenin minimuma indirgenmesi gibi).

Ancak vücut geliştirme gibi bir spor ele alınınca işin rengi bir nebze değişmekte, kaslar zorlanmış ve bu zorlanma sonucu kaslar gerilmiş durumda, bu durumda soğuk ile temas kaslar üzerinde travmatik bir etki yaratacaktır, laktik asit seviyesi yükselmiş ve çalışılan bölgelerde hızlı bir kan akışı mevcut, bu durumda iken soğuk su ile temas sonucu damarlar oldukça büzülecek metabolizma deri yolu ile ısı kaybını engellemek için kanı merkez bölgeye çekecek ve çalışılan bölgelerdeki kan akışı ciddi bir biçimde yavaşlayacaktır. Bunu gerçekten istiyormuyuz!.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : https://www.bodyforumtr.com/vbforum/spordan-sonra-du-alma-ile-t50162.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/idmandan-snra-du-t10256.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/so-uk-du-t4009.html

Arama Kelimeleri : duş

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı