Antreman Saati

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve devasa1 tarafından 20 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. devasa1
    Offline

    devasa1 Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar 1senedir bu sporu yapıyorum.Ama daha önce antraman saatleri konusunda sorun yaşamadım.Ama artık işlerimden dolayı öğlen antremana gidemiyorum ya akşam ya da sabah gitmek durumundayım.
    Acaba akşam gidilen antremanlardan verim alabilirmiyim tüm günün yorgunluğu üzerimde olucak.
    aşagı yukarı saat 6-7arası antremana girmiş olucam 7.30 8 gibide çıkmış olucam
    yemek yeme falan saat 9u bulucak.bu saatde yemek yeme bi yağlanma yapar mı endomorf vücut tipindeyim
    sizce bu şekilde bi programdan verim alabilirmiyim?Normalde en geç öğünün saat 6-7 gibi yenmesi taraftarıyım.
     
  2. alpaslanözden
    Offline

    alpaslanözden Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2014
    Mesajlar:
    244
    Beğenileri:
    142
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    sağlık memuru
    Yer:
    didim
    ben pazartesi çarşamba cuma iş çıkışı mecburan 6.30 gibi başlayıp 7.30 en geç 8 gibi bitiriyorum. eşim ile sorun yaşıyorum akşam yemeğinde artık beni beklemiyolar spor günleri hatta misafirlere beklemelerini bile söylüyor. onun dışında hiç bir sıkıntı olmuyor hatta saat 12 de öğlen yemeğini yediğini düşünürsek baya boş bir miğdeyle oldukça hareketli çalışabilirsin. ben böyle yapıyorum. saat 9 dan sona bişeyler yiyebilirsin ama yatmadan 2 saat önce kesilmiş olmalı gıda faslı.
     
  3. kular15
    Offline

    kular15 Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2014
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogrencı
    Yer:
    Aydın
    ben evde yapiyorum aksam 6 7 de yemek yiyom 2 saat sonra calisiyom bida yiyom 1"5 saat sonra yatiyom vucudum gelistimi kesinlikle sadece fitness ve beslenmeyle 20 kg verdim ve kilo verirken kaslarim cogaldi he gece degil oglen yapsaydim vucudum bambaska olurmuydu onu bilemem ama verim aliyorum bence bi fitnessci icin yorgunluk diye bisi yoktur felsefemiz yorulmak :)
     
  4. devasa1
    Offline

    devasa1 Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    sonuçta yorgunluğun nedeni de önemli
    günün hareketliliğini çektikten sonra akşam ne kadar verimli antreman yapılacağı değişkendir.
     
  5. Eskişehirspor
    Offline

    Eskişehirspor Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2013
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhasebeci
    Yer:
    Antalya
    bana göre akşam spor daha mantıklı. spordan sonra dinlenme imkanı buluyoruz.
     
  6. kular15
    Offline

    kular15 Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2014
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogrencı
    Yer:
    Aydın
    yapcak bisi yok kardesim sabah spor yapabilme firsatin varsa yap hayat bize bazi seylere zorluyor bende isterdim protein tozum fln olsun ama olmuyor iste parasizligin gozu kor olsun xd
     
  7. ARSON
    Offline

    ARSON Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2005
    Mesajlar:
    461
    Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
    Sabahları gh seviyesi yüksek olduğu için büyüme ve yağ kaybı açısından iyi sonuçlar veriyor ama glikojen depoları yeterince dolu olmadığı için performans açısından iyi olmuyor. Öğlen 12-14 arası ise oksijen ihtiyacı artıyor ve sürekli bir esneme ve uyuklama meydana getiriyor bu da isteksizlik yapıyor. Akşama doğru testosteron yüksek seviyelerde oluyor glikojen depoları doluyor performans artıyor ama gh en düşük seviyede oluyor, büyüme ve yağlanma sorunu doğuruyor.
    Benim için ideal olanın kahvaltıdan sonra olduğunu öğrendim. Böylece daima gelişim gösterdim ve yağlanmadım. Akşamları antrenman yaparken senede 2 kere diyete girdiğim olmuştu hatta 20 gibi yaptığım sene 94 kg a çıkmıştım. Ama sabahları çalışmaya başladığımdan beri diyete girmedim, dört sene olacak o da.
     
    kdrklc54 bunu beğendi.
  8. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.058
    Beğenileri:
    1.404
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Vücutta 24 saat neler olup bittiğini inceleyen araştırmalar, bilinenin aksine sabah saat 07’nin spor değil, kahvaltı için uygun olduğunu gösteriyor. Life Fitness Akademi’den Spor Uzmanı Özgür Güngör, bu araştırmalar ışığında spor yapmaya, çalışmaya ve dinlenmeye en uygun saatleri şöyle anlatıyor:

    06.00 Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma vücut için kendini yavaşça kalkmaya hazırlama işareti. Metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır oluyor.

    07.00 Vücut hâlâ zayıf. Spor yapmaktan kaçının. Kalbe ve dolaşıma gereksiz yüklenirsiniz. Spor yerine kahvaltı yapın, sindirim bu saatte mükemmel çalışıyor.

    08.00 Libidonun en yüksek olduğu saat. Fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla daraltıyor.

    09.00 Vücudun dinç ve kuvvetli olduğu saat. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız bu en doğru zaman. İğnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri bu saatlerde azalıyor, vücut röntgen ışınlarına karşı daha dirençli oluyor. Bu saatlerde yapılacak spor kalbi yormuyor.

