Overtraining diye bir şey yoktur . Overtraining Bu sporun en büyük yalanlarından biridir . Bunu çıkaranlara bakalım
1-Salon sahipleri , salonlarında kalabalık istemezler millet bir an önce antrenmanını yapıp gitsin isterler . Aslında üyeler aidatını versin hiç gelmesin isterler !!!
2-Personal Trainerlar , saat başı yüksek ücretlerle özel öğrenci çalıştıran insanlar . Haliyle saat başı ücret aldıkları için antrenman sürelerini kısa tutmak isterler ve bunu savunurlar . Sadece kendi salonumda hocaların 3 kişiyi ciddi şekilde sakatladıklarını ben biliyorum daha benim bilmediğim kaç kişi vardır kim bilir . Çünkü hocalar adamın nefes almasına bile müsade etmiyor ki adam nasıl sakatlanmasın . Hiç dinlendirmeden arka arkaya ağır setlere sokuyolar adamları . Hocanın tek amacı yarım saatte şunu aradan çıkarıyım da kendi işime bakıyım . Biri gitsin diğeri gelsin !!!
Şimdi bazıları bu mesajımdan alıntı yapıp masal anlatmaya başlayacaktır . Peşin olarak şunu da yazıyım . Siz diyeceksiniz ki efendim Amerikada ki forumlarda ve dergilerde bu kadar yazı makale var . Buna ne diyeceksin ?
Merak etmeyin bb.com , Flex , M&F etc. bunları bende okuyorum . Amerikada o dergilere o forumlara o makaleleri yazan adamlar da saati 100-150-200 dolara personal trainerlık yapan adamlar . Bana saat başı o paraları verseler bende buraya Overtraining ile ilgili destan yazarım .
Sonuç , iyi besleniyosan , iyi dinleniyosan , bir sporcu gibi yaşıyorsan istersen günde çift idman yap kimse sana bir şey diyemez . bb.com gelişim takımında haftanın 6 günü , günde çift idman yapan MMA sporcusu adam var . Herkesin banka hesabını kabartmaktan başka hiçbir şey düşünmediği sporcu ruhun ve ilkelerin tamamen kaybedildiği bir ortamdayız . O yüzden kendimiz okuyalım , kendimiz araştıralım ve kendimiz için en doğru olanı yine kendimiz bulalım . Herkese iyi çalışmalar ...