    10.00 Organizmanın kendine gelme, 'ben buradayım' deme saati. Fazla enerjik olan vücut en yüksek ısı seviyesinde, verimliliğimiz de öyle. 'Kısa süre belleği' iyi durumda. Bir önemli ayrıntı da; 10.00 ile 12.00 arası enfarktüs olaylarına sık rastlandığı.

    MATEMATİK ÖDEVİ İÇİN EN UYGUN ZAMAN 11.00 Vücudun tam formunda ve verimli olmaya programdandığı bir saat. Kalp ve dolaşım o kadar zinde ki yapılan muayenelerde kalpteki bir bozukluk gözden kaçabilir. Bu saatte hazır cevaplık tavan yapar, özellikle hesap işleri, matematik ödevleri rahat ve zorlanmadan çözülür.

    12.00 Dinlenme saati. Dikkat azalıyor ve insanı uyku basıyor. Midedeki asit miktarı fazlalaşıp, beyindeki kan akımı azalıyor. Zira kan sindirim organlarını desteklemesi için mide tarafından kullanılıyor. Öğle uykusu uyuyabilen kişilerde istatistiklere göre enfarktüse %30 oranında az rastlanıyor.

    13.00 Vücut formdan düşüyor. Verimlilik gün ortalamasının %20 aşağısına iniyor. Bütün organlar en alt düzeyde çalışıyor, sadece safra öğle yemeğini hazmetme faaliyeti gösteriyor.

    14.00 Bitkin oluruz. Çünkü tansiyon ve hormon düzeyi düşüyor. Diş doktorundan korkanlar için en uygun randevu saati. Çünkü bu saatte acı az hissediliyor. Lokal anestezi yaklaşık 30 dakika devam ediyor.

    HOŞ GELDİN ENERJİ 15.00 Enerji geri geliyor, bellek tam formunda. İkinci verimlilik dönemi başlıyor ama sabahkinden az.

    16.00 Spor için en iyi saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumda. Özellikle ağır antrenman yapanlar için bu saatler, vücudu zorlamayan, ideal dönem.

    17.00 Organların faaliyeti üst düzeye çıkıyor. Kuvvet artıyor, oksijen harcanıyor, böbrekler ve mesane çok çalışıyor. Tırnaklar ve saçın en çabuk uzadığı zaman. Midedeki asit miktarı fazlalaşıyor, mide kanaması geçirme riski artıyor.

    18.00 Akşam yemeği için ideal saat. Pankreas bu saatte özellikle aktif.

    19.00 Kan basıncı ve nabız tembelleşiyor. Bu nedenle kan basıncı düşüren ilaçlar tehlikeli olabiliyor. Antidepresanların tesiri de bu saatte daha fazla.

    20.00 Karaciğerdeki yağ düzeyi düşüyor ve kirli kan kalbe her zamankinden daha fazla akıyor. Alerjisi ve astımı olanlar ilaçlarını bu saatte almalı. Etkisi hemen görülüyor. Antibiyotiklerin etkileri de en üst düzeyde oluyor.

    YEMEĞİ KESİYORUZ 21.00 Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.

    22.00 Vücudun polisi olan akyuvarlar aktif hale geliyor. Sigara içenler dikkat, bu saatten sonra vücut, nikotin gibi zehirleri çok zor atıyor.

    23.00 Organizma gün boyunca aktif faaliyet gösteren stres hormonunun salgılamasını durduruyor. Sakinleşip, rahatlıyoruz. Uzmanlara göre geç saatte egzersiz yapmanızda bir sakınca yok, lakin kaçta yatıyorsanız 3 saat öncesinden egzersizi tamamlamanız gerekiyor.

    KAZALAR EN ÇOK BU SAATLERDE OLUYOR24.00 Uyurken deri hücreleri durmadan çalışıyor, gündüz olduğundan daha sık bölünüyor. İlk rüya safhası, yarım saat içinde rüya görmeye başlıyoruz.

    01.00 Verim en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapabiliyor, dikkat azalıyor, çünkü vücut kendini uyumaya programlıyor.

    02.00 Araba kullananlar dikkatli olmalı. Görme zayıflıyor, tepkiler yavaşlıyor, kazalar bu saatte çok oluyor.

    03.00 Bedenin de ruhun da en karanlık safhası. Melatonin hormonunun salgılanması tembel ve kararsız yapıyor. İntihar vakaları bu saatlerde artış gösteriyor.

    STRES HORMONU 6 KAT ARTIYOR04.00 Stres hormonundan enerji kazanıyoruz. Enfarktüs krizleri saat 04.00 ile 06.00 arasında çok oluyor; çünkü kan basıncı yükseliyor, damarlar geriliyor. Bu saatler aynı zamanda doğum yapma olasılığının da en yüksek olduğu saatler.

    05.00 Stres hormonu bizi faaliyete geçiriyor ve gündüz değerinin tam 6 katına çıkıyor. Vücudumuz harekete geçiyor, kaybolan enerji yeniden geri geliyor. Çünkü yeni bir gün başlıyor.
    --- Mesaj birleştirildi, 22 Aralık 2014 ---
    uzman, ne kadar uzman bilemem ama, genel olarak gerçekçi bir yazı olduğunu düşünüyorum
     
    dilarakazdal bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